• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre mühendisliği tercih

cevreneisyaparxd

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Temmuz 2016
Firma
Öğrenciyim abi ne firması
Abilerim ablalarım ben bu sene çevre mühendisliği tercih edeceğim. Toplumun Çevre Mühendisliğine bakışını bilirsiniz. Bu yüzden ailem karşı çıkmasa da pek bilgilileri olmadığı için soğuklar bu bölüme karşı. Bende çok fazla bilgi sahibi olamadığım için onları bilgilendiremiyorum. Beni bilgilendirebilirseniz mutlu olurum.
Çevre Mühendisi hangi alanlarda çalışır? Ne tarz işler yapar? İngilizce okumanın faydası olur mu? Mesleğin + ve - yönleri nelerdir? Okurken bir öğrenci neler yapmalı kendini geliştirme adına? İş imkanları, maaşları falan nasıldır? Dünyanın her geçen gün kirlenmesi bu bölümü geleceğin mesleği yapar mı? Hangi seçmelileri almalı, hangi alana yönelmeli? Sorularım hep özel sektör için bu arada.
 
@cevreneisyaparxd
Kardeşim alanı çok geniş. Piyasada çok fazla iş var. Ama değer verilmiyor Çevre Mühendisliğine.
Piyasanın çoğunu Geri Dönüşüm firmaları oluşturuyor. Genelde Çevre Mühendislerinin ilk uğrak noktasıdır. Yapılan iş; kağıt, karton, naylon, plastik, yerine göre hurda demir, alüminyum, bakırın anlaştığın firmalardan toplanması ve ayrıştırılmasıdır. Senin yapacağın iş firmana daha fazla atık alabileceğin firma katmak, bakanlığa aldığın ve sattığın atıkların bildirimini yapmak. Bazen de Çevre Müdürlüğünden lisans çıkarmak. Bunların dışında ilk işin kantara bakmak olacaktır. Gelen giden atıkları tartacaksın ve bunu yaparken de hayiflanacaksin. İlk fırsatta oradan çıkmak isteyeceksin. Zaten Geri Dönüşüm işini yapanların çoğu aile şirketi olduğu için başında da bir sürü patronun olacaktır.(Sigortan asgariden yatar ve en kötüsü de budur)
 
@cevreneisyaparxd
Ben Geri Dönüşümde çalıştığım için bu kadarını biliyorum. Geri Dönüşüm de Çevre Mühendisliğinin büyük bir kısmını oluşturduğu için buralardan geçmen an meselesidir.
Ama Çevre Danışmanlığı yaparak mesleğini de gerçekten yapma ihtimalin var. Zaten ne öğrenirsen burada öğrenirsin.
Laboratuarda çalışma alanı da var. Bence en zevklisi budur. Ama ilanlarda şöyle şeyler var: ' Laboratuarda çalışacak ehliyeti olan autocad kullanabilen..' aslında bu her şeyi açıklıyor. Bölümün özeti bu.
 
ben 2003 yılında kazandığımda bu bölüm geleceğin mesleği idi, yıl 2016 o gelecek henüz gelmedi. Bakalım ne zaman gelecek...
Zor bizim bölüm okuması da çalışması da ama devlete girersen başka...
 
Tercih yapma aşamasına gelmiş olgun bir birey olarak internette gerek kariyer sitelerini gezerek, gerekse meslek ile ilgili yazı ve dökümanları okuyarak tercih yapabilirsin. Çünkü bu konu oldukça göreceli. Bazı arkadaşlar tümüyle kötülerken, bazı arkadaşlarımız da saygın kuruluşlarda güzel bir şekilde mesleğini yapabiliyor. Bilmen gereken tek şey doktor veya avukat olmadığın sürece tüm mesleklerde kendini geliştirmeden nitelikli bir iş yapamayacağındır.
 
Çevre mühendisliğini tercih edenler hayatlarının hatasını yaparlar. ömür boyu asgari ücret atanamama ve bir sürü işten atılma vakasından sürünmekten başka birşey değil ne yazık ki.

şimdi size diyecekler geleceğin mesleği ne geleceği ne mesleği lan. bizim zamanımızda da öyle diyorlardı o gelecek varya hiç gelmiyor haberiniz olsun.
 
Arkadaşlar kendi mesleğinize siz böyle bakmaz sahip çıkmazsanız, başkası nasıl çıksın. Bence tercih edilir, ama yukarıdaki arkadaşın dediği gibi İSG mutlaka ilave edilmeli. İSG'nin en çok entegre olduğu meslek dalıdır Çevre Mühendisliği. Günümüzde şirketler sadece Çevre Mühendisi yerine Çevre ve İSG hatta İngilizce HSE Engineer şeklinde istihdam sağlıyor.
 
düzen böyle gitmeyecek önceye göre çevre muhendıslerı ıyı konumda diye düşünüyorum ve daha iyi olucak taşlar yerine oturcak :)
 
Arkadaşlar bana kimse Çevre Muhendisligini ovmesin. Ya iş aramak için Çevre Muhendisi yazıyorum 50 tane ilan varsa 3 tanesi çevre ya var ya yok. Gerisi makina ya da baska seyler. Zaten artık çevre ya da... demeye başladılar. Ben buradan pay biciyorum.
Siz neden bahsediyorsunuz. Madem sahip çık diyorsun o zaman ISG'nin çevreyle ne alakası var. Demek ki tek başına yeterli değil ve Çevre Muhendisi olan herkes bir yerlere saldırıyor belge konusunda.
E senin işini artık kimyacida yapar oldu veya daha önceden de yapıyordu. Kacamiyorsun kardesim bir şekilde bu güzelim mesleği tek başına yapamiyorsun.
 
Sakin olunuz. Sınırı aşmadan yorum yapınız. Neden bahsediyorsunuz derken yukarda neden bahsettiğim ortada. Puanınız çok iyiyse, makina mühendisliğini seçseydiniz. Zaten ben de başlı başına mesleğin yeterli olmasından ziyade İSG ile birlikte daha iyi bir pozisyon olduğundan bahsettim. Kimse bana övmesin diyorsunuz, farklı fikirlere açık değilseniz bu tarz paylaşım forumunda ne işiniz var? Herkes sizin gibi düşünmek zorunda mı?
 
Yıllardır okurken iş yok iş yok diyen arkadaşlara maruz kaldık, fakat ne hikmetse bırakıp gidemediler bölümü. Şimdi mezun olup işe girdik hala iş yok diyen arkadaşlar var. Aynı arkadaşlar sanırım
 
Her meslekte olduğu gibi bizim mesleğimizde de iş bulma sıkıntısı var. Evet devlet yeteri kadar alım yapmıyor. Çevre bakanlığı personel alım ilanı yayınladı 1 tane çevre mühendisi bile almıyor. Evet özel sektörde de çalışma şartları kolay değil bunu da kabul ediyorum. Fakat bu meslek dalını isteyerek veya istemeyerek tercih ettik ve bu hepimizin birer çevre mühendisi olduğu gerçeğini değiştirmez. Bize düşen mesleğimize sahip çıkmak ve neler yapabileceğimizi, neler katabileceğimiz tartışmak. Bizimse ilk yaptığımız "aman uzak dur" demek. Uzak durma arkadaşım!!! Eğer ben bir mühendis olabilirim diyorsan çevre mühendisi de olabilirsin. Ama şunu unutma ki iyi yerlere ulaşabilmek ve iyi paralar kazanabilmek için; zamana, çok çalışmaya ve cesur adımlar atmaya ihtiyacın olacak. Mesleğinden memnun olmayan arkadaşlarıma da tavsiyem bu meslekten koşarak uzaklaşmaları.
 
Üst