• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre mühendisinin bireysel hizmet vermesi

Hamza Ay

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Mart 2011
Şehir
Ankara
Firma
Enva Mühendislik
Arkadaşlar merhaba,

Çevre mühendisleri bireysel olarak hizmet verebiliyorlar mı ? Danışmanlık ya da atıksu arıtma danışmanlığı gibi. Bir firma var ona göre dönüş yapacam. Ya da bu işi legal olarak nasıl yapıyoruz ?
 
Bireysel hizmet derken, sadece bünyedeyken bireysel hizmet verebiliyorsunuz. Danışmanlık firmasında değilseniz başka bir çözümü yok. Sonuçta EYeterlik ve EİZİN sistemlerini kullanabilmek için sözleşme yüklenmesi gerekiyor. Müstakil (bünyede) çevre mühendisi iseniz bireysel hizmet vermiş oluyorsunuz ancak onun dışında danışmanlık firmasında çalışmadığınız sürece atama yapamıyorsunuz üzerinize.
 
Danışmanlık hizmeti verebilir, şahıs firması olarak bir nevi süpervizör olarak görev alır.
Ancak yapacağı işin kapsamı; arıtma tesisi proje dosyası hazırlamak, çevre danışmanlık hizmeti vermek gibi yasal olarak yeterlilik gerektiren işler olursa şahıs firması olarak çalışamaz.
Burada yapacağı işin türü ve içeriği önemlidir.
İyi günler,
 
@uzunince

Sadece koca bir "?" koyup geçmek isterdim bu mesaja ama dayanamıyorum. Sonra niye linç ediyorsunuz oluyor. Hayatınızda hiç danışmanlık yaptınız mı? Yanıltıcı bilgi vermeyin lütfen meslektaşlarımıza.
 
Atıksu arıtma tesisinde daimi olarak çalışmaya başlayan çevre mühendisiyim.Deneyimim henüz yok ve yardım almak istediğim bir takım şeyler var.Arıtmada çalışan ya da bu konu üzeride yardımcı olabilecek meslektaşlarım zekiyetuncc@hotmail.com adresinden iletişim sağlayabilirler mi? iyi çalışmalar diliyorum.
 
Merhaba ,
Öncelikle yeni işiniz hayırlı olsun.
Sorun yaşadığınız konuları buradaki başlıklardan bakınarak veya yoksa yeni bir başlık açarak belirtebilirsiniz.
Tecrübeli arkadaşlar size gerekli yardımı sağlayacaklardır :)
 
Tesis 2018 sonuna kadar danışmanlık hizmeti almış.Bu arada çalıştığım yer kamu kurumu.Danışmanlık hizmeti sırasında yapılan eğitim,aylık denetim tutanağı vb. işlemleri bende yapmak durumunda mıyım?
 
Evet Zekiye Hanım. Geç kalmadan yapmanız gerek. Örneğin siz 25 Ocak 2019'da hizmete başladıysanız, o tarihten sonra 1 ay içerisinde Eğitim ve İç Tetkik Raporunu halletmeli; her ay için de aylık değerlendirme raporunuzu hazırlamalısınız.
 
bir diğer sorum,atık bildirimin de proses sonucu çıkan çamurumuz endüstriyel atık olarak mı adlandırılır? tehlikesiz atık olduğuna dair analiz sonucum mevcut.bir de lab da kullanılan analiz kitlerimiz var.çamur ve kitle lisanslı firmaya verilecek fakat endüstriyel ya da tehlikeli atık olarak mı sınıflandırmalıyım? bu arada cevabınız için teşekkür ediyorum :) sisteme yeni alışmaya çalışan ve atıksu arıtma tesisi konusunda tecrübem olmadığı için sizlerin deneyim, bilgisiyle ve yönetmeliklerle ilerlemeye gayret ediyorum.
 
@ZekiyeT Tehlikesiz olduğuna dair EK-2 analizi mi yapılmış, EK-3 mü? Eğer EK-3 ise; raporun sonunda hangi kodun uygun olduğu yazılmıştır. EK-2 ise atığın tehlikelilik durumunu belli etmez. Sadece hangi depolama sahasına gönderilebileceği konusunda rol oynar. Prosesten çıkan "çamur", endüstriyel atık niteliğindedir. Eğer ki EK-3 analizi yapılmamışsa, ekstradan maliyet çıkarmamak adına direkt olarak tehlikeli koddan verebilirsiniz.
 
@ZekiyeT O maalesef tehlikelilik durumunu belirtmemekte :) Atığın tehlikeli olup olmadığını öğrenmek için (Yani Atık Yönetimi Yönetmeliği'nde "M" olarak belirtilen) EK-3B analizi yaptırılıyor. Şu an sadece Tübitak yapabiliyor bu analizi. 45 Gün kadar sürüyor hatta raporlanması. O raporda kod önerisi sunuyorlar.

Sizde bulunan, yetkili bir çevre laboratuvarına yaptırılmış olan, hangi tür düzenli depolamaya gönderebileceğinizi belirten bir analiz.
 
10 yıldır danışmanım

linç edebilirsin beni. sakıncası yok ...

bir iki tüyo vereyim belki para kazanırsın. şimdi git bi firmaya danışmanım de , danışman degilsen de onemli değil. atık beyanı , ambalaj ayp, bekra cart curt neyse hepssini yap iki egitim çak, iki atık gönder birde izin sürecinde tanıdık bi arkadastan rica et sistemde il uygunluk ve gfb araısında geçen zmanda kalsın yada kısa süreli günü gfb 3 veya 4 gun kalsın izindede 10 gun kalsın al izni parana bak. korsan çalış .

işin çok detayına girerim yada kendini o gunlerde firmaya danışman olarak ata siğorta girişleri anlık yapsınlar tekrar çıksınlar neyse çok fazla konu var.
işin kısası danışmanlık firmasında çalışacaksın sana ne maaş verecek ne saygı duyacak. danışmalık firması olanlar bana saldırsın... lütfen bana saldırsın
 
Muazzam bir danışman örneğisiniz :) Niye linç edeyim "sizi"? Bu yorumlamalar ile giderseniz zaten yakında birisi linçten beter eder.
 
@Cem Yılmaz ödül mü aldın örnek danışma olunca ne kazandın kim hakkını verdi. Muazzam bi danışmansa firmanı ne zaman şikayet ettin yada bakanlıga bildirdin hangi firma düzğün atık gönderdi kim usulune göre çalıştı ve sen bunun karsısında ne kadar uygunsuz halleri tutanagına yazdın muazzam danışman
 
@uzunince Ödül alıp, bir şey mi kazanmamız lazım? Bir şeyi doğru yapınca, köpek gibi ödül maması mı almak istiyorsunuz anlamadım? Ben işimi doğru yaptığımı düşünüyorum, bu da geceleri rahat uyumamı sağlıyor. Siz de rahat uyuyabiliyorsanız, ne mutlu size.
 
Üst