• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre mühendisi iş arıyor

aldemir072

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Ağustos 2012
Firma
Ekinyolu Çevre Danışmanlık
yaklaşık bir bucuk yıl danışmanlık firmasında çalıştım ve şimdi işsizim...
 
@G.Şimşek

hele sizin gibi bir de isg uzmanlığı da varsa bilemiyorum ne olması gerekir :)
 
@Erol Dlklnc
aşağı yukarı Erol beyin vermiş olduğu fiyat aralığı doğrudur ama bu fiyatlar danışmanlık için (net ücret)... bunun yanında ÇED'de çalışan arkadaşlardan tecrübeli olanlar daha iyi olabiliyor. 3 yılın üzerinde olan kişiler 2500 TL'ye alabiliyorlar ama yeni mezunlarda asgari ücrete çalışanlarda var.
 
@Emine Erdem
yeni mezunlar en az 1000 ile başlamalı, asgari teklif edenlere hiç bakmamalılar ;)
 
@Tarık Can
bence herkes için şartlar düzeltilmeli ancak asgari ücrete çalışanları biliyoruz. kişilerin farklı sebebleri oluyor ve az maaşta olsa çalışmak zorunda ise kabul ediyor. karşı tarafta kişinin zor durumunun farkında ise zaten iyice alt limiti zorluyor..
 
@Tarık Can
:) bence yeni mezunlar iş arayışlarında iken büyük firmaları da denemeyi unutmasınlar. direk "min. 3 yıl tecrübe" yazan ilanları olan firmalar. bakarsın olur belli olmaz. sonra yavaş yavaş çember daraltılmalı sonuç alınamıyorsa. hala sonuç alınamıyorsa artık sadece "iş" bulunmaya yönelinmeli. "iş"den kastım garsonluk vs. değil. maaşı falan geçtim gss borçlanması gibi şeyler de çıkıyor artık. daha önce bir çok kez yazıldı "ilk yıllarda maaş önemli değil" vs. katıldığım bir konu. önemli olan kendini geliştirmek, piyasayı ve firmaları tanımak. daha sonra zaten daha iyi şartları olan firmalara kanatlanırsınız. ama o ilk yıllar zorlukla geçecek kaçarı yok. tabi şanslı olanlar yok mudur? elbete vardır ama gerçekçi olmamız gerekirse benim gözlemim bu şekilde.
bonus: bazı ilanlarda görürüz "arıtma yada enerji sektöründe 3 yıl tecrübeli adaylar" gibi. tabi her zaman tam olarak istenen eleman bu ilanlara başvurmayabiliyor. yani piyasada istendiği gibi yetkin eleman gerçekten yok yada şu an için kendi işinden memnun. dolayısıyla işveren alternatiflere bakmak zorunda kalıyor çünkü doldurmak istediği bir pozisyon var. işte burada 3 yıl tecrübesi olan değil de 1,5 yıl o sektörde tecrübesi olana öncelik veriliyor. yada 3 yıl danışmanlıkta çalışmış başka bi elemana bakıyor gelir burda işi öğrenir diyor.(arkadaşımdan biliyorum) demek istediğim; ilk zamanlar çok fazla seçicilik yapılmamalı, bir yerlerden başlanmalı. hani oluruna bırakacaksın biraz tabi arayışlara devam. ilanlarada çok takılmayın biz nerde tecrübe kazanıcaz gibi, artık "3 yıl tecrübe" ilanların standart şartı gibi birşey oldu. gönder gitsin. ama olurda mülakata çağırılırsanız işverene "ben bu işi istiyorum" izlenimini %100 vermeniz lazım.
iyi şanslar
 
@Pınar PELİT

net maaşlar

@Tarık Can
evt tarık bey çok düşük

maaşın yanında da sigorta meselesi çok önemli. Çoğu meslektaşımız maaşı üzerinden sigorta yaptırmadan, asgari ücretten sigortası yatıyor. Bence bakanlığın danışmanlık firmalarından, çevre mühendislerinin düzenli olarak sigorta dökümlerini sisteme yüklenmesini istemesi lazım.

maaşın yanında da sigorta meselesi çok önemli. Çoğu meslektaşımız maaşı üzerinden sigorta yaptırmadan, asgari ücretten sigortası yatıyor. Bence bakanlığın danışmanlık firmalarından, çevre mühendislerinin düzenli olarak sigorta dökümlerini sisteme yüklenmesini istemesi lazım.
 
@Erol Dlklnc

sisteme yüklemesine gerek yokki, bence bakanlık sgk veri tabanı ile eşleşen sistem yapsın oradan kişilerin tc 'leri örtüştürsün otomatik olarak görülsün. asgari ücret olanlarıda kırmızı renkle tanımlasın kimler öyle otomatik çıkar.
 
@Emine Erdem

Bu ve danışmanlık ücretlerinin ödenmesi vb gibi konular çevre izinleri yönetmeliği çıkınca oda toplantısında Bakanlık'tan gelen İzin Lisans Şube Müdürleri'ne iletildi ancak pek dinlemediler.
 
@Erol Dlklnc

Bunun da bir çaresini bulan işveren sigortayı tam yatırıyor ama fazladan verdiği maaşı çalışandan geri alabiliyor!!!
 
@Melih Coşar

çünkü uğraşmak istemiyorlar... böyle şeyler onlara külfet geliyor, lafta herkes herşeyi konuşmayı seviyor ama icraat yok, özelliklede kontrol yok. sistemleri oluşturulması zor bişey değil, bu iş içinde firma ile anlaşılıyor bilgi işlemcileri mevcut oturup sgk ile konuşulsa çözüme ulaşılabilcek bir konu ama malesef ki.......siz anladınız :)
 
ankarada iş arayan arkadaşımız varsa bana acil ulaşsın. deneyimine göre 2-3bin arası maas+artı primle çalışacak çevre müh. aranıyor.
 
atık yağ geri kazanım. yapacağı iş cok basit kütle balans tablosu dolduracak, çevre ile yazısmaları sürdürecek, bir nevi tesis genel müdürü olacak :)
Bağladığı iş başına da komisyon alacağı belirtildi. yaklaşık aylık deneyimine iş bitiriciliğine göre maaş değişkenlik gösterecektir.
 
Maaşlar konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan önce Sosyal Güvenlik Kurumu ve Çalışma Bakanlığının kapısı zorlanmalı. Çok basit ve uygulanabilir bir sistem var ortada. Her meslek için meslek kodları var. SGK'ya yatan prim üzerinden SGK otomatik şekilde kontrol edebilir istese. Excel tablosuyla bile iş görecek bir şey bu ancak web tabanlı programlarla yapılabilirliği var. XXXX kodlu kişiye Y TL nin altında maaş yatmayacak şeklinde basit bir programlama ile bunun önüne geçilebilir. Uyuşmazlık olduğunda yaptırım ile vs. bu duruma doğru bir yön verebilir.
Ancak burada internetten konuşmakla, kızmakla olmaz. Bunun için BİMER aracılığıyla veya basit bir dilekçe ile ilgili kurumlara başvuran arkadaş aramızdan kaç tane çıkar dersiniz ? Bu tür şeyler için talep şart. Düzeltilmesi gereken şeyleri alternatif projelerle, çözüm yolları önerileriyle, fikirlerle ilgili kurumlara iletmeliyiz. Bir şeyleri başkasına bırakırsak bunu en iyi işveren değerlendirir. Bunun için Bakanlığı veya odayı beklemeye gerek yok. Kaldı ki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın piyasadaki ticari unsurlarla çok fazla ilgileneceğini ben sanmıyorum açıkçası.
 
Üst