• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

ÇMO Çevre Mühendisleri Hakları

Çiğdem C

Antalya İl Temsilcisi
Etkinlik Grubu
Katılım
15 Şubat 2011
Firma
çevre danışmanı
Antalya ÇMO Şubesi olarak, meslektaşlarımızın haklarını aradığımızı ve bunu her platformda vurguladığımızı belirtmek isteriz. Haklarımız konusunda sesimizi duyurmak adına basında vermiş olduğumuz demeci sizlerle de paylaşmak ve desteklerinizi almak isteriz.
 

Ekli dosyalar

  • Antalya ÇMO Şubesi-1.jpeg
    Antalya ÇMO Şubesi-1.jpeg
    170.9 KB · Görüntüleme: 71
  • Antalya ÇMO Şubesi-2.jpeg
    Antalya ÇMO Şubesi-2.jpeg
    151.6 KB · Görüntüleme: 67
Farklı bir bakış açısı konuyu ele almak isterim. Çevre mühendisi işsizlik oranı nedir? Tüik araştırması var mıdır? Mesela kimya mühendisi çevre mühendisi gıda mühendisi ve kimyager işsizlik oranları karşılaştırmasını görmek isterim. Özellikle pandemi sonrası için bu konuda TUİK ile konuşulup genel bir araştırma istenebilir.
 
Bu demeçler verilmeden önce ÇMO çevre görevlisi diye bir vasıfsızlaştırma ve işssizleştirme konusunda gerekli başarıları sağlasaydı keşke de 2014 mezunu ben bir gün lisans mesleğimi yapmayı düşünseydim keşke.
 
6666 KübraKesinlikle haklısınız ama çevre görevlisi tanımlamasına da karşı çıktığımızı hem sosyal medya üzerinde hem de yasal yollarla hakkımızı aradığımızı bilmenizi isteriz. Sizlerde destek verirseniz eminim sesimiz daha güçlü çıkacaktır. ÇMO Antalya şubesinin bu konuda yapmış olduğu bazı duyuru ve çalışmaları aşağıdadır, incelemenizi rica ederim.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Çiğdem CBurada konuşulması gereken şeylerden biri de tepkilerin yavaşlığı.

-30 Temmuz 2019'da Çevre Yönetim Hizmetleri Yönetmeliği çıkar.
+Tepki Şubat 2020'de verilir.

-23 Mayıs 2019'da AAT'de Çalışacak Teknik Personele İlişkin Tebliğ çıkar.
+Tepki Kasım 2020'de verilir.

Oda şubelerinin pek bir yetkisi olmadığını biliyoruz. Oda genel merkezi tepki vermeli. Ama onlar da yeni çıkan yönetmelikleri "başarı" olarak nitelendirdiği için ileri adım atamıyoruz. Biz bu mevzuatlar çıkmadan önce taslaklarına firma olarak itiraz ettik. Odadan giden görüşleri de gördüm. Akla mantığa sığmayacak savunma ve talepler var.

Dolayısı ile mevzuat çıkıp yürürlüğe girdikten aylar sonra "aaaaa bu böyle olmaz ki" diye konuşmamızın hiçbir anlamı yok.
Açılan ve açılacak eğitimlere katılmaya devam.
 
Cem YılmazKim nasıl neyi savundu bilmiyorum ama onlar yanlışı savundu diye doğruyu savunmayacak değiliz veya sitem etmekle yetinmek de değiliz. Bırakalım hakkımızı savunan şubeler varsa arkasında duralım ve destek verelim derim. Eminim mevzuat için olumsuz görüşlerini dile getiren şubelerde olmuştur. birileri yanlış olanı "başarı" olarak tanımladılar diye susmayalım. (sözüm meclisten dışarı)
 
Çiğdem CÇiğdem Hanım şube olarak çabalarınıza sağlık kimse sizi tanımıyor bence şu an bu yazımın altında en azından. Ben de Çorlu hariç bir de Çevre Görevlisi Eğitimi tatilim (2014-2015 civarı) hariç herhangi bir ÇMO çalışanını ya da şubesini görmedim de takip de etmiyorum. ÇMO'nun bende herhangi bir olumlu itibarı yok, sizlere saygım sonsuz olmakla birlikte.

Mühendisliğimiz işverenlerin parasına ve mühendisliğe önem veren vicdanlarına kalmışken genel olarak ÇMO'nun herhangi birşeyini desteklemiyorum. Çevre Görevlisi gibi muhabbetler gider (neyse başka mühendislikler ve odalar üzerinden örnek vererek sizleri üzmek istemiyorum).

Çevre mühendisi, mezun olduğu için Odaya kayıt olarak tüm mühendislik işlemlerini yapabilmeli. Çevre mühendisi olmayanlara da istihdam sağlansın diye farklı sözde eğitimlerle yetki alanımıza peşkeş çekilmemeli. Benim ana fikrim bu. Çalışmalarınızın ve azminizin devamını diliyorum. Reaktif değil proaktif katılımlarla ÇMO'nun başarılarını kutlamayı canı gönülden diliyorum.
 
DSİ'de İnşaat Müh. yaptığı işlerin çoğunu yapabilme şansımız mevcut. Lakin DSİ, 100 küsür İnşaat Mühendisi'ne 1 Çevre Mühendisi alır. O Mühendisler de genelde Bölge Müdürlükleri'nde Laboratuar hizmeti verir.
 
Üst