• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

KPSS Çevre mühendisleri için geçmişten günümüze kadro sayıları

14 yılda ortalama 66 Çevre Mühendisi alınmış. Bir senede bir üniversite 20 mezun verirse, 3 üniversitenin mezunları devlete; geri kalan ~20 üniversitenin mezunları da ( ~ 400 müh. ) özel sektöre yayılıyor. Bunların % 30'u farklı bir alanda iş sahibi olsa ~ 280 mühendisin piyasada faaliyet göstermesi gerekiyor. Peki Bunların % kaçı Çevre Danışmanlığı sektöründe ? Bunun bir ortalaması / tahmini var mıdır ?

Son istatistiğe göre sistemde 775 Danışman Firma, 12568 Çevre Görevlisi var.

Not : 14 Yıllık ortalama için 20 kişilik sınıf kabul edilerek hesaplanmıştır. Sayının daha fazla olması muhtemeldir. (pembe gözlük mod on)

Allah gönlünüze göre iş versin (:
iyi çalışmalar.
 
@cevremuhendisi
bu paylaşım için teşekkür ederim. ben de bunu arıyordum.

diğer mühendislik dallarında alım sayılarını çok iyi bilmiyorum ancak bizden çokda farklı olmadığını düşünüyorum. devlet baba bu mühendisler zaten özelde iş bulur sürünür öğretmen hemşireye dayanayım ben diyor.
 
ARKADAŞLAR ÇMO NUN BELİRLEDİĞİ 11 EYLÜL SAAT 20:00 DA YANİ BUGÜN #KamuyaÇevreMühendisiLazım BAŞLIĞI İLE SESİMİZİ DUYURUYORUZ.
 
çok üzücü bir tablo. karamsar olmamak elde değil. devlet dairelerine girmeye çalışan arkadaşların Allah yardımcısı olsun. Başbakanımız şu an Cumhurbaşkanımız Çevre Mühendisi olmadan devlet daireleri olmaz demişti. İnşallah en kısa zamanda 1000 çevre mühendisi alınır.
 
@Merve Yeşildağ
karamsar olmak istemiyoruz,umudumuzu asla kaybetmemek lazım ama çevre mühendisi ihtiyaç olan bir kuruma veya yere çevre mühendisi alınmayıp başka mühendis alınıyorsa sıkıntı var demektir.İlk önce fikirlerdeki kirliliği temizlemek ve işi anlayacak kişilere teslim etmek gerekir.
 
“2023’te dünyanın ilk 10’una giren ekonomi olacağız” diyorlar, gülüyorum. Bilimin göz ardı edildiği, yönetimi bilimin yönlendirmediği, hukukun bağımsız olmadığı, işin ehli olmayanların tamamen ''torpil'' adı altında bir yerlere girip çalıştığı bir ülkede, “2023’te ilk 10’a gireceğiz” demek hamasi nutuk atmak demek. İnsanları uyutuyorlar. Net!
 
@Olgaç Sürmelihindi
ne yazık ki bizim ülkemizde torpil daha ön planda. o dayımın oğlu o dayımın kızı diye işe alınabılıyor. işi bilip bilmemesine bakılmıyor. Gerçekten hak edenler şu an hak ettikleri konumda olsalar eminim bir çok işlerimiz daha düzenli olarak daha sistemli ilerlerdi.
 
@Merve Yeşildağ
Maalesef öyle. Bizim de en büyük torpilimiz Allah.Torpili olanlar işe alınırken cv'ne bakılmadan sen bu kişinin akrabası oluyorsun hemen işe başla diyorlar. Zaten bizim ülkede memur olmak isteyen çok kişi var. Cevabı ise rahatmış. Bence o kadar rahat değil. kendimizi sorguya çekmemiz lazım.
 
Ekonomiye Taşeron mantığını yerleştirdiler. Zamanında bu politikayı eleştiren yazarlarımız yerden yere vuruldular. Ama şimdi öyle tahmin ediyorumki adamların anlatmak istediğini anlamıştır herkes.
 
Memurlar.net'ten edindiğim bilgiye göre Çevre Mühendisi kontejyanı 12 arkadaşlar geçmiş olsun... Buradan kısa bir not düşmek istedim, daha net değil diye yazılar var fakat şu an 12 görünüyormuş Devlet Personel Başkanlığı e-uygulama yerinde...

*Sadece 1 arkadaş girebiliyor Memurlar.net forumunda
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
sitesine. o yüzden herkes o arkadaşa soruyor durumu.
 
Üst