• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre lisansı başvurusunda bulunacak işletmelerin sağlaması gereken fiziki şartlar

Can Avşar

Antalya İl Temsilcisi
Etkinlik Grubu
Katılım
25 Şubat 2009
Şehir
Antalya
Firma
ARÜV ÇEVRE MÜH. A.Ş.
Emisyon, Depolama, Ambalaj, Tıbbi atık, Tehkileli atık, Hurda Metal, Yağ vb. izin konulardaki işletmelerin sağlaması zorunduğu olduğu şartlar ektedir.
 

Ekli dosyalar

  • canavsar.rar
    248.8 KB · Görüntüleme: 1,337
Arkadaşlar daha önce de konuşulmuştu fakat net sonucu alamamıştık. Şöyle ki; Çevre görevlisi belgemi aldım ben fakat izinlisans tan Geçici faaliyet belgesi başvurusunda bulunmam için çalıştığım fabrikayı tanımlamam lazım. Bu bağlamda tesis işlemleri ve tesis bilgi kayıt sekmelerinden Yeni Tesis kayıt ı tıkladığımda, tesis bilgileri girildikten sonra tesis yetkilisinin TC kimlik nosu , ad soyad ve görevi yazan yer var, oraya benim bilgilerim mi girilecek... Çünkü bu bilgilerin girildiği yerde ekle sekmesi var ve bu sekme üzerine gelindiğinde yetkilinin çevre görevlisinin iş giriş bildirgesi ve başvuru aşamalarındaki taahhütnameleri elektronik imza ile imzalaması gerekmektedir yazıyor. Bunu yetkili nerde nasıl imzalayacak. Haricen de Genel müdürün bilgileri var, tesis yetkilileri diye tabir ettiği çevre görevlisi olup genel müdür de normaldeki tesis yetkilisi midir? Kafam karıştı...
 
merhabalar,firma sahibininde bir mobil imza yada e-imzası bulunmalı ,ki kendi profili üzerinden onay versin, ve firma sahibinin haberinin olması deilde bu konuda size vekalet vermeli, zaten geçici faaliyet belgesi yüklemelerini vekaleti olan kişi yada firma sahibi yapıcak! sistem biraz sorunlu kolaygelsin!
 
yardım kısmından yardım dökümanları içinden tesis kayıt yapılması hakkında pdf olucak, sayfa sonunda, size daha doğru cevap olabilir
 
Yapı Kullanım İzni alacak ilgili , mücavir alanlar içinde bulunuyorsa Belediyeye, bu alanların dışında bulunuyorsa Valiliğe başvurması gerekir. Belediye veya valilik, aşağıdaki husuların gerçekleştiğini belirlediği takdirde, YKİ’ni 30 gün içinde düzenleyecektir.
· İnşaat Ruhsatı
· Tapu fotokopisi
· Mimari proje
· Statik Proje
· Metrekare cetveli
· İmar durumu
· İş Bitirme Tutanağı (Yapı Denetim Bürosundan)
· Su, kanal, elektrik ilişik belgeleri
· Ankastre Vizesi (Türk Telekomdan)
· Temel vizesi
· Vergi İlişik Kesme Belgesi (Her bağımsız bölüm için)
· Ön ve arka cephenin 13*18 ebadında ikişer fotoğrafı,
· Isı Yalıtım Vizesi,
· Toprak Vizesi,
· Adres Belgesi
· 150 m2 nin üzerinde işyeri bulunan yapılar için harç
· Asansör Kullanma İzni
· Sığınak Raporu
· Proje müelliflerin ve fenni mesullerinin, yapının projelerine fen ve sağlık kurallarına uygun olarak yapılıp yapılmadığını belirten raporları,
Bu hususlar genel hatları ile yazılmış olup ilgili belediye yada valilik birimlerince gerekliliğinin sorgulanması gerekmektedir.Bilindiği üzere belediyeler kendi işleyişleri kapsamında özerkleşebiliyorlar.
Kolay gelsin.
 
…………………………………BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NA
İSTANBUL

Talep Konusu : Yapı Kullanma İzni Hakkında
Açıklamalar :Belediyenizce verilen …./…./…….. tarihli ve ……… sayılı yapı ruhsatı gereği başlatılan inşaat bitmiş bulunduğundan (kısmen veya tamamen) söz konusu binadan mesken (işyeri, depo, üretim alanı vb.) olarak yararlanabilmem için 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 30. maddesi uyarınca yapı kullanma izin belgesinin tanzim edilerek tarafıma verilmesini arz ve rica ederim.
Konu ile ilgili gereğinin yapılmasını bilgilerinize arz ederim. …./…../……..


ADRES AD / SOYAD
İMZA


Ek: 1. İnşaat Ruhsatı

Yukarıdaki mesajda belirtilen hususlar bu dilekçe örneği ile başvurulurmalıdır.
 
@Nurhayat Karadağ

Arkadasımız forumdan bahsetmiyor. izinlisans.cevreorman.gov.tr adresine girip kullanıcı adı ve şifrenizle girişinizi tamamladıgınızda sağ üst köşede çıkan yardımdan bahsediyor Nurhayat hanım. ;)
 
@mltmkrgz

Meltem hanım dosyada herhangibir problem bulunmamaktadır. Bilgisayarınızda winzip-winrar programını kurarak iligili dökümanlara rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
 
Merhaba..geri dönüşüm tesisi için lisans başvurusu yapmam gerekiyor.gerekli olan şartlar sağlandı.sadece internet üzerinden belgeleri yükleyip başvurmam lazım.Ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.yardımcı olursanız sevinirim.Bir de önce tesise kendimi çevre görevlisi olarak atamam gerekiyormuş, nasıl yapılıyor? bakanlığın sitesindeki yardım bölümleri açılmıyor.Bilgisi olan varsa yardımcı olsun lütfen.
 
@manicdep
Merakımdan ve bu konuda bilgi eksikliğimden dolayı soruyorum. "Gerekli şartlar" derken bundan kastınız nedir açabilirmisiniz? eminim başkalarınada yararı olacaktır. teşekkürler
 
Üst