• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre mühendisleri odasından istifa dilekçesi

tubanur

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Temmuz 2011
arkadaşlar cevre muh odasından istifa etmek istiyorum elinde dilekçe örneği olan var mı .bide istifa ederken oda kimlik kartı ,aidat dekontundan başka bişey istiyorlar mı
 
ekteki yazıyı okumanızı tavsiye ederim. şehir plancıları odası için hazırlanmış ancak bütün odalar için geçerlidir diye düşünüyorum. oda üyeliğini sadece dilekçe yazarak çözemezsiniz. yazının 2.3. maddesinde belirtildiği üzere bundan sonraki yaşamınızda mesleğinizi yapmayacağınızı belgelerseniz ve yönetim kurulu da kabul ederse istifa edebilirsiniz. ayrıca istifa edebilmeniz için de tüm borcunuzu ödemeniz gerekiyor.
 

Ekli dosyalar

  • 2017-1577-Meslek-Odası-Aidat-İptaline-İlişkin.pdf
    425.1 KB · Görüntüleme: 172
Serkan'a katılıyorum elimizi verdik kolumuzu kaptırdık. Mesleğimi yapabilmem için odaya kayıt olma zorunluluğum yok. kendi mesleğimi yapmayacağımı nasıl belgeleyeceğim. Mesleğim bu benim mesleğim :D
 
Odaya üye olmak veya olmamak, odaya istediğimde belge sunmaksızın ayrılmak istemek mümkün olamaz mı? Odaya üye olmadan mesleğini yapanlar ile üye olup aidatı düzenli veya icra yoluyla ödeyenler için haksızlık yok mudur? Kaldı ki odadan kayda değer bir fayda sağladığımızı düşünmemekteyim. Misal Çevre Görevlisi kavramının ortaya çıkmasının engellenememesi.
 
Tek birlik olacağımız yer olan odadan ayrılmak yerine eksiklerini gidermek için çalışmak daha doğru olmaz mı?
Benim gözlemim odada hiç bir sıkıntı yok tamamen sorun bizde birlik olamıyoruz. Organize olamıyoruz. Mesleki anlamda organize olabileceğimiz tek yer olan odaya gitmiyoruz. İşlerini beğenmiyoruz ama bizde orada bulunmuyoruz. Bulunanlara destek olmuyoruz. Ayda 15tl verilecek onu bile esirgiyoruz (insanlar sürekli orda çalışıyor mesaisi bu onlarda kazanmalı bir şeyler ki bize faydası olsun değil mi)
Ayrıca diğer meslek gruplarına çevre görevlisi belgesi verilmiyor bu odanın başarısı değil mi ? (var epeyde arkadaş çevre görevlisi deyince aklıma bu geldi)
Arkadaşlar olaya daha geniş açıdan bakalım Çevre Mühendisi ne iş yapar diye sokaktan geçen 10 kişiye soralım 3 tanesi doğruyu bilir Neden çünkü yeterince reklamımızı yapamıyoruz. Bizi kimse tanımıyor. Belki odaya gitsek aidat ödesek birimizden biri çıksa dese ki "ya kardeşim tv ye reklam verelim. oda, mesleği halka anlatsın" ya da bu tip bişeyler en azından bir adım atılsa, bir adım ileri gitmiş oluruz. Ama bunun yerine ne yapıyoruz.
Çok yanlış yapıyoruz. Bizlerden somut bir şeyler bekleyen bir toplum var madem okudunuz şu problemi(çevresel vs) çözüverin diyen insanlara karşı sorumluluklarımız var. oda çevresinde birleşip eksiklerimizi gidermek zorundayız. Odadan kayıt sildirmek uzun vadede kendi ayaklarımızı çelmek olur. Lütfen odanın etrafında birleşelim.
 
Odaya üyeyim. Ama odayı ne savunurum ne de yerden yere vururum. Çünkü hiçbir şekilde katılım sağlamadığım için oda hakkında bildiklerim buradan öğrendiklerim oluyor. Eğer ortada bir sorun varsa bu tek taraflı değildir diye düşünüyorum. O yüzden çözüm de tek taraflı olmayacaktır. Ayrıca karşılıklı oturup konuşmadan ne oda bizi anlar ne de biz odayı.
 
@Serkan Çiçekay

Evet ya, mahkumiyet, kölelik gibi bir şeymiş, bu işsizlik döneminde mesleğe ara veremezmiyim? Hiç farkında değildik.

@Mesut Güngör

Çok güzel yazmışsın ama odalık üyeliği de kölelik zinciri gibi birşeymiş, en azından öyle bir izlenim veriyor...
 
Mesleğimi yaparken aidat ödemek normal. Ama kayıt olurken mesleğimi yapmadığım zamanlara ait geçmişe dönük aidat alınması etik mi? Odamız olması birlik beraberlik önemli. Ancak oda yönetiminin kendini sorgulaması şart. Bir çok kişi bu yüzden üye olmuyor. Kaldırın şu geçmişe dönük aidat olayını. Üye olmayanlarda üye olsun.
 
@Melih Coşar
Peki eskiden beri üye olup düzenli aidatını ödeyenlere karşı haksızlığı ortadan kaldırmak için sevgili odamız gelecek yıllara ait ödemeleri almasa olmaz mı? Benden aldıkları mesleğimi yapmadığım yıllara ait aidatları şimdiki ödemelerden düşseler. Kendilerine bunu sorduğumda geçmişte böyleydi şimdi üye olanlardan geçmişe dönük sadece mesleğini yaptığı dönemlere ait aidatları alıyoruz diye cevap verdiler. Ben daha önce üye oldum diye haksızlığa uğruyorum.
 
Arkadaşlar anlıyorum sizleri fakat olaya geniş açıdan bakmalıyız. bende çalışmadığım dönemlerde ödedim hatta askerliği dahi ödedim şöyle düşünüyorum yatırdığım ücret 500 tl civarı.
Eğer ben odama sahip çıkarsam. Genel kurula gidip gelen giden paranın hesabını sorarsam. Yeni projeler üretim sunarsam yapılıp yapılmadığını ayda bir kontrol edersem. Hatta sunduğum projeleri hayata geçirmeye çabalarsam. Odanın diğer projelerine bir nebze olsa katkı sağlarsam. Mesleğimin başında durursam ve benim gibi diğer meslektaşlarımda yaparsa. Oda güçlenir. Sözünü geçirir. Sgk ya asgari ücret tarifesini tekrar kabul ettirir ve 8 yılda verdiğim parayı bir ayda bana geri kazandırır. (küçük bir örnek verdim para üzerinden para ile ölçülmeyen daha büyük bir şey var mesleki itibar gibi)
Küçük paralar vermiyoruz odaya elbette. Ama alacağımız hizmet çok daha büyük.
Haklısınız, haklıyız evet ama seçimlerde oy bile kullanmaya gitmiyorsak ne önemi var ki ?
Yanlış anlamayın kimseyi yermiyorum ama ortada bir sorun varsa bu sorunu biz çözeceğiz.
Problemler zincirini, cesaretli bir kaç çevre mühendisi, (ben meslek odama katkı sağlamak istiyorum diyen) bir avuç insanın üzerine yıkamayız. Eğer öyle yaparsak sonuç alamayız. Küçük meseleler yüzünden odaya tavır almayalım bizim yegane savunma aracımız, onu kullanalım daha iyi yerlere getirelim.
Valla hiç bir şeye karışmıyor meslektaşlarımız inanın oda artık herşeye yetişemiyor. Çok yalnız bırakıyoruz onları.
 
@Mesut Güngör ortada bir haksızlık var ve bunun çözülmesi gerekiyor. Konuyla ilgili odaya giderek görüştüm ancak mantıklı bir cevap alamadım. Söylediklerinize katılıyorum. Burada sadece odayı sorumlu tutamayız bu durumlardan. Hepimizin hatası var. Kimse rahatını bozmak istemiyor kimse elini taşın altına koymak istemiyor. Temeli sağlam olmayan bir bina misali haksızlık üzerine kurulan bir üyelik sistemi olamaz. Üye olmayan insanların da odaya üye olabilmesi sağlanmalı. Forumda gayet aktif olan bilgili problem çözme kapasitesi yüksek insanlar var ama odanın tutumundan dolayı üye olmuyorlar. Benim anlatmak istediğim olay bu. Bizlere karşı tavrını gözden geçirmesi gerekiyor sevgili odamızın.
 
@Mesut Güngör
odaya gitmek için be
@Mesut Güngör
valla ne zaman seçim oldu ben takip etmek zorunda mıyım. bana bir haber versin şu tarihte seçim var adaylar şunlar şurada oy verebilirsiniz. şurada oy verebilirsiniz diyemez çünkü erzurumda bile bir temsilcilik dahi yok ankaraya mı gidicem trabzona mı gidicem ne yapıcam ? Daha önce erzurumun talepleri olmasına rağmen buraya birşey (temsilcilik yada şube) yapılmamış, çünkü odanın bölgeye pek de ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Oda yakında hak edenlerin yönetimine geçecektir eminim o zaman STK bilinci neymiş daha iyi görürüz diye umuyorum.
 
@Okan Türe

Geçmişe dönük aidat olayı çok saçma geliyor bana da. Çalışmadığım sürelerin ve bu sürede üye olmadığım halde neden benden ücret alınacak ? Haziran 2016 da mezun oldum ve 10 ay işsiz kaldım, şimdi odaya üye olmak istesem benden neden mezun olduğum tarihten itibaren ücret almak istiyor ?
( İşe başladığımızda, işsiz olduğumuz sürelerin ücreti ödeniyor mu? )

Bölümü okurken hiç oda ile ilgili kimseden bir konuşma vs. duymadım. Odanın kendini tanıtmasında da büyük eksik var. İnsanlara tanıtamasak ta bölümü okuyanlara tanıtılmalı.
 
iş başvurularında büyük bir gururla mezuniyet tarihimizi yazarken çok güzel ama odaya üye olurken eski borçlar alınmasın etik değil diyoruz. bu ne yaman çelişkidir böyle?
 
@Dgnklc25

Erzuruma bir temsilcilik açmak için meslektaşlarınla bir araya gel ve bu iş için çalışma yap. Bölgendeki ticaret odası diğer sivil toplum kuruluşları il çevre vs ile iletişime geç ama en önemlisi bu işi yapmak isteyen elini taşın altına koyacak olan meslektaş bulman.
Sakarya da da temsilcilik yok. Ben araştırma yapmadan önce oda açmıyor zannediyordum sonradan öğrendim ki temsilcilik/oda açma girişimleri yapan meslektaşlarıma buradaki meslektaşlarımız engel olmuş. Hadi buyrun yanı aidattan daha ciddi sorunlarımız var.(ayda bir sigara parası) Bölündük, yavaş yavaş şu anda yapanlarda bırakacaklar ondan sonra arayacaz bu yönetimi. Çünkü uğraşmıyoruz hiç bir şeyler. Kurtarıcı beklemeye devam ediyoruz.
sen takip etmediğin için takip edenler yönetime girecek sen haklı olduğunu anlatırken haksız olanlar yönetmeye başlayacak. Kurtarıcı gelmeyecek. asgari ücretle çalışmaya devam edecek meslektaşlarımız.
 
@Dgnklc25
odanın grupların tanıtımı yapması etik olmaz grupları bu siteden gerekse ilgii kendi sitelerinden yada facebook adreslerinden takip edebilirsiniz ilgili trabzon mu ankara mı bunun için kafa yormayın bir maile bakıyor sadece yada ilgili odanın numarasının arabiliyir üstüne mail atabilirsiniz bende sorun yaşadığımda mail atıp cevabını alabiliyorum ..
 
@Çiğdem Aksoy
Nesi yaman çelişki hanımefendi ? Herkes sizin gibi düşünmek zorunda mı ? Evet bana göre tamamen saçmalık olan bir durum. Odaya bir çok kişi bu yüzden üye olmuyor. Mezuniyet sonrası iş bulamayan birisi neden geçmişe dönük ödeme yapsın ki !!!

Ayrıca ben yıllarca okudum oda sayesinde mi okudum mezun oldum. Tabiki yazacağız mezuniyet tarihlerimizi bu nasıl bir düşünce ???
 
Üst