• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre müh öğrencisi

F. KAM

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
26 Kasım 2016
Firma
Koü
Merhaba çevre mühendisliği 2. sınıf ögrencisiyim. gelecek kaygım şimdiden başladı ve ne yapacagımı bilmiyorum. Mezun olana kadar ve olduktan sonra yapmam gereken ne varsa söyleminizi rica ediyorum bi yerden başlamam gerekiyor. Neye elime atsam mezun olma şartı istiyor, açıkcası önümdeki 2 senenin de boş geçmesini istemiyorum. yardımcı olursanız sevınırım...
 
sana ilk tavsiyem dili halletmen. mezun olduğun zaman yüksek lisansa başvurman. Yds puanını yüksek tutup üniversitelerde araştırma görevlsi yada öğretim görevlisi olman. Ha özel sektör şuan çok sancılı ama sen mezun olunca düzelir mi bilmiyorum . Çok iyi bir şirkette iş bulursan eğer hakettiğin maaşı alırsın yoksa normal şirketlerde maaş 2000-2500 arasıdır. Diğer devlet kurumları da mülkatlı kpss olduğundan güçlü bir şkeilde girmen gerecek. Belediyede iş bulursan eğer çok güzel olur ona da hem bilgi hem torpil şimdiden allah yardımcın olsun .. :)
 
teşekkür ederim bana daha net şeyler lazım cvmi doldurmak ve kendimi geliştirmek için kurslara gitmem gerekiyor sertifika almam gerekiyor. Ne tür kurslar ne tür sertifika programları olmalı?
 
Okul da autocad tarzı çizim programları , arıtma tesisi tasarım programı gibi programlar verildi mi ? verilmediyse o eğitimleri al. Öğrenciyken alabileceğin sertifaklar Ohsas güvenlik sertifikalarıdır onlar da işe yaramıyor pek. Mezun olduktan sonra Çevre Görevlsi,iş güvenliği Sertifikası , LPg sorumlu müdür sertifikası, vb belgeler alabilrsin. Bunların dışında öğrencilik yıllarında alanınla alakalı seminerler,eğitimler de senin cvine önemli bir katkıdır.
 
okulda karşına çıkan bütün sertifikaları almalısın:) örneğin 9001 14001 18001 sertifikaları bize zamanında gerek yok demişlerdi. işe girerken bana ilk onları sordular..tabi ki dil en başta geliyor...karsına 17025 laboratuvar akreditasyonu sertifikası da çıkabilir almalısın...çevre laboratuvar işleten firmalar senden bunu isteyebilir. eğer çevre bölümünde yoksa kimya biyoloji bölümünde vardır.. @Feyza K
 
çevre görevlisi belgesi bakanlık tarafından veriliyor. Lpg sorumlu müdür belgesi mühendis odalarında veriliyor (kimya,çevre vb) Ohsas güvenlik sertifikaları osgbler güvenlik şirketleri danışmanlık şirkelteri tarafından veriliyor. Direk isim istiyorsan ben bilmiyorum. :)
 
Öncelikle kendini, karakterini iyi analiz et. Nerde olmak istedigine karar ver. Özel sektor mü devlette memur mu veya akademisyenlik mi. Hangisi sana göre?

Özel sektör yıpratıcı, cuzii miktarda maaş veren ve yılların tecrubesine sahip olduktan sonra guzel paralar kazanabilecegin bir alan. Atilgan, sosyal olan, naif olmayan bir kişiligin varsa mutlu olabilirsin. Yaşadigin şehirdeki örnegin bir danişmanlik firmasina git boş zamanlarinda stajyer ogrenci olarak bulunmak istedigini soyle. Hic bir maddi beklentinin olmadigini da soyle. Belki ilk başlarda bazi firmalar seni bulundurmak istemeyebilirler başka firmalarda da şansını dene. Zorunlu stajlarini kesinlikle devlette belediyede yapma. Oralarda boşuna zaman kaybi. Mutlaka özel sektorde stajlarini tamamla.

Devlete girmesi çok zor ,çalişmasi bi o kadar rahat. Devlete girebilmek için kpss de derecede yapman gerekiyor. Derece yapsan bile uzun bi muddette beklemen, mulakatlara girmen gerekebilir. Devletin kapisini acabilecek sabrın varsa deneyebilirsin. Devleti düşünursen şimdiden kpss hazirliklarina başla. 2018 de kpss var, Haberin olsun.

Akademisyenlikte dışaridan gozuken hoş bi etiketin var. Gunduzleri okulda, laboratuvarda caliş aksam eve gelince makale oku. Bi de hocalar özel sektorden daha çok caliştiriyolar diyebilirim. Kadroya girmek de çok zor baya bir mucadele etmen gerekiyor. Araştirmayi severim, makale okumaya bayilirım diyorsan beşikten mezara kadar ilim bilincindeysen akademi de kalabilirsin. O yuzden ales'e yds ye yüklen. Ya da istersen başka bir bolumde de akademisyenlik için şansini deneyebilirsin.

Tabiki de ingilizceni sular seller gibi yap, hangi koşulda olursan ol!

Şimdilik aklima gelenler bunlar,degenilmesi gereken daha çok ayrintilar vardir. Şuan en keyifli zamanlarin Yolun açik olsun, iyi çalişmalar...

Sevgiler....
 
@hilal kc merhabalar Hilal. eğitimleri okullarda genelde klupler düzenler ama dışardan kendin almak istiyorsan uygun fiyata
Kartepe Eğitim Belgelendirme (Kocaeli) (
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
) ya da TSC Akademi (
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
)
firmalarından bilgi alarak zamanlarını öğrenebilirsin.
 
@ladyengineer Çok teşekkür ederim gerçekten bu kadar güzel anlatılabilirdi. ama sanırım ben seçimimi özel sektörden yana kullanacağım. dediklerinizi dikkate alacagım fakat danışmanlık firması bana ne gibi bir katkı sağlayacak bunun hakkında da bilgi verir misiniz?
 
@Feyza K
Danışmanlık firmasında birbirinden farklı sektörlerde danişmanlik yapip, firma ziyaretlerinde bulunacagin için farkli sektörlerin prosesleri hakkinda bilgi sahibi olacaksın. Ben danişmanlikda çalişirken bana en heyecan verici kismi burasiydi. Tekstil,otomativ, kauçuk, gıda vs gibi. Tabi danişmanlik demek yonetmelik insanı demek. Asıl işin evrak hazirlatip ondan ona imzalatip belge çıkartmak, işin hiç bi teknik kismi yok. Belli bir muddet danişmanlik da çalişip çevre edinip kendi danişmanlik firmanida acabilirsin.Çunku danismanlikda surekli olarak birilerinin emri altinda calismak yipratici, seni iligine kadar sömuruyorlar. Eger ileri seviyede ingilizcen varsa hatta 2. bir dilin varsa buyuk, taninmiş fabrikalarda cevre muhendisi olarak calişmak daha kariyerli diye duşunuyorum.
 
Üst