• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre mühendisi izgaranın başına geçti

zuhall

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Mart 2009
Aşğaıdaki haberi bir sitede tesadüfen buldum. Ne diyeceğimi bilemedim. Sizinle paylaşamak istedim.


Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Fakültesini bitirerek “ Çevre Mühendisi olan İbrahim Çakın “ Ben kravat takıp koltukta oturmak yerine önce hayatı öğreneceğim “ diyerek merak ettiği Köftecilikte karar kıldı.

Mühendisim ama hayat tecrübem yok dedi

“Çevre Mühendisi Izgaranın başına geçti”

Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Fakültesini bitirerek “ Çevre Mühendisi olan İbrahim Çakın “ Ben kravat takıp koltukta oturmak yerine önce hayatı öğreneceğim “ diyerek merak ettiği Köftecilikte karar kıldı. Çevre Mühendisi diplomasını almasına rağmen “Henüz 24 yaşındayım ve hiç hayat tecrübem yok. Para nasıl kazanılır, bir meslek tam anlamı ile nasıl yapılır, Yapılan özel işlerin püf noktası nelerdir, bunları öğrenmek istiyorum “ diyen 24 Yaşındaki İbrahim Çakın işletmeciliğini Sakarya Güreş İl Temsilcisi Bahattin Aydın’ın yaptığı yenicamii Köftecisine giderek arzularını söyledi ve onay görünce doğru ızgaranın Başına Geçti. Usta Köfteci Kamil Aydın’dan Köfte ve Ekmek kızartması hakkında bilgiler alan Çevre Mühendisi İbrahim Çakın. Salata ve piyaz yapımı konusunda Bahattin Aydın’dan “El” aldı. Çiçeği burnunda Köfteci, Çevre Mühendisi İbrahim Çakın piyasada esnaflık şartlarını tam olarak öğrenmeden Mühendislik yapmayacağını vurgulayarak şöyle konuştu. “Kararım kesin. Çevre Mühendisi olarak iler ki yıllarda beklide bana sorulacak sorular da bu işler de var. İlk olarak bunları öğreneyim sonrası kolay.Şimdi Bahattin ve Kamil Ustalardan ızgara , salata ve piyaz eğitimi alıyorum..Daha sonra mutfakta çalışacağım ve bulaşık hanede bulaşıkları da yıkayacağım. Kendimi hazır hale getirince Mühendisliğe başlarım.” Sakarya Güreş İl Temsilcisi ve Yeni Cami Köftecisi Sahibi Bahattin Aydın Mühendis İbrahim’in çalışmasından son derece memnun. Aydın “ Genç bir arkadaşın bana gelip Çevre Mühendisiyim ama Köfte yapmayı öğrenmek istiyorum deyince önce şaşırdım. Ancak kendisini Kesin kararlı görünce ızgaranın başına geçirdim. Kısa sürede her şeyi öğrendi. Mühendis İbrahim Çakın’ı tebrik ederim “dedi. Çevre Mühendisi İbrahim Çakın’n iş yerinde ücret almadan çalıştığı açıklandı. Haber: Suat Beyenal


 
Allah akıl fikir versin ne diyelim. 24 yaşına kadar hayatı, para kazanmayı merak etmeyen birisi birden nasıl 180 derece dönmüş anlayamadım.
İyi bir mühendis olamasa da ileride belki iyi bir köfteci olur.
 
Bir de kendi alanınla ilgili ne kadar çabuk bir işe girersen kendini o kadar çok geliştirip alanında iyi olursun.Şimdi bu arkadaşımızın kaybedeceği zaman yokmu?Evet aslında işe başlamadan fazla birşey bilmiyoruz.Ama o işe girmeden de onu nasıl öğreneceğiz?Piyaz yaparakmı?....
 
İtiraf edelim ki birçok arkadaşım bunu düşünüyor. Bunun sebebi çevre mühendisliğinin prestijli bir meslek olmaması. Bunun önüne geçebilecek bi fikri olan varsa buyursun söylesin yoksa gerisi teferruat kalıyor...
 
öncelikle o arkadaşa Allah akıl fikir versin diyorum bende... madem böyle birşey istiyordun neden 4 veya beş yıl dirsek çürüttün ve ailene okadar masraf ettirdin diye sormak isterim?
kendimi hazır gele gelmiş hissedersem Mühendisliğe başlarım demiş birde:) mühendislik bu ise ben daha doğrusu bizler yalnış biliyoruz demekki neyse:)

sevgili Muhammet bey sizde mesleğin prestijinin olmadığından bahsetmişsiniz. Bu birazda bizlerin elinde olan birşey değil midir? yani insanlara, çevremizdekilere neler yaptığımızı anlatmak. İllaki bir mesleği yapabilmek için onun popularitesi mi olması gerek? eğer böyle düşünüyorsanız çok üzülürüm bir meslektaşınız olarak...
 
Ya açıkçası Çevre Mühendisliği ile ilgili kime sorsanız hâlâ "Geleceğin Mesleği" dir. Hatta mutlaka o bölüme gidilmelidir ancak henüz o seviyeye ulaşamadık. Bunun sebebi özel şirket sahiplerinin bu konuyu biraz kendilerine yük olarak görmeleri, çevre dostu olmamaları, boşuna masraf gözüyle bakmaları ve daha ziyade bakanlık bastırmasa bu konuda yatırım yapmaya niyetlerinin pek olmaması. O yüzden bizim mesleğe biraz daha farklı bakılabiliyor sektörüne göre. Bizi güçlü kılacak olan kurum bakanlık tabi ki ancak iş sahiplerinin biraz daha bu mesleğin değerine değer davranmaları gerekiyor diye düşünüyorum.
 
Her ne kadar konu ile ilgili geçenlerde yorum yapsam da,mesleğimi sevsem de bu sefer biraz farklı açıdan yaklaşmak istiyorum,çalışanlara veya daha önce çalışmış olanlara soruyorum;kaç işveren acaba bize dönüp de 'Aferin iyi işler çıkartıyorsun! ' derki...Çünkü biz yüküz..Biz istenmeyen kişiler haline gelmişiz şöyle bir baktığımda..Neden?Neredeyse her yerimizden oynamaya çalıştığımızda para..
Herşeye rağmen mesleğimiz inanın çok kıymetli..ve de bu işi seviyoruz..
 
bende bir sajaryalı olarak meslektaşımızın para kazanma gibi bir sorunu yok demekki önce hayatı öğrenmek istiyor ki zaten mühendis olmak isteyen sevgili arkadaşlarr önce bir şantiyeye fabrikaya tesise girin bakalım ordaki insanlar nasıl çalışıyorlar sadece mühndisin adı mühendis değildir kendisininde mühendis olması gerek :)
 
Malesef bizim mesleğimiz işletmeler açısından "zorunluluk" sebebiyle uygulanıyor. Yani çoğu işletme açıkçası çok da çevreci olduğu için bir Çevre Mühendisi almıyor. Sadece dayatma sebebiyle alıyorlar. Bu da biraz soğuk bir bakış açısına sebep olabiliyor. Sanıyorum buna alışmamız gerekecek. Ancak ben şu fikirdeyim;
Bizler Mühendislik eğitimi alıyoruz. Bir çok olaya bakış açımız farklı ve belli bir tecrübeyle yönetici konumunda kullanılabiliriz. İşletme sahiplerinin öncelikle bunu görmeleri gerekiyor bence.
15 yaşından beri her yaz müsait olduğumda çalışmışımdır. Bu bahsi geçen arkadaşın dediği deneyime az çok haizim sayılır ve bu deneyim tabi ki önemli. Ancak böyle bir deneyimi mezun olmadan önce kazanmak gerekir, mezun olduktan sonra meslekten uzaklaşmak yerine daha çok o alanda bulunmak gerektiğini düşünüyorum.
 
Üst