• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

çevre muhendisligi kaygisi

adanalı ce.müh.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Kasım 2015
Firma
meski
Ben çevre mühendisliği 3. Sınıfta okuyorum. bu meslegi daha iyi icra etmem için ne gibi şeyler yapmalıyım?
 
@adanalı ce.müh. merhaba 3. sınıfta isen bence bol bol staj yap bu şekilde hangi yöne gideceğini de belirlersin. çok fazla dalı olan bir sektör çünkü. ben katı atığı tercih ettim çokta seviyorum. staj yaparken gönüllü staj yap zamanını çalışarak harca ne öğrenirsen kardır eminim iş görüşmesine gittiğinde bile artısı olacaktır. derslerle ilgili bir şey demiyorum. çünkü üniversitede öğrendiğim bir bilgiyi kullandığı hatırlamıyorum:)
 
Okul bitince çokbbüyük bir boşluğa düşmekten korkutlyorum deyeneyimli meslektaşların ben bu kkaygıyı nasıl atlatabilrim önerilerini bekliyorum
 
arkadaşlar bende itü çevreden , mezun olunca boş kalacağım korkusu şimdiden var .Bu meslekte en iyisi olmak için ne yapılmalı ?
 
Bu kaygıların hepsini bizde yaşadık arkadaşlar, ben mezun olurken sorabileceğim kimsede yoktu.

Öncelikle şunu düzeltelim. Çevre mühendisliğinde en iyi olmak ütopyadan başka bir şey değil. Çevre mühendisliğinin size uygun bir dalını seçin kendinize ve bu alanda en iyi olmaya çalışın. Bir çevre mühendisi hem hava, hem toprak hemde su konusunda en iyi olamaz. Çok zor ve gerçekçi bir hedef değil.

  1. Yabancı üniversitelerde muhtemelen bu nedenledir ki çevre mühendisliği üniversite eğitimi bile bölünmüştür çeşitli alanlara.
  2. Bir şeyde en iyi olmak istiyorsanız hiçbir şeyi olduğu gibi kabullenmeyin, sebebini araştırın. Neden diye sorun. Bir konuyu başkasına sade bir şekilde anlatamıyorsanız o konuyu sizde yeterince bilmiyorsunuz demektir.
  3. Hitabat yeteneğinizi geliştirin. Kendini ifade edemeyen onlarca mühendis var. Sizde bunlardan biriyseniz ağzınızla kuş tutsanız fayda etmez.
  4. Bilgisayar programlarını hızlı ve pratik şekilde kullanın. Bilin demiyorum çünkü arık bilmek zorundasınız.
  5. Yabancı dil öğrenin ingilizce hatta 2. bir dil daha. Türk mühendisleri ve firmaları geçtiğimiz yıllara göre uluslar arası arenada çok yer almaya başladı. Kendimizi kanıtladık diyebilirim. Bu nedenle dil önemli.
  6. Bol bol staj yapın okul bitmeden. Pratik yapmak ve uzmanlaşmak istediğiniz alanı belirlemekte size çok faydası olacaktır. 2 senede yaz tatili yapmayın birşey kaybetmezsiniz.
  7. Çevre yapın. Çalışmak istediğiniz alanda iyi olduğunu düşündüğünüz meslektaşlarınız ile iletişime geçin. Müsait bir vaktinde çay içmek istediğinizi söyleyin.
  8. Hem gerçek hayatta sosyal olun hemde internet ortamında aktif olun. Bu size her zaman kazandırır. Kaybetti diyeni duymadım şimdiye kadar.
  9. Tecrübeniz olmayacak belki fakat kişisel özelliklerinizi güzel ve yalın bir dille anlatan öz geçmiş oluşturun.
  10. Bol bol okuyun, araştırın. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp atasözünü unutmayın. özel sektöre çıkarsanız işverene bilmiyorum diyemezsiniz, araştırıp çözeceğim demeniz gerekecek. 2. madde ile ilişikilidir bu durum, bir şeyi olduğu gibi ezberlerseniz ileride araştırıp bulsanız bile o bilgiyi kullanamazsınız.
Şimdilik bu kadar sanırım yeterli gelecektir bunlar.

2. ve 10. maddelerle ilişkili olarak aynı soruyu çeşitli kelimelerle forumda arayın. Yüzlerce tavsiye ve mesaj bulacaksınız :)
 
Üst