• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre mühendislerinin kitap önerileri

Hazel Candan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Nisan 2009
Firma
İDEAL MAKİNA ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
Arkadaşlar son okuduğumuz beğendiğimiz kitapları birbirimize tavsiye edelim. Ben aynı zamanda birden fazla kitap okuyorum böylece sevdiğim kitaplar hemen bitmiyor yoksa bir oturuşta bitirebiliyorum.

Son okuduğum kitaplar şöyle; 5 üzerinden de değerlendirme yaptım kendimce.:melek:

Asi Melekler----- Danielle Trussoni ****
Asla Vazgeçme ------ Harlan Coben ****
Açlık Oyunları----- Suzanne Collins *****
Işığın Söndüğü An ----- Jamie Saul ***
Karartma---- Perri O'shaughnessy ****
Diriliş-----Tolstoy ***


Sizler en son neler okudunuz bekliyorum.:alkis:
 
ben bir kitap kurdur olarak şunları diyebilirim:)
sarah jıo kitaplarını önerebilirim. İçerisinde geçmiş zaman ve şimdiki zamanı birbirine bağlayan mükemmel bir yazı stili vardır yazarın.
Sanrı kitabını tavsiye edebılırım bıraz akıl oyunlarına benziyor ama hoş bir kitap. Tanrı'nın formulü kitabıda güzel. ben cinayet polisiye tarzı severim derseniz tess gerittsen kitaplarının hepsini tavsiye edebilirim:) ben biraz maneviyata kaymak istiyorum iç huzur bulmak istiyorum derseniz Allah de ötesini bırak en güzel kitaplardan. bunlar benim tavsiyelerimdir. iyi okumalar

kürk mantolu madonna tabiki bunu yazmayı unuttum:)
 
Arkadaşlar o zaman bende bir kaç kitap tavsiyelerinde bulunayım.

-Fantastik edebiyatı sevenler için Ateş ve Buzun Şarkısı'nı öneririm. İnanın bana kitapları tv dizisinden daha güzel. Ayrıca biz Türkler arasında çok görülmeyen fantastik edebiyat yazarlarından Ayfer Kafkas'ın Esrarname adlı roman serisine bayıldım. Hemşehrim diye söylemiyorum ama Ayfer Hanım bu eserinde çok iyi bir iş çıkarmış.

-Polisiye ve gerilim sevenler için Agatha Christie tam bir biçilmiş kaftandır. Polisiye edebiyatının en büyük üstadı olan Agatha Christie'nin tüm romanlarının okunmasını salık veriyorum. Ayrıca Jean Christophe Grange'in romanları da polisiye-gerilim edebiyatı sevenlere hitap ediyor. Grange'in özellikle Şeytan Yemini, Leyleklerin Uçuşu, Siyah Kan, Kurtlar İmparatorluğu adlı romanlarını tavsiye ederim. Ayrıca Türk yazarlardan Ahmet Ümit'in Sultanı Öldürmek adlı romanını da şiddetle tavsiye ederim.

-Korku severler için Stephen King'in eserleri ilk sıraları işgal eder. Özellikle Hayvan Mezarlığı, Ruhlar Dükkanı benim en çok sevdiğim korku türü romanlardır. Ama daha fazla korkmak için Anadolu Korku Öyküleri adlı kitap serisini öneririm.

-Tarihi, aşk, dini romanlardan hoşlananlar, Nazan Bekiroğlu'ndan La ve Yusuf ile Züleyha ile İskender Pala'dan Katre-i Matem, Şah ile Sultan'ı okurlarsa pişman olmayacaklardır.

-Klasiklerden Suç ve Ceza, İki Şehrin Hikayesi, Sefiller en çok sevdiklerimdir. Klasik sevenler için bu üç kitabı tavsiye ederim.

-Bir de tavsiye etmediklerime değineyim. Kişisel gelişim kitaplarından uzak durun meslektaşlarım. Bunların hepsi para tuzağı.Bütün kişisel gelişim kitaplarının içeriği aynı. İnanın bana tv izlemek, bu tür kitaplardan daha fazla kişisel gelişime katkıda bulunur.
 
Canlandık nihayet :)

Sabahattin Ali hayranıyımdır ben de.. Kürk Mantolu Madonna kült denebilecek bir yapıtı olmakla birlikte Kuyucaklı Yusuf ve İçimizdeki Şeytan'ın da Kürk Mantolu Madonna'dan kalır yanı yok benim için; öykü kitapları da ona keza. Her birini tekrar tekrar okuyabilirim.

Zülfü Livaneli'nin de sadece son çıkan kitabı Konstantiniyye ile Seranad kaldı okumadığım; Seranad'a da başladım zaten. Okurken keyif aldığım yazarlardandır kendisi.

Ahmet Ümit var bir de meşhur Başkomiser Nevzatım:) Fazlaca severim kendisini, yazışını, kitaplarını..

İskender Pala'nın Od vardı, çok etkilenmiştim; birkaç kitabı daha var elimde ama henüz başlayamadım okumaya.

Amin Maalouf kitapları da iyidir; Semerkant ile tanımıştım kendisini, devamı da geldi..

Ve Ece Temelkuran. Çok severim. En son okuduğum kitabı, kendisinin de son kitabı olan Devir. Bir döneme çok farklı bir yerden bakıp çok güzel anlatmış; tavsiye edilir.

Benim de şu anda aklıma gelenler bunlar, fakat tüm kitaplarını değil de tek tek kitaplarını okuduğum yazarlar da var elbet ama sıkı takipçisi olduklarım bu şekilde. Bir de birkaç mesaj önce yazdığım Khaled Hosseini var; hala yeni kitap yazmadı, keşke yazsa..
 
Ben Oğuz Atayı da severim. Sabahattin Alinin Kürk Mantolu Madonnayı okuduğumda kendimi türk filminin içindeymişim gibi hissetmiştim ama güzel kitaptı. bazı kitapları döneminde değerlendirmek lazım. Mesela Genç Werther'in Acıları çok güzel kitaptır :) Sonra Umberto Eco Gülün Adı , Marquez Kırmızı Pazartesi Yüzyıllık Yalnızlık.... çok iyi kitaplar

@cilgincevreci Esrarname serisinin ilk kitabını okudum diğerlerini elime geçmedi gerçekten güzeldi :) bence bizde fantastik kurgu kitapları çok başarılı değil...
 
@NAZLI2780 hanım bir kaç tane yazar var fantastik edebiyat konusunda bunlardan birisi barış müstecaplıoğlu. Perg Efsaneleri adlı bir serisi var ama henüz başlamadım. Bir çok dile çevrilmiş eserleri başarılı bir yazar olduğunu tahmin ediyorum.
 
@Serkan Çiçekay
Meali kimin tercüme ettiği çok önemli bence ayrıca @cilgincevreci ninde dediği gibi tefsir de önemli. Ben Bu konuda Davut Aydüzün Ayetel kürsinin tefsiri 5 vakit 4 aşir kısa surelerin tefsiri nebe suresi tefsirini öneririm bence çok başarılı kitaplar :) oturup bi anda cilt cilt tefsir okumak bana ağır geliyor :)

@cilgincevreci
bu yazarı ilk kez duydum ayıp bana :/ ama merak ettim okumak isterim bi bakıp araştırmak lazım :)
 
@Admin
Bu ne öfke bu ne celal Ben İskender Palayı edebi dili yönüyle çok beğeniyorum. Şah ve Sultan kitabını da ayrıca çok beğendim. Hazerfeni astıran kardeş katlini resmiyete döken kendi oğlunu öldürten padişahları yere göğe sığdıramazken bu şah İsmail tepkisi neden ? Ayrıca Türkçe mealler konusunda da size katılmıyorum. Bugün kuranı orijinalinden okuyan arapların hali ortada. Ben iyi bir meal ve tefsirin olması gerektiği kanısındayım.
 
Allah'ın kitabını anlamak için tefsire gerek yok. meal gayet yeterli. anlaşılmayan bir yer olduğunda tekrar okunur veya bir din adamından bilgi alınır. bana göre anlamanın en iyi yolu bu.
kitap önerim küçük prens adlı hemen hemen herkesin bildiği bir kitap. her okunduğunda farklı bir anlama bürünüyor sanki.
 
Kur'an-ı Kerim meali okumak yanlış değildir. Sadece ayetlerdeki derin manaları anlayabilmek yada en azından fikir edinmek adına alimlerin ayetlere bakış açısını hadislerle, mezheplerle bağdaştırıp yaptıkları açıklamaları bizim okuduğumuzu daha doğru anlamamıza yardımcı olacaktır.

Nazan Bekiroğlu kitaplarının yanı sıra İbn-i Hazm'ın Güvercin Gerdanlığı da okunmalı bence.
Polisiye okumak isteyenlere de John Verdon önerebilirim şuan için.

Tefsir okumaktan zarar gelmez aksine daha doğru ayet yorumlamaya yardımcı olur. :)
 
Dünya klasikleri ve bunun için iş bankası Hasan Ali Yücel serisinden yararlanılabilir ve ekteki Kitapları da okumanızı tavsiye ederim
 

Ekli dosyalar

  • image.jpg
    image.jpg
    47.5 KB · Görüntüleme: 9
Üst