• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre mühendisi-isg uzmanı

serpil

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
26 Ağustos 2011
çevre mühendisi arkadaşlar maden sektöründe ( maden çıkarılan ocaklarda) hem iş sağlığı ve günevenliği uzmanı hemde çevre görevlisi olarak çalışmak için ne kadar ücret istenebilir. çalışma şartları zor olurmu ikisi birlikte . çünkü maden tehlikeli bir sektör.
 
Bana kalsa iki kişinin yapacağı iş için iki kişilik ücret istenir ama sizin işe asgari ile atlayacak "meslektaşım(!)" çok. Sonrada diyorlar Çevre Mühendisinin işini niye başkası yapıyor diye. Acaba neden?
 
Şöyle düşün uzman olmuş deneyimsiz kişiler isg uzmanlığında 2000 tl ile çalışıyorlar ( etrafımda olanlarve duyduklarım ), tam zamanlı bir çevre görevlisininde ücretinin bundan aşağı olmayacağını düşündüğümden ve Maden çok tehlikeli grupta. olduğundan 3500 tl nin altında olmamak koşuluyla her ücreti isteyebilirsin şahsi fikrim. Ama aramızda madende çalışan arkadaşlar var ise onlar daha iyi bir tespit yapabilir onları dinlemek daha uygun olur
 
aslında firmalar niye bu işi hep 1 tane çevre mühendisi bulayım hem iş güvenlikçi olsun ikisini birlikte yaptırayım kafasındalar. en çok isg ci çevre mühendislerinden çıktığındanmı acaba. niye ayrı ayrı düşünmezler anlamıyorum. iş sağlığı ve güvenliği aslında çok zor bir iş. kaza olupta can kaybı yaşanınca mahkemelere düşünce anlıyorsunuz ne demek olduğunu.
 
Aynen öyle o yüzden bütün sorumluluğu üste almak iyi birşey değil. Ya da şartları iyi belirlemek gerekiyor.
 
@Melih Coşar
Size katılmamak elde değil. Ben kimyagerim, çevre görevlisi belgesini ilk alanlardan biriyim ve danışmanlık sektöründe çalışıyorum. Birkaç hafta önce başımdan geçeni paylaşayım sizinle. Konuda bahsedildiği gibi bir firma çevre müh. arıyor ve hem çevre görevlisi belgesi olsun hem de iş güv. uzmanı olsun istiyor. Beni tanıdıkları için pozisyonu bana teklif ettiler ve ücret talebimi sordular. Ben 3500 TL talep ettim. Asıl ilginç olan aldığım cevaptı. Firmanın cevabı : "başvuruda bulunan çoğu çevre mühendisi sizin talep ettiğiniz ücretin yarısından daha azını talep ediyorlar. Biz size başlangıçta 2500 verelim çalışmaya başlayalım" oldu. Ben bu teklifi kabul etmedim. Çünkü alınacak risk hakikaten çok büyük ve değmesi gerektiğine inanıyorum. Aslında sonuç olarak arkadaşlar çevre mühendisleri piyasadaki değerlerini kendileri düşürüyorlar. Maalesef kendi değerini bilen çev. müh. sayısı çok çok az. Bunda da farklı meslek gruplarını suçlamayın, kendi kuyunu kendiniz kazıyorsunuz çünkü. Maksadım kimseyi incitmek değil, yanlış anlamaya sebebiyet verdiysem şimdiden özür dilerim.
 
@Tarık Durmuş

Sözlerim yüzünden başka meslek dalından ve gördüğüm üzere onurlu bir arkadaşım olan sizi incittiğim için çok özür dilerim. Şu yukarıdaki yazımın gideceği noktayı göremediğim için de lütfen beni affedin. Sözlerimin hedefi aslında kendi meslektaşlarım. Kendi fiyatını düşürüp sonra başka meslekten arkadaşıma laf atan meslektaşıma laflarım. Ama sözlerim hedefi şaşırmış anlaşılan. ;)
 
Serbest piyasa mantığı tüm mühendisliklerin dip yapmasına neden oldu. Ayrıca 3000 liradan fazla vereceklerini zannetmem bunu bile almanız mucize artık 2 kiişinin yapacaği işe bir kişiye yaptırmak firmaların tercihi olmuş işin kalitesine ise bakılmamakta zaten bunu önemseyen firma sayısıda az.yasal olarak sorumlu bulmak vede ne yaptığını bilmeyen biri firmaların işine geliyor herhangibir kaza vb durumda işveren ben bu iş için ali.veli .... isimli şahsı aldım maaşını sigortasını yaptım vb, demekte ve sizlerin önerilerinizi ise asla uygulamamakta vede kanuni olarak çok büyük bir yükten kurtulmaktadaır sıyrılmaktadır. Mesleki anlamda bağimsız olamadığı sürece igu ları sermayeye kalkan olmaktan ileriye gidemeyecek bir meslek dalı olarak ülkemizde doğmuştur.

mustafa esen
maden mühendisi
iş güvenliği uzmanı
 
evet mustafa bey siz hem bir maden mühendisisiniz hemde işgüvenlikçi , çalıştığınız maden firmasında iş güvenliği uzmanı olarakmı çalışıyorsunuz? çevre konusunda çalışan mühendisiniz varmı?
 
kanunda geçerliliği yok derken c sınıfı uzman olarak işe girsek firma almazmı yada aldı nerede benim belgemin geçersiz olduğu karşıma çıkacak açıklarsanız sevinirim
 
maden işletmeleri çok tehlikeli sınıfta bu işletmelere A sınıfı uzmanlar bakabilmekte ,C ler ise az tehlikeli yerlere bakabilmekte.
 
Merhabalar arkadaşlar sizlere bir sorum olacaktı. Firmada iş güvenliği uzmanı ve çevre görevlisi olarak görev yapıyorum. İsg uzmanlığı sözleşmemi yaptım ama sigorta prim ödemesi çevre mühendisliği olarak yapılıyormuş.
İş güvenliği uzmanı olarak primim ödenirse, çevre görevlisi olarak gözükmeyeceğim. İK'ya 2 meslek dalınıda gösterebilirmisin diye sorduğumda sadece 1 tane meslek dalı seçimi yapabileceğini dile getirdi. Konuyla ilgili bilgisi olan var mı acaba?
 
Üst