• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

çevre mühendisi şantiye şefliği yapabilir mi ?

Cevap: çevre mühendisi şantiye şefliği yapabilir mi ?

Genel Açıklama:
Hiyerarşi(Özet)
Kontrol Mühendisi(Devlet veya Özel müşavirlik Firması)
Şantiye Şefi
Saha Mühendisi(Şantiye Mühendisi)
Formen
İşçi
(Bunlar Harita Grubu,proje grubu,hakediş grubu,zemin ve etüt grubu,saha grubu,iş ve işçi sağlığı grubu,teknik formenler ve teknik ve idari personel olarak uzun uzadıya ayrılmaktadır ayrıca bu gruplama ana yüklenici ve taşeron olarak değişmektedir.)
Hiyerarşi açıklaması

Şantiye Şefi mühendis olarak teknik eleman sınıfından seçilir Şantiye şefi genel iş tecrübesi 5-10 yıl arasından ve daha uzun süre olan mühendis olarak ele alınmaktadır.Genel Hİyerarşide şantiye içinde bütün gruplardan sorumludur bu gruplardan kaynaklanan herhangi bir sorundan dolayı en fazla çile çeken kişidir :( çünkü herhangi bir sorunda genel olarak işi yürüten kişidir.Genel olarak doğru düzgün sabahı akşamı yoktur sürekli telefonu çalar insanları işi zamaında yapmaları ve doğru yapmaları hakkında telkinde bulunur.Genel olarak ülkemizde inşaat mühendislerinden seçilmektedir son dönemlerde harita mühendisleride bu yolda ilerlemektedir.Altyapı ve üstyapıda bir numaralı aktör olduğu için proje okumasını ve projeyi en iyi şekilde uygulama konusunda çok iyi olması gerekmektedir .
 
Cevap: çevre mühendisi şantiye şefliği yapabilir mi ?

Şimdi gelelim esas konuya öyle hemen şu dersleri alıpta şantiye şefi olurmuyum diye sorman hata çünkü genel olarak saha mühendisliğini iyice kavraman lazım ondan sonra bilmem kaç yıllık tecrübe elde etmen lazım ayrıca özgüvenin ve işi yapma kabiliyetin çok çok ama çok olmalı ayrıca sinir sistemin çoğu zaman çok kötü bir duruma gelebilir ve mesuliyet alabilirmiyim diye kendine sorman gerek kimse öyle şak diye şantiye şefi olmaz
 
Cevap: çevre mühendisi şantiye şefliği yapabilir mi ?

çevre mühendisi isen altapı işlerinde (kanalizasyon,içmesuyu şebeke inşaatları), arıtma tesisi beton işleri, katı atık sahası inşaatı v.b işlerde şantiye şefi olabilirsin...
 
Cevap: çevre mühendisi şantiye şefliği yapabilir mi ?

Şantiye Şefliği için bir ders alman gerekli değildir.İstenilen şantiye şefi girdiğiniz ve kazandığınız ihalenin şartlarına göre değişir.Örneğin bir arıtma tesisi ihalesine girdiniz.İhale şartname ve sözleşmelerinde şantiye şefliği ile ilgili atıyorum 10 yıl tecrübeli Çevre veya İnşaat Mühendisi diye belirtilir.Firma elinde yetişmiş kim varsa onu şantiye şefi yapar.Çevre Mühendisi Şantiye Şefi Şartı arayan,duyduğum işler:

-Altyapı işleri,
-Arıtma Tesisi inşaatları,
-Düzenli Katı Atık Depolama Sahası inşaatları.

Bence şantiye şefi olabilmenin en önemli şartı herşeyden kısmen anlıyor(Beton,demir,sıva,zemin,elektrik-elektronik,mekanik,...) olabilmektir.
 
Üst