• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre mühendisi mi? İş güvenliği uzmanı mı?

Ali KOCAOĞLU

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Mart 2011
Şehir
Edirne
Firma
Kapıkule-Halkalı YHT Projesi / Kolin İnşaat
Merhabalar... :)

-Kısa ve öz olarak, ÇEVRE MÜHENDİSİ mi? İş Güvenliği Uzmanı mı ?

-Neden Çevre Mühendisliğinde ilerleyelim, neden İş güvenliği Uzmanlığında ilerleyelim?

Deneyim sahibi veya bilgisi olanların düşünce ve yorumlarını alabiliriz...

Şimdiden teşekkürler... :)
 
o kendimize kattığımız değerleri işveren o kadar güzel kullanıyor ki?
çevreci sadece çevre yaparım .
İsg ci benim işim bana yetiyor dese zaten 1 e alıp 3 e satmak istemeyecek hiçkimse.
1 taşla bütünn kuşları vurmaya çalışmayacak.
İSG ve Çevre birlikte yürütülebilecek şeyler asla değil.NET
 
Bu durum kurumun sizden ne istediğine göre değişir. 1,5 yıl kadar İş Güvenliği Uzmanlığı yaptım, şuan sadece Çevre Mühendisliği yapmaktayım. Kimi firmalar iki yetkinliği de ister, kullanır. Bu firmanın verdiği hizmetlere göre değişir. Benim tavsiyem her mühendisin İş Güvenliği Sertifikasına sahip olması yönündedir. Artısını görür eksisini görmez. İş Güvenliği Uzmanının mevcut durumda sorumluluğu çok fazladır. Şartlar bu şekildeyken çok mecbur kalınmadıkça yapılmaması kanaatindeyim.
Herkese iyi çalışmalar dilerim.
 
İyi günler bir şey sormak istiyorum ben çevre mühendisiyim İsg C sertifikasına sahibim ama tezsiz ile b ye yükselme gibi bir düşüncem var bulunduğum yerde iş olanağını yükseltmek için bu bana bir fayda sağlar mı ve aynı anda mesela diyelim ki çevre mühendisliği yaparken çalıştığım yerde İsg sertifikamı da kullanma şansım oluyor mu bir tavsiyeniz var mı yardımcı olursanız çok sevinirim
 
Fatih Bey merhaba,

Mesleğe atılım yaptığım 5 yıl süresince totalde 1.5 yıla yakın çevre+isg yaptım, geri kalan yaklaşık 3 yıl isg hizmeti verdim. Şuanki şartlara göre aslolan iyi bir yönetici kadrosuyla isg+çevre hizmeti sunmak. Hizmet verilen alan da bu tercihte önemli bir etken.

İyi çalışmalar diliyorum tüm meslektaşlarıma...
[automerge]1602760213[/automerge]
Dilara Hanım merhaba,

Evet tabikide var, isg-ç şefliği, seç sorumlusu vb pozisyonları değerlendirebilirsiniz. Bu konu hk. daha yüksek bilgiye sahip büyüklerimiz görüşlerini ve deneyimlerini paylaşabilir, bizleri ve arkadaşlarımızı bilgilendirebilir...
 
Üst