• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Mühendisliği Devam Zorunluluğu Olmayan Üniversite

merveetiras

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Nisan 2019
Firma
OLİMPİA
Merhabalar, ben Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Mezunuyum. 6 yıldır özel bir şirkette İnsan Kaynakları alanında çalışmaktayım. ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi bana bağlı, bu bağlamda 6 yıldır çevre kanun ve yönetmelikler, risk değerlendirmeler, çevre boyutları vb. konularda tecrübem bulunmakta. Firmada çevre görevlisi zorunluluğumuz bulunmuyor. Bu nedenle Çevre ve Atık Yönetimi eğitimlerini de kendim veriyorum.
Yapılan dış tetkiklerde beni çevre mühendisi zannediyorlar. Demem o ki bu konuda kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum ve diploma ile yetkinliğimi arttırmak istiyorum.

Kısacası çalıştığım için devam zorunluluğu olmaya devlet üniversiteleri var mı?
Uzaktan eğitim şeklinde eğitim imkanı sunan bir üniversite var mı?

Siz değerli Mühendislerden dönüşlerinizi bekliyorum.
 
Merhaba, açıkçası uzaktan eğitim olabileceğini sanmıyorum, proje, laboratuvar, uygulama vs. dersler oluyor. Şansınız, devam koşulu koymayan hocaların bulunduğu bir üniversite tercih etmeniz olacaktır diye düşünüyorum. Yüksek lisans deseniz imkan var ancak lisans eğitimini uzaktan veren bir mühendislikle hiç karşılaşmadım. Geçici bir süre de olsa covid19 kaynaklı uzaktan eğitimler belki işinize yarayabilir..
 
İşinize yakın bir üniversitede Çevre Mühendisliği eğitimi seçmenizi tavsiye ederim. Bu covid belası geçince yüz yüze eğitime geçilecektir. Çevre Mühendisliği eğitiminde uzaktan veya okula gitmeden diploma alayım durumu hiç duymadım, olsaydı kesin ben giderdim 😁
Tavsiyem vaktinize uygunsa ikinci öğretim seçin, belki çalışma saatlerinize engel olmaz okumanız kolay olur.
 
merveetiras

Çevre mühendisliği bölümünde verilen derslere detaylı bir bakarsanız atık su, malzeme bilgisi,arıtma,çevre kimyası gibi lab ve staj gerektiren bir çok konuyu içinde barındırır. sizin bahsettiğiniz kısmı çevre mühendisinden çok çevre koruma ve kontrol bolümü daha uygun olabilir.
 
merveetiras
Merhaba ,

Siz koca mesleğin sadece bir kısmında kendinizi geliştirmişsiniz. Bu nedenle Çevre Mühendisliği yerine Çevre Yönetimi Hizmeti kısmında uzmanlaşmış olabilirsiniz. Bu nedenle bölümü okumak istediğinizde çok farklı konularla karşılaşacağınız için onu düşünerek hareket etmenizi öneririm.
 
2.öğretim seçeneği hiç aklıma gelmemişti, bunu bir araştırayım, Çok teşekkür ederim
[automerge]1599036071[/automerge]
Serhan Bey böyle bir bölüm olduğunu bilmiyordum. Daha detaylı paylaşırsanız çok memnun olurum,
 
Bölümlerin bile dolmadığı, çoğu üniversitenin yakında bölümü kapatacağını varsayarsak itü, yıldız, odtü vb dışındaki üniversitelerin çoğunun devamı sorun edeceğini sanmıyorum. Ama tercih yapmadan gidip görüşmekte fayda var.İlla "kıl" bir hoca çıkacaktır.
 
Kocaaaa mesleğin sadece bir alanda kendimi geliştirdiğim için ve alana meraklı istekli olduğum için böyle bir konu açtım Fatih Bey, kimse çevre mühendisi doğmuyor, çoğu kişi de bu bölümü isteyerek seçmiyor tercih aşamasında, Her bölüm gibi bilmeden sırf mühendislik kavramı nedeniyle seçen kişiler elbet var. Konuya farklı açıdan bakmışsınız öneride bulunmuşsunuz ama ek olarak istediğim soruya da bir cevap vermenizi tercih ederdim.
[automerge]1599036317[/automerge]
Cevabınız için çok teşekkür ederim, ama geçici bir süre işime yaramaz :)
Yüksek lisans için de tez kendi alanımda bile cesaretim ve vaktim yok hiç bilmediğim bir alanda bu mümkün olmaz :)
 
Mühendislik Bilimlerinde uzaktan eğitim olmaz, olamaz çünkü, uzaktan da olamaz. laboratuvar, proje, arazi çalışmalarını uzaktan yapamazsınız. İktisadi ve idari bilimler gibi alanlarda staj zorunlu tutulmamışken Mühendislikte Zorunlu Staj vardır sebebi yukarıda saydıklarımdır. He ülkemizde olur mu olur.. Olduğu gün yani açıktan mühendislik varmış denildiği gün, dünyanın yok oluşuna 1 adım daha atılmış demektir. ;) Türk milleti olarak bazı inisiyatifleri yada kuralları delmeyi severiz. Sizin istediğiniz ise böyle bir şey olmuş. En net cevap bu olur Merve Hanım. Kolaylıklar dilerim.
 
Sorumu anlamamış ve cevaplamışsınız yine de teşekkürler,

Uzaktan teorik derslerin eğitimi olur. Uygulama staj vs ayrı konulardır.
Benim burada asıl öğrenmek istediğim devam zorunluluğu olmadan yetkinliğimi arttırabilmek ve çalıştığım kurumda mevcut görevime ( İnsan Kaynakları) devam edebilmek. Çevre mühendisi olup işinizi elinizden almak gibi bir düşüncem yok çünkü kendi bölümümü isteyerek okudum ve severek çalışıyorum.;) Çalıştığım kurumda çevre görevlisi istihdamı olmadığı için ve yasal sorumluluklar anlamında daha vakıf ve yetkin olabilmek için amacım EĞİTİM almak, Uzaktan dememin sebebi youtube gibi platformlardan değil, konunun uzmanı öğretim görevlilerinden ders almak.

Ha siz konuyu ben mühendisim 4 yıl dirsek çürüttüm aynı seviyede olmamalıyız olarak bakarsanız verdiğiniz cevabın bana bir faydası olmaz.

Dünyanın yok olacak bir durumu da yok mevcutta bir salgınla baş ederken tüm eğitim süreci uzaktan devam ederken, bence teorik eğitimde insanları 4 yıl bir sınıfın içine kapatmak zaten doğru değil. Uygulanabilir olduğunu canlı haliyle yaşıyoruz,
Sevgiler.
 
Bu doğru bir şey biz ona kültür diyoruz. Mesela İSG yapmayacak ama İSG kültürünü öğrenmek için yüksek lisans yapan arkadaşlarım vardı. Bunun yüksek lisansını yapmanız için altını çizeyim yine belirli şartlar vardı. hafta sonları gitti, projelerini yaptı. Sahayı gezerek yıl sonu çalışmasını sundu ve mezun oldu.

Benim ve bu platformun amacı kimse çevre mühendisi olmasın değil bilgi paylaşımı öncelikle forum kültürü böyledir bunu da bahsedeyim. Böyle düşünmeyin kesinlikle.

Dünyanın yok olması konusunda size çok şeyler anlatırım da yazdığım makalelerin linkini atayım öncelikle buradan başlayabilirsiniz bölümü anlamak için :koptum:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


proje, laboratuvar, uygulama vs. dersleri online yapabiliyor iseniz bunu her öğretim görevlisi zaten anlar ve size özel izin verir zaten.
 
Üst