• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Mühendisi '' İş Tanımı ''

Mehmet Çakmak

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Eylül 2010
Arkadaşlar ;

Forumda 10.000 den fazla çevre mühendisi arkadşımız var. Bir kısmı henüz öğrenci bir kısmı kamu kurumunda çalışıyor ve de büyük bir çoğunluğu özel sektörde görev yapıyor.

Bu gün işveren bir çevre mühendisi istihdamı yaratıp , kendisini üretim prosesinde bunun yanında iş güvenliği çalışmalarında ve artan zamanlarında ise çevre hizmetlerinde görevlendiriyor.

Bu durum tabiki bütün iş kolarında aynı değil . Şunu söylemeye çalışıyorum nedir çevre mühendisinin iş tanımı ?
 
Kamuda çevre mühendisi joker elamandır..her yerde görevlendirilebilir...:) (kontrol,mutemet,komisyon üyesi,personel birimi.....vb )

Çevre Mühendisi öncelikle kendine özgün yeni bir ad bulmalıdır.
Kaldırım müh. bile birşey ifade ediyor ..yanlız çevre mühendisliği çok geniş alana hitap ettiği için tam olarak ne ifade ettiğini bugün türkiyede çok az sayıda insanın bildiği kanısıdayım..

Çevre Mühendisleri arkadaşlarıma kesinlikle başka bir mühendislikte okumalarını tavsiye ediyorum.
 
@cemilaykut


Her işi yaparım ama bahçe düzenlemem diyenlerdeniz. :) Yalnız son cümlenize katılmıyorum. Bu zamanın populer mühendislikleri önceden populer değillerdi. Verilen emekler ile özveriler ile populer oldular. Yollar çileli ve çetindir ama sevdiğin şeyi yapıyorsan bunlar gülün dikeninden başka nedir ki?
 
İnşaat mühendisliği, makine mühendisliği, elektrik mühendisliği, mühendislik disiplini olmadan önce tekniknesyinlikti. Ne zaman ki ayrıldı ve mühendisler birlik oldu işte o zaman "mühendislik" oldular.

Hatta inşaat mühendisliği ile mimarlık aynı kapıya çıkarmış tee fi tarihinde. İkisi bir arada meslek:) Daha da detaya girebilirim az daha zorlarsam;)
 
arkadaşlar buradaki konu mühendislik çatışması değil. çevre mühendisi özellikle sanayi aanının yoğun olduğu yerlerde en verimli dönemini geçiriyor.
ancak işverenlere yapacağımız hizmetlerin sınırlarını iletmemiz gerektiğini düşünüyorum. çevre mühendis onu da yapar bunu da yapar olmamalı. kendi görev tanımımızı yaparak bu doğrultuda çalışmalayız.

diye düşünüyorum.
 
@mcakmak
Çok doğru ...
Bu durumda işi gücü siyasetle uğraşmak olan çevre mühendisleri odası ne yapıyor acaba böyle bir çalışması var mıdır?...
 
Üst