• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre mühendisleri odasi örğütlülüğü hakkinda ne düşünüyorsunuz?

Sedat Bayar

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Mart 2012
Bu platformda bulunan tüm mühendislerin ve mühendis adaylarının çevre mühendisleri odasının gerek il ve ilçe bazında gerekse ulusal bazda ne kadar örgütlü ve aktif olduğu konusunda ne gibi görüşlere sahip olduklarını merak ediyorum...fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim...
 
bence kesinlikle aktif değil. en iyi organizasyonu seçim zamanında yaptılar. adanadan bilmem nerelerden bir dolu kişi getirdiler. seçim sonrası fiyasko... ha ankarada ofis falan alınmış. onu es geçmeyelim. ya da bişeyler oluyor ama bizlere kadar ulaşmıyorda olabilir.

birde benim şahsi fikrim oda başkanının daha tecrübeli birisi olması yönünde. hatta akademik ya da bakanlık kadrosu geçmişi olan birisi gelse odamız daha çok hareketlenir bence.
 
Makina mühendisleri gibi olamıyoruz gitti. Her çıkan yönetmeliğe itirazları ve edinimleri var. Bizse sessiz kalmayı tercih ediyoruz. Mesleğimiz elimizden alsalar bizim odamız itiraz yerine yeni meslek arayışlarına girecek. Ben yıllardır dişe dokunur bir faaliyet göremedim.
 
@Mystogan

Biraz ağır konuşmuşsunuz. Şimdiki oda yönetimlerini eski yönetimlerle bir tutmayın lütfen. Ayrıca Çevre Mühendisleri Odası'nın gerek web sayfası ve gerek mail yoluyla üyelerine toplantı, yönetmelik tartışması vb gibi konularda sürekli haberdar ettiğini düşünürsek, odaya haksızlık ettiğinizi söyleyebilirim.
 
Bence odanın istediğimiz seviyede olamamasının önemli nedenlerinden biri de toplantılara sürekli katılım sağlayamamak. Bir iki defa gittim mesela toplantılara odaya, (İzmir Şube) ama her zaman gidilemiyor, tabi ben gitmezsem, diğerleri de gitmezse, bir topluluk oluşmazsa aktif katılımcı olmayınca hep pasifmiş gibi duruyor. Yani üyelerin birşeyler yapması lazım birazda diyorum, (tabiki toplantıların bitiş süresinin ucu bucağı açık olmazsa süper olur :)
 
Arkadaşlar şimdiki oda başkanımız bakanlık geçmişi olan, tecrübeli ancak genç bir başkan. Diğer başkanlara nazaran daha aktif ve ilgili gibi görünüyor.
Ancak yeterli değil bence. Çıkarlarımız doğrultusunda çalışmalar ve ar-ge'ler olmalı. Bizlerde oda yönetimine baskı kurmalı isteklerimizi sürekli iletmeliyiz. Aynı zamanda aidatları ödemeliyiz :kötü:
 
Şimdi ki oda başkanını yakinen tanırım. Gerçekten azimli ve dinamik bir meslektaşımızdır. Daha öncekilere göre daha iyi yorumunu net bir şekilde yapabilirim.

Odanın gücü tamamen bize bağlıdır bunu defalarca sıkılmadan tekrarlayabilirim. Güncel bir sorgu olması açısından, geçtiğimiz günlerde yönetmelik taslağı yayınlandı oda defalarca toplantı duyuruları yaptı. Lütfen bana aşağıdaki formatta katılımcı sayılarını yazar mısınız? Odanın gücü aşağıdaki rakamlarda gizli..

İstanbul : 20 kişi
Ankara : 60 kişi
İzmir :
Adana :
..
..
 
Ankara da ki toplantıya katıldım ben yaklaşık 60-70 kişi vardı. Ankara için çok düşük bir rakam bu bence ama katılımcılar bu rakamlara yüksek dedi :(
 
Odanın düzenlediği toplantı-etkinlik vb sürekli giden birisiyim. Mevzu bahis toplantıya da katıldım. Diğer şubeleri bilemem ama Ankara'da sanıyorum ki 50-60 kişi vardık.ÇMO'nun danışmanlık firmaları ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı bir araya getirerek yaptığı bir toplantı daha vardı ki orada da 100'ün üzerinde katılımcı vardı.
 
Taslak yönetmelikle ilgili görüşlerimizi iletmek için İstanbul Şube'ye gittim. Ama hayal kırıklığı yaşadım. yaklaşık 15-20 kişi vardı! İstanbul trafiğini bahane edebilir arkadaşlar ama gitmek isteyen gidiyor.
 
Öncelikle bu başlığı açan biri olarak yorum yapan herkese çok teşekkürler. Ben dokuz eylül üniversitesi çevre mühendisliği bölümü ara sınıf öğrenciyim. Üç yıldır oda öğrenci komisyonunda yaşanan tüm gelişmeleri takip ettim. 7-8 defa da mühendislerin haftalık toplantılarına da katıldım. Geçtiğimiz mart ayında Ankara'daki mühendis seçimlerine de katıldım. Şöyle bir örnekle örgütlenmemizi anlatıyım.2 sene önce çmo İzmir öğrenci komisyonunun başındaki okul arkadaşımın oda ile ilgili politikalarını beğenmedim. Geçen sene ekim ayında başka bir arkadaşımı öğrenci komisyonunun başına geçmesi için (ÇMO İZMİR ÖĞRENCİ KOMİSYONU YANLIŞ BİLMİYORSAM SON 5 YILDIR SEÇİMLE SEÇİLİR,SANDIK KURULUR,KOMİSYON HER EĞİTİM-ÖĞRETİM YILININ BAŞINDA YENİDEN KURULUR) aday gösterdim. Hem çmo izmir öğrenci komisyonunun hem de ulusal düzeydeki çmo öğrenci örgütlerinin yakalayamadığı bir başarıyı elde ettiğimizi düşünüyorum.Seçim sonucu yeni aday 100 oy,eski temsilci 30 oy,kullanılan toplam oy 187...100 oyla bir öğrenci temsilcisi seçti geçen sene izmir. Ben bütün süreçte çok aktif rol oynadım ve sınıf temilcilerinin 4 tanesini de bizim gösterdiğimiz adaylar kazandı. Sadece 1 sınıf temsilcisini kaybettik. 6 da 5 başarı ve 100 oyla seçilen temsilci...

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Şu linki tıklayıp mart ayındaki seçim sonuçlarına bakar mısınız... Genel başkan Türkiyede'ki yaklaşık 10 bin çevre mühendisinin sadece 200 oyunu almış, dokuz eylülde bir öğrenci 450 oyun 100'ünü almış...Peki gelelim bu 100 oyun oda şube yönetim kurulundaki karşılığına...Mevcut oda şube başkanımız eski öğrenci temsilcimizin kaybettiğine üzülmüş olacak ki sene boyunca hiç denecek kadar az destek verdi seçilen yeni komisyona...Sonra ne mi yaptı...Geçenlerde okulumuzu ziyaret edip "bu seneden sonra öğrenci komisyonunu atamayla oluşturucağız.Çünkü odamızın mevzuatında bu şekilde yazıyor." dedi. Yani demek istiyor ki o sandıktan benim istediğim isimler çıkmıyor, ben bu komisyonu atama ile yani ahbap-çavuş ilişkisi ile kurucağım...Ne mi oldu? tabiki de şube başkanımıza yakın isimler komisyonu kurdu sonrasında neler yaşandı bilmiyorum...Bu olaydan yola çıkarak sizce biz,türkiye genelinde öğrenci komisyonlarına ne kadar önem veriyoruz? Sandıktan çıkan sonuçlara gerçekten saygı duyuyor muyuz ? (veya sandık kuruyor muyuz? ) Yoksa daha öğrenci komisyonlarını istediğimiz gibi idare edemeyince,aklımıza 5 senedir gelmeyen mevzuatlar mı geliyor? Gelin bu işi temelinden alalım yoksa daha çok zor yol katederiz bu zorlu meslek hayatımızda ?
 
Arkadaşlar oda hakkındaki düşüncelerim halen aynı.Bence MARKET işletmeciliği yapıyor.Mühendislik mantığı yok.Neden derseniz:
Ben Hatay da yasıyorum odanın düzenlediği toplantılara katılabileceğim en yakın yer Adana.Oda bir toplantı yapıyor saat ve gün haftasonu 1 de.Arıyorum odayı bu toplantı bu saatte olur mu hepimiz devlette çalışmıyoruz.Özel şirkette çalışıyorum ve cumartesi günü yarım gün.Benim saat 1 de orda olmam için 11 de yola çıkmam gerek ama bu imkansız.Arıyorum odayı toplantı saati mantık kuralları çerçevesinde değil diyorum diyorlarki toplantı salonu inşaat müh. toplantı salonu anca o saate yer ayarladık.
Amaç toplantıda fikir alışverişi yapmaksa toplantıya katılım önemliyse saati niye düzgün ayarlamıyorsunuz?Onu geçtim koskocaman çukurova üni si var başka üniler var oradan bir toplantı salonu iste.Universitelerde öğrenci temsilcilikleri aç onları örgütle .Tek bildiği aidat almak örgütlenme yok.,
Örgütlenmeyi yapmak için genç arkadaslara ulasmak lazım.Size soruyorum oda hangi üniversiteye gitti de kendini 1.sınıf öğrencilerine tanıttı.Arkadaslar oda olarak yanınızdayız.Çevre mühendisi şudur şu işi yapar .Sıkıntınız sorunuz olursa okullarda temsilciliklerimiz var onlara iletin bize ulaşırlar. İlgi alaka yok.
Başka örnek Ankarayı arıyorum diyorum ki bana mail gelmiyor.Bütün arkadaslara mail gidiyor bana gelmiyor.Cevap:Biz herkese ulaşamayız.10000 üye var tek tek mail atmaya kalkarsak sistem çöker.Ya bi mail atmak copy paste ve enter üçgeninden oluşuyor diyorum telefondaki bayan iyice sinirleniyor.
,Halbbuki cevap basit beyfendi spam kutusuna baktınız mı ? demesi gerekirken bide telefonda sinirleniyor.

Telefondaki bayan neyi savundugunu bilmiyor ki kalkıp benim hakkımı savunsun.Sadece işten kaçıyor .Adana bölgeyi arayın onlara sorun diyor.Onları arıyorum onlarda bilmiyor.Sonra aklıma geldi junk kutusuna bi bakayım belki ordadır.Harbidende ordaymış.
 
Üst