• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

çevre mühendislerine verilen çevre görevlisi belgesi hakkında

Tuğba Coşkun

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Mart 2009
Firma
Serbest
Arkadaşlar,
Her Ankara ya gelişimde bizim sektör vb. konularla ilgili dedikodu duyuyorum...Sizin bilginiz va mı yoksa ben mi geri kaldım bu konulara bilemiyorum ama;şöyle ki, kimya mühendislerinin açtığı davayı biliyorsunuz çevre görevlisi konusunda,bu dava onların lehine sonuçlandığını ve yeni yönetmeliğin çıktı çıkacağını, ayrıcaa çevre mühendisleri de artık sınava girerek çevre görevlisi belgesi alacaklarını bilgisini tekrarlıyorum dedikodusunu öğrendim..Yakında kokusu çıkar,yaptığımız onca emek örgütlenme boşa gider bu doğru olursa,ve geri gideriz.Çevre görevlisi belgesini alanlar zaten kazanılmış hak geri alınamayacağından sorun yok ,ancak yeni mezun veya çevre görevlisi belgesini alamayan meslektaşlarım için eğer bu doğru olursa büyük haksızlık oalcağı düşüncesindeyim.
Sonuç olarak çevre görevlisi belgesini alan veya alamayan meslektaşlarıma yapılması olası bu durum için,sonuna kadar haksızlık,adaletsizlik olarak görüyorum...Tekrarlıyorum,duyduğumda beni çok rahatsız etti ancak,paylaşmak istedim.Umarım aslı yoktur..
 
Cevap: çevre mühendislerine verilen çevre görevlisi belgesi hakkında

eğer bu doğruysa ki inşallah değildir , allah kahretsin diyorum...
sanki kimya mühendislerinin yada diğer mühendislerin kendi işleri yok güçleri yok bizim mesleğe salça oluyolar.
bu çevre görevlisi belgesi zaten saçmalık bence.her çevre mühendisi bu hakka sahip , ve diğer mühendislikler de bu hakkı alma şansına sahip olmamalı.herkes kendi işine baksın.
kimya mühendisliği çevre den yüksek puanlı bir bölüm.iş alanı da çevreden geniş diye biliyorum.hala ne diye dava açıp ta bide üstüne davayı kazanıyolar ?
 
Cevap: çevre mühendislerine verilen çevre görevlisi belgesi hakkında

hadi davayı atçtınız ne diye kazandırıyorlar...:))) ismi üzerinde çevre görevlisi ,, kimya görevlisi demiyorki:)
 
Cevap: çevre mühendislerine verilen çevre görevlisi belgesi hakkında

Arkadaşlar bu konu hakkında, ÇMO tarafından açılan davalar dışında, bulabildiğim tek bilgi TMMOB tarafından açılan dava ile ilgili. O da yönetmeliğin tamamen iptali ve yürürlüğünün durdurulması hakında. Davanın sonuçlandığına dair bir bilgi de yok.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


KMO'nun sayfasında da dava açıldığı bilgisi var ama içerik hakkında bilgi bulamadım. Sonuçlandığı konusunda da bir bilgi yok.

Eğer bu konuda bilgiye ulaşan arkadaşlar olursa, burada da paylaşmaları konunun içeriğini net olarak görmemiz açısından faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

Çok rahatsız edici bir durum bu ve sadece dedikodu olduğu, gerçekleşmeyeceği yönündeki umudumu hala koruyorum. Aksi taktirde, bu belgenin diğer meslek gruplarına verilmemesi gerektiği yönünde mücadele etmek dururken, sınava girmememiz gerektiği yönünde tekrar mücadele edilmesi gerekecek.
 
Cevap: çevre mühendislerine verilen çevre görevlisi belgesi hakkında

Çevre Mühendisinin ne olduğunu, ne iş yaptığını bilmeyen insanların çok olduğu bir ortamda bu tip durumlarla çok karşılacağız. Herkes kendini bizimle aynı kefeye koyacak. Onlar yapıyorsa biz de yaparız, onların hakkıysa bizim de hakkımız diyecekler. Geçenlerde başıma gelen bir olayı anlatayım. Makine Bölümünde okuyan bir genç arkadaşımız firmamızın ne iş yaptığını sordu. Ben de çevre danışmanlık dedim. Yani feng shui gibi bişey mi dedi. Ağaç mı dikiyorsunuz diyeni çok duydum da, bu da olmaz artık.
 
Cevap: çevre mühendislerine verilen çevre görevlisi belgesi hakkında

@fimrek
:)) deseydin ya biz 'su ' ekiyoruz:)) madem bilmiyosun mesleğimizi ne diye yorum yapiyosun beya kardeşim;:)
 
Cevap: çevre mühendislerine verilen çevre görevlisi belgesi hakkında

Üniversite okuyorlar ama eğitimsiz bunlar ya. Bak teknik bir insansın sonuçta mesleklerimiz yakın dedim. Bilmen gereken birşey bu dedim. Bunu başka bir yerde söyleme, cahilliğin ortaya çıkmasın dedim. Bayağı ağır oldu ama, mesleğimin aşağılanmasına dayanamıyorum.
 
Cevap: çevre mühendislerine verilen çevre görevlisi belgesi hakkında

arkadaşlar biz daha spesifik bir konuma gelmeye çalışırken çevre,orman ve şehircilik diye birşeltirilirsek mesleğimiz iyice anlaşılmaz olacak. o zaman ne gibi saçma sorularla karşılaşırız acaba?
 
Cevap: çevre mühendislerine verilen çevre görevlisi belgesi hakkında

Çevre ve Şehircilik kalıyor, Orman ve Su işleri Bakanlığı ayrılıyormuş şimdi de.

Ben daha çok peyzajcılarla karıştırıldığımızı düşünüyordum, bana en çok o denk geldi. Bizim bahçeye de bi el atarsın artık şeklinde. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ise bizim şehir bölge planlamacılarla karıştırılmamıza sebep olacak diye düşünüyorum.

Yap-Boz gibi olduk, daha uzuuun bi süre mesleğimizi anlatmaya çalışacağız sanırım.
 
Cevap: çevre mühendislerine verilen çevre görevlisi belgesi hakkında

Çevre bakanlığının ayrılması gerekir iken, şehircilik ile birleştiriliyor. Şehir, Orman, Su, hepsi çevreyi oluşturan birimlerdir ve çevre denildiğinde daha da fazlası akla gelmektedir. Tabi, çevre mühendisliği eğitimi alanlar için... Hava kirliliğinin oluşumunda şehir yaşamı ve şehircilik etkilidir. Biz şehirciliğe bu kapsamda yaklaşırız. Orman ve bitki yaşamı, ormanların artırılması, biyolojik çeşitlilik gibi konular Orman Mühendislerinin işi. Ayrıca ormanların işlenmesi, ağaç işletmeleri vs... Biz de şimdi ekoloji dersi alıyoruz diye bu işlere el atmıyoruz. Ormancıların işi bu. Şehir bölge planlamacılara da saygımız sonsuz. Su işlerinde ise söz sahibiyiz. Akifer yapıları, sondaj işleri, fazla kullanım sonucu ortaya çıkacak olumsuzluklar, su tasfiyesi, su temini, kanal yapıları, sulak alanlar... Yıllarca sulak alanlar kurutulmaya çalışıldı dikkatinizi çekerim! Halbuki biz bugün, sulak alanların ne kadar gerekli olduklarını biliyoruz. Ekolojinin olmazsa olmazlarından. Tüm bunlar bir kenara, arıtma dersleri alan ve arıtma işi yapan tek mühendislik dalıyız. OMÜ de ilk yılımda sohbet ettiğim Fulya asistanın dediği gibi; "su, hava, toprak, şehir kirlenir (katı atıklar), biz onları temizleriz, arıtırız. Yani onlar hastalanır, onları iyileştirenler bizleriz. Onların doktoru biziz. O yüzden biz Çevre Doktoruyuz." Daha ne diyeyim.
 
Cevap: çevre mühendislerine verilen çevre görevlisi belgesi hakkında

bir an önce almayan arkadaşlar başvurularını yapsın hemen alsın o zaman. tüm yorumlar birbirinden güzel ve mantıklı ama bunu anlatamıyoruz biz bir an önce alın ve kurtulun çevre görevlisi belgesinden oku oku yetmiyor tıp eğitimi gibi oldu onlarda TUS bizde çevre görevlisi bu ne ya:((((
 
Üst