• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre mühendisi iş olanakları...

Oğuzhan Keskin

Kahramanmaraş İl Temsilcisi
Etkinlik Grubu
Katılım
16 Aralık 2013
Şehir
Afyonkarahisar
Firma
ANKARA-İZMİR YHT YAPIMI İŞ ORTAKLIĞI
Herkese öncelikle iyi akşamlar,

Cumhuriyet Üni. Çevre Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi olarak foruma yeni katıldım.Başlıktada yazdığım gibi elimde böyle bir soru var."Çevre Mühendisi Nerede Çalışır,Ne İş Yapar?" bu sorunun cevabını internetten bakıyorum ve hep kısa cevaplar bulunmakta.Bende çözümü böyle bir foruma katılıp,çevre mühendislerine sormakta buldum.

Saygı değer büyüklerime sormak isterim "Çevre Mühendisi Nerede Çalışır,Ne İş Yapar?" sorunu bana ayrıntılı bir şekilde,iş tecrübelerinizide yazarak paylaşmanızı rica ediyorum.İnternette yazılanlar hep aynı,arıtma tesisinde ve inşaasında,belediyelerde vs. vs. böyle kısa cevaplar yazmakta.Benim asıl merak ettiğim konu ve lazım olan sorunun cevabı;buralarda çevre mühendisi ne yapar? ne eder?

Lütfen bu konuyu okuyan siz mühendis büyüklerim iş hayatınızda yaşadıklarınızı,ne şartlarda nerede çalıştığınızı,özel olmadıkça hangi ücretlerde çalıştığınızı,bu mesleğin bir insana ne kattığını sizlerin iş tecrübelerinizle cevaplarsanız mutlu olurum.Kısa bir süre içince bu sorunun cevabı lazım,bu nedenden dolayı yorumlarınızı hemen yazarsanız sevinirim.

Tecrübe ve yorumlarını paylaşanlara teşekkürlerimi sunarım.İyi forumlar.
 
ekolojik sistemden insanı çıkardığında, kusursuz bir şekilde sistem çalışır. fakat insan bu sistemi bozar. yaşayabilmemiz için tüketmemiz gerekiyor. tükettiğimiz içinde kirletiyoruz. aynı zamanda da gelişebilen bir canlıyız. bu yüzden gelişebilmek içinde tüketiyoruz. bizim görevimiz ise bu tükenişlerin doğaya zarar vermeden onun kaldırabileceği şekilde, insanı ve sahip olduğumuz teknolojiyi doğaya adapte etmek.
 
#yara_bandi teşekkür ederim yorumun için ama bana bir doçentin önüne sunabileceğim bir bilgi lazım,varsa böyle bir bilgi paylaşırmısınız?
 
bu forum başlıklarını vermemin sebebi daha önceden bu konular konuşulmuş. hocanızın sizden istediği kendi cümleleriniz ile çevre mühendisliğini anlatmanız ve mesleğinizi irdelemeniz.
 
doçent bizi tanımayacak kadar sektörden kopmuş biri mi? hep böyleleri yüzünden sektöre paraşütsüz atlıyoruz zaten.
maaş sorulması da ilginç bana kalırsa. umuma açık yerde maaş sorulmaz :) bunun için anket siteleri var. kolayca anonim anket hazırlayabilirsin aslında.
 
Bu bi araştırma ödevi olarak düşünün arkadaşlar,bana direk bu sorular sorulmadı tabi :) ben sadece ayrıntıya girebilmek için sordum :)
 
Biraz yaptığı işi bildiğimden ve denizcilik lisesinden sinava girip kazandıgım puanın bu mühendisliği tuttuğu için seçtim.
 
arıtma tesisleri kurup bunları çalıştırdığınızı biliyorum.
 
katı atık sahaları, alt yapı sistemleri, çed-ölçüm gibi danışmanlıklar var. bir çok konu var. yukarıda dediğim gibi amaç insanın tükettiklerini doğaya kazandırmak olduğu için alan çok geniş. bunu gemilerden örnek olarak düşünebilirsiniz de. linkler yardımcı olacaktır.
 
çevre danışmanlık firmaları da iyi bir anahtar. firmaların hizmetlerimiz bölümünden yok yokları görmek mümkün :)
 
Üst