• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Mühendisleri Odası

ÇMO 'ya üyemisiniz?

  • Evet

  • Hayır


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
odadan birileri siteyi ziyaret etmiş sanki. Keşke yarabandı gibi bir rumuz kullanmasaydınız da size isminizle hitap edebilseydik değil mi? Neyse anonim olmanında faydaları vardır muhakkak.
Birincisi, yaklaşık 6 yıldır mühendisim resmen. Okulda okurken hep şunu düşündüm, yahu bu okuduğum ilde ÇMO yok mu? varsa neden okula gelip bir stant kurmuyorlar bilgilendirici bir faaliyet, bir eğitim düzenlemiyorlar. Kendilerini tanıtsalar, bizden önce mezun olmuş ve sektörün zorluklarını sırtlamış büyüklerimiz bize tavsiyeler verseler dedim ancak demekle kaldım. Ne gelen olduuuuuu ne giden. (burada sen gitseydin bari diyebilirsin, gitmediğimi kimse bilemez değil mi? ama ort.60 mühendis adayının tek tek gitmesi mi mantıklı yoksa odanın gelmesi mi? )
sonra mezun olduk.
devamını birazdan yazıcam.
 
Hayatta her gün bir şey öğreniyorsunuz.?Ben aslında fazla ödeme yaptığımı bilmiyordum. Piyango gibi oldu
 
Siteye çok uzun zamandan beri üyeyim. Buraya ilk üye olduğum günde bugün de aynı profil resmi ve nicki kullanmaktayım. Oda yönetiminde yer almıyorum. Sanal ortamlarda her zaman nick kullanmışımdır bu prensibimdir. Önemli olan benim oda da yer almam ya da almamam, nick kullanmam ya da kullanmamam değil. Önemli olan etkin ve bir olan odayı nasıl yaparız kısmı. Oda evet gelmeliydi ama birde şu açıdan bakmak lazım öğrencinin de gitmesi gerekiyor. Oda aktif katılımlarla ayaklanır. Odanın üniversitelere gelmesi bir aktivitedir, etkinliktir ama öğrencilerin veya meslektaşların odaya gitmesi katılımdır. Amaç önce katılımı arttırmak olmalı ki sonrasında etkinliği artıralım. Ayrıca odadan biri olduğumu düşünüyorsanız bu iyi birşey. En azından odadan birileri sizi dinliyor ve cevap veriyor demektir. Ses yukarıya gidiyor demektir.
 
yukarıda şunu demişsiniz ''benim duymak istediğim yapıcı eleştiriler bunlar. '' evet bende şu şekilde diyorum size oda da kim var ki öğrenciler odayı ziyaret etsinler ? bişey sormak için arıyorsun ancak not ediyorlar cevap verecek şuan kimse yok diyorlar
 
@vahdet uluyol bununla ilgili bir itirazım yok ki zaten. Diğer arkadaşlar odada sabit maaşlı çalışan çevre mühendisi olmalı diyorlar. Sizde bunun gibi öneri sunabilirsiniz beraberinde.
 
Son anket sonuçları %50-50
 
Kullanılan toplam oy 38.. çok düşük bir katılım olmuş. Şuan çevrim içi üye sayısı bile 149 gözüküyor. Toplam: 382 (Kullanıcı: 149, ziyaretçi: 233)
Anketlere katılımı arttırmak için yapılabiliyorsa anasayfaya sağ tarafa anket bölümü eklenmesi faydalı olabilir.
 
Odaya üye değilim. Geçmişe dönük borç çıkarmayacak olsalar üye olmaya düşünürdüm.
Aldığımız maaşlar ortadayken geçmişe dönük borç ödemek zorunda olduğumu düşünmüyorum. Mantıklı açıklamasını yapan birine de rastlamadım bugüne kadar.
Varsa ben mantıklı açıklamasını yaparım diyen ben de bilgilenmiş olayım. Bunun dışında benim odaya üye olmadan çalışıyor olmam ve bunun eksikliğini hiç hissetmemem de oda yöneticilerinin düşünmesi gereken konulardan biri diye düşünüyorum.
 
Bugün odamızın çeşitli şubelerinde seçimler var. Üye olan herkesin demokratik hakkını kullanma günü. Sonuçları hep beraber göreceğiz. Sandıktan çıkan sonuç ne ise şimdiden seçilmiş olacak olan yeni yönetime başarılar dilerim.
 
Merhaba ,

2017 den bu yana birikmiş bir ÇMO üyelik borcum var.

Almadığım bir hizmetin faturasını ödemek zor gelse de sanırım ancak ödediğimde kurtulabileceğim bir şey bu .

Mezun olduktan sonra neden koşarak gidip üye olmuşuz hiç bilmiyorum .
 
"Ücretli çalışan mühendis, mimar ve şehir plancıları için 2022 yılı ilk işe giriş bildirgesinde baz alınacak asgari brüt ücretin 7.850 TL olarak belirlenmesinin uygunluğuna karar verilmiştir."

elalemin odası 13.300 TL NET asgari maaş belirlemis. bizimkilerin hala brüt 7850. valla helal olsun zorlasak bizi bu kadar iyi temsil eden oda bulamazdık kendimize...

Düzeltme 1:

23.07.2022

TMMOB: MÜHENDİS, MİMAR VE ŞEHİR PLANCILARI İÇİN 2022 YILI ASGARİ ÜCRETİ TEMMUZ AYI İTİBARI İLE 11200 TL OLARAK GÜNCELLENDİ​


TMMOB 23 temmuzda güncellemiş fiyatı brüt 11200 olarak, bizimkiler tenezzül edip web sitesinden düzeltmemişler bile... düzeltsinler diye sabahtan beri odaya ulaşmaya çalışıyorum telefonu açan yok. yaa sabır çektim yeminle... onlar da orda yazan bedelin bi b.ka yaramadigini anlamislar sanirim.

Ekleme 1: cmo@cmo.org.tr ve cmoantalya@cmo.org.tr adreslerine mail atıyorum kesinlikle gitmiyor. başka mail adreslerinden yollamayi denedim yine beceremedim. valla inanılmaz tam deve hikayesine döndü bu odanın halleri...
 
Son düzenleme:
Oda seçimine kimse gelipte oy kullanmıyor. Seçimlerde oy kullanma oranı mesleğin önenimi de gösteriyor bence, aslında değişim için gelicem diyenlerde ne yapacağını tam bilmiyor.

Odayı bence yönetim ve temsiliyet kabiliyeti yüksek, parti veya görüşlerin üstünde mesleki çıkarları kollayacak ve yurt dışında meslektaşlarımızın sahip olduğu haklarını bizlere burda da kazandıracak. Mesleki olarak kitlelerden de saygı görecek bir başkan ve yönetim ile bir çok şey başarılabilir.
 
serhanmadenvalla bunu yapabilmek icin 40 firin ekmek yemeleri ayrica da küstürdükleri mühendislerle barışmaları lazım. işleri çok zor. ben elimden geldiği kadar oylamalara katılıyorum. ayrıca 1 tl bile borcum yok odaya. ama sonuc ortada iste... adamlarin daha mailleri bile düzgün calismiyor...
 
Boş oda yanlış anlaşılmasın bir labaratuvarlar kadar olamıyorlar hem danışmanlık yapıp hem pazarlık yapıyoruz ücret konusunda melbes gibi yaptırabilirler ek1 tesisler su kadar odiyiceksin ek 2 bu kadar odiyiceksin muaf vs kurum görüşü olanlar bu kadar odiyiceksin gibi çıkarsın bir ücret kimseyi ugrastirmasinlar tam bir rezillik :)
 
Çevre Mühendisleri Odası o kadar çalışmıyor ki, adamların asgari fiyat tarifesini bile değiştirmeye mecalı yok. 7850 nedir abi muhtelemelen hala 2021 in asgarisi bu. zira gecen sene tmmob 11200, bu sene de 17500 olarak belirledi. gerçekten inanılmazlar ya, bunu bile düzgün yapamıyorlar abi. bir de beni kara listeye aldilar sanirim kesinlikle kimse telefonlarimi açmıyor ankara şubede

1672042218589.png
 
Üst