• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Mühendisi Çevre Laboratuvarı

Merve akta

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Temmuz 2019
Firma
Alka Laboratuvar
Merhabalar arkadaşlar ben bu dönem mezun olacağım. Bir çevre laboratuvarında staj yapıyorum ve burada kalma ihtimalim var fakat burdaki analiz yerinde çalışıyorum fakat tek Çevre Mühendisi benim diğer arkadaşlarımız hep Kimyager bu biraz benim kafamı karıştırdı. Acaba Çevre Mühendisi bir çevre laboratuvarında ne yapmalı? Raporlamada mı olmalıyım? Sanki kendi işimi yapmïyormuşum gibi geliyor. Beni biraz aydınlatabilir misiniz?
 
Merve akta
Bir mühendis raporlama ve ölçüm yapmamalı. Ancak ülkemizde mevcut şartlar nedeniyle olabiliyor.
Mühendis kendisine raporlanan bilgileri yorumlayan ve değerlendiren kişi olmalıdır.
Orada çalışmaya devam etme imkanınız varsa devam etmek mantıklı olabilir. Ciddi oranda işsizliğin olduğu bir dönemde kimse "Çık oradan, ideal olanı yap." diyemez kolay kolay gibi geliyor bana.
 
Merve aktaMerhabalar bende bir laboratuvarda çalışıyorum. Mesleki anlamda hangi alanda ilerlemek istiyorsunuz tabiki buda önemli. Ama zaten bizim mesleğimiz bir yandan da kimya üzerine kurulu bir çok analiz dersleri lablar görüyoruz. Bu işsizlik döneminde öncelikle gerçekten iş seçmemenizi öneririm. Şuan orda çalışmasanız tecrübesiz biri için çokta bir fırsat yok malesefki. İşsiz kalmanızdan yada mesleğinizle alakalı bir iş yapmamanızdan çok çok iyidir.
Güzel kısımlarına gelecek olursak işin analiz kısmında olduğunuz için ilerde bir arıtma tesisinde çalıştığınızda çok yararını göreceksiniz. Ya da raporlama yapacağınız için yönetmeliklere hakim olacaksınız. İş işi doğurur bence başlamalısınız. İş hayatınızda şimdiden başarılar
 
Saha ölçümlerini erkek mühendisler yapar genel anlamda, ofis içi analiz ve raporlamaları ise kadın mühendisler...
 
Merhaba değerli kardeşim Çevre mühendisi bütün birimlerde yer alabilir bunun kadını erkeği , içeri ofis yada sahası yok. Sahada ölçüm yapan kadın arkadaşlarımızda oldu da ve hala da yapmaktadır.

Kalite sisitemi birimi gerekli sertifika eğitimi alındıktan sonra yapılabilir daha çok laboratuvar iç döküman işleri ile ilgili bütün kullanılan formlların düzenlenmesi ve revize edilmesi denetime hazır hale getirmek,

raporlama birimi ise bakanlığın açmış olduğu eğitimi le beraber yetkinlik ataması ile çevre mühendisi raporlama yapabilir sahadan gelen ham veriler ile analiz sonuçların ilgili hesaplamaları ile rapor taslağına eklenmesi ve eklerle beraber değerlendirme yapar

saha da ise aynı şekilde bakanlığın açmış olduğu eğitim ile beraber yetkilendirmeler, ilgili oryantasyonlar ile ataması yapılır sahada baca ölçümü veya imisyon maden ,hazır beton v.b gibi yerlerden laboratuvarın kapsamında neler varsa sahadan numuneleri getirip sağlam ve uygun şekilde numune kabul birimine teslim eder.

Analiz kısmı için ise herhangi sertifika olmaksızın oryantasyon eğitimi ile yetkilendirme yapılır analizi yapacak kişi çevre mühendisi ,kimyager veya kimya mühendisi olabilir teknik birim olması aslında yetiyor sahadan gelen numuneleri standartlara uygun şekilde analizini sağlar ve kontrollerden sonra sonuçlar raporlama birimine teslim edilir.

bu yazdıklarım kabaca tanımlar merak ettiklerin varsa buradan veya mesaj atabilirsin kolay gelsin ..

Saha kısmı bedenen yoran cihazın ağırlığı ile yorucudur bilginize :)
 
Üst