• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre mühendisliği gereksiz meslek mi?

Funda Saltık

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Haziran 2011
Firma
özel
Arkadaşlar çevre mühendisliğini gereksiz görenlere ne cevap veriyorsunuz sinirlerim bozuldu ya. Fabrikada herkesin işi çok herkes önemli çevre müh. işi önemli değil. Eminim sizlerde karşılaşıyorsunuz bu durumla, yardım bekliyorum. (Yeni konu nereden açılıyor bulamadım.)
 
Eğer siz işinizi düzgün yapmazsanız kapatma ve para cezaları yüzünden o kişinin işsiz kalıp evine ekmek götüremeyeceğini söyleyin. Ama çok ta kulak asmayın, siz işinizin en iyisini yapın gerisi teferruat olarak kalsın kaale almayın bence.
 
biri de bana ben hiç oturmuyorum devamlı koşturuyorum sen ne iş yapıyorsun ki gibi şeyler söylemişti ben de ona patron babasının hayrına bana maaş veriyor demiştim susup kalmıştı ama sonraki günler "hııı evet sen de iş yapıyormuşsun" demişti herhalde araştırdı neler yaptığımı :komik:
 
Üretim yapılan bir yerde çalışıyorsanız bununla gibi bilinçsiz yaklaşımlarla karşılaşmanız çok normal. Benzer şeyleri ben de yaşadığım için nasıl bir stres yarattığını biliyorum insanın üzerinde. Aslında mühüm değil onların önemseyip önemsemediği.Ama diğer taraftan önemsenmes gerekiyor yoksa siz işinizi yapamıyorsunuz. Yönetmeliklere aykırı hareket ediliyor çevre kirliliği yaratılıyor söylediğinizde gereksiz işi yapan gereksiz insan oluveriyorsunuz. Neden çünkü üretimi etkilemiyorsunuz. Çok sinir bozucu. İnsanlarla sürekli çatışmak ve yaptıkları yanlışları söylemeniz de sizi antipatik kılıyor. Ya önemsemeyeceksiniz yapabildiklerinizle yetinceksiniz ya da herkesle çatışıp kavga edeceksiniz. Birşeyi yüz kere söyleyip yine de yapılmadığınıı görmek kadar insanı yıpratan birşey olamaz. Neyse...
 
Çevre Mühendisleri için çok karşılaşılan bir sorun, ben böyle şeylere aldırış etmiyorum. Ahmetyukcell arkadaşımız verdiği cevap herşeyi anlatmaya yetiyor.
 
2000 yılında yaşanmış bir olay:
1. sınıfa yeni başlayacak olan bir çevre mühendisi , bölümle ilgili kitap almak için kırtasiyeye gider , bana çevre mühendisliğine giriş kitabı verirmisiniz? kitapçıda der ki ; takma kafana....
 
Okadar geniş derken danışmanlık ve çevre görevlisi yönetmeliği ile bir noktada haklısınız hayaller yıkıldı. Çevre izini ve lisans konularını (her nekadar çevre müh. ağırlıklı olsa da) bir kimya mühendiside yapabilir. Atık su konusunda pek bilgim yok ancak, çevre görevlisi belgesi olan bir kimyager arkadaşım kendi tesisinin atıksu arıtmasından sorumlu olabiliyorsa atıksuyu da kaybettik. Ülkemizde açık bir şekilde revaçta olan alanlar bunlar. Bunların dışında var ise bilen arkadaşlar yorumlarlar...
 
Üst