• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Mühendisinin Bir Günü

Fecriati

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Mart 2011
Arkadaşlar tesis/danışmanlık/kamu nerede çalıştığınıza göre elbette neler yaptığınız değişiyor ancak çalıştığınız yerde sıradan bir gün sizin için neler yaparak geçiyor sabah işyerinize geldiğinizde nereden başlıyorsunuz? Tecrübelerimizi paylaşalım öğrenci arkadaşlarımız için de faydalı olur:)
 
İlk olarak çevre ile ilgili resmi sitelere giriş yapıyorum.Yönetmeliklerde herhangibir değişiklik var mı,yeni yayınlanan bir duyuru var mı diye.Sonra da kuyu sayacına ve arıtma debisine bakmaya gidiyorum.
 
Güzel bir konu açmışsınız. Umarım herkes paylaşımda bulunur. Ben de ilk önce duyuru ve eizin sayfasını kontrol ediyorum. Sonra danışmanı olduğum tesislerden birini arıyorum. Müsaitlerse gidiyorum. Ama tüm günü orada nasıl geçireceğim konusu hep sıkıntı. Başvurular yapılana kadar problem yok. Belge v.s. ile uğraşılıyor. Sonra iç tetkik için çalışmalar yapılyor. Sonra çalışanları bilgilendirme eğitimi hazırlayacağım. Ama her gidişte yapacak birşey bulmakta zorlanıyorum. Firmalarda pek iş yapmadan para aldığımıza dair kanılar oluşuyor.
 
Benim ilk işim henüz yeni olduğum için ve yönetmeliklere hakim olmadığım için hergün yeni bir yönetmeliği incelemek, yönetmelik hakkında notlar tutmak. Notlar tutarken aklıma gelir hep Çevre İzinleri başvurusu yapılmış olan 2 tesis var onların kabul edilip edilmediğine bakmak. Arada maillerime bakıyorum tabi gelen giden var mı diye. sonra yönetmelikler, firma sahipleri (her zaman değil tabi), Bu site derken bi de bakmışım akşam olmuş. Şimdilik her günüm bu şekilde geçiyor :)
 
İlk iş resmi gazeteye bakmak, ardından yapılacak işler sıralamasında tesis ziyareti varsa, tesis ziyaretlerini gerçekleştirmek, değilse ofisteki işlerimi yetiştirmek. Tesis ziyareti ve ofis işi dışında eğer vaktim kalırsa yönetmeliklerle alakalı soru listeleri oluşturmak, sonraki aylarda bildirim olup olmadığını öğrenmek...
 
ilk işim sürekli olarak atık yönetiminde problem yaşanan noktaları kontrol etmek, sorun varsa resim çekip amirlerine kısa bir açıklama ve sitem ile iletmek :) ,
çevre-izin sitemini kontrol etmek (gün içinde belki 30 defa) :(
sonrasını benim için operatör yapıp bilgi veriyor: depolama alanındaki atık miktarlarını kontrol etmek, evsel arıtmadan numune alıp SVI bakmak, evsel ve endüstriyel arıtma çıkışındaki sayaç değerlerini kayıt altına almak, arıtmalardaki ekipmanların çalışıp çalışmadığını kontrol etmek, kimyasal miktarlarını kontrol etmek
ben de atıksahası düzenli mi diye kontrole gidiyorum, sayaç değerleri normal mi diye kontrol ediyorum, arıtmadan çamur çekilecek mi-nutrient ilavesi yapılacak mı kararını veriyorum
sonra işletmeyi baştan aşağı dolaşıyorum, uygunsuz ya da aklımı karıştıran bir durum varsa resim çekiyorum :D
işletmeden gelince çektiğim resimleri yorumlayarak ilgililerine gönderiyorum.

2 tane projemiz var onlarla ilgili araştırma yapıyorum.
Sağlık-Emniyet-Çevre komitesinin çalışmaları var bunlarla ilgili bir şeyler yapmaya çalışıyorum...
 
İlk işim resmi gazeteye bakmak. Önemli olan hatırlatmalarımı microsoft outlook takvime işareterim, sürekli hatırlatma yaptığı için bir şeyi atlama şansım olmuyor. Hatırlatmalarıma göre günümün iş programını çıkartıp uygularım.
 
ilk olarak mailleri kontrol ediyorum.. şirkete gelen mesajlara cevap atıyorum.. daha sonra bugün yapılacak not aldığım işleri yapıyorum.. atık yağı olan tesislerle görüşmeler yaparak.. taşıma işlemlerini gerçekleştiriyoruz. falan filan... :) yeni mezun arkadaşlara tavsiyem.. autocad ve ingilizceyi söksünler.. iş bulmaları kolaylaşır..yönetmelikleri de sık sık kontrol etmeye başlasınlar şimdiden :)
 
İlk işim tesisin her yerini özellikle atık alanı gezip görsel olarak denetlemek. sonra internetten mevzuat değişimi ve haberleri kontrol ediyorum. İş güvenliği ve çevre kalite sistemi evrakları derken ortalık karışıyor :)
 
Merhaba arkadaşlar, bende özel şirkette çalışıyorum ve gelir gelmez iş mailime bakıyorum, biraz gündem takibinden sonra bir önceki gün aldığım notlara göre devam ediyorum, proje ile uğraşıyorum çünkü sürekli kontrol ettiğim bir şey yok. Boş zamanlarım oluyor o sıralarda atık su arıtımı ile ilgili makale, vb. yazılar okuyorum kendime göre notlar çıkarıyorum.
 
Arkadaşlar çevre ile ilgili tüm yönetmeliklerin güncel olarak takip edildiği bir yer var mı bildiğiniz? mesela iş güvenliği ile ilgili bilgit.com kullanılıyordu.
Benimde iş maili-güncel haberlerin takibi-saha kontrolü şeklinde geçiyor günüm
 
ilk olarak CM net i açar yeni okuyabileceğim bir şeyler var mı diye bakarım daha sonra notlarımı kontrol eder acil işlerimi yaparım daha sonra kontrol listem var ona göre gideceğim yerleri ararım ve sahaya çıkarım sonra yeni yönetmelik takibi sonra çalıştığım projelere devam derken akşam oluyor zaten...
 
Üst