• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

çevre mühendisliği uygulamalarında iş güvenliği ve işci sağlığı

nilayuysal

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Haziran 2011
merhaba arkadaşlar yüksek lisans öğrencisiyim seminer konum çevre müh. uygulamalarında iş güvenliği ve sağlığı.konunun yelpazesi çok geniş olduğundan nasıl araştırma yapsam bilemedim.Bu konuyla ilgili slayt ve word dökümanlarınız varsa paylaşabilirmisiniz.teşekkür ederim herkese kolay gelsin
 
Cevap: çevre mühendisliği uygulamalarında iş güvenliği ve işci sağlığı

Öncelikle bu konuda hazır birşey bulabilceğinizi sanmıyorum. Birde dediğiniz gibi konunuz çok geniş. Çevre müh.liğinin hangi uygulamasında iş güvenliği?
 
Cevap: çevre mühendisliği uygulamalarında iş güvenliği ve işci sağlığı

Genel olarak bütün konulara değinmem gerekiyor.İgs ile ilgili bütün dökümanlara ulaşmam
lazım.Konu çok kapsamlı oldugu için İgs konusunu bütün hatlarıyla ele alabilirsem sanırım bir yerden başlayabilirm diye düşünüyorum.
 
Cevap: çevre mühendisliği uygulamalarında iş güvenliği ve işci sağlığı

hemen aklıma gelen birkaç şey yazayım size biliyorsunuz çevre mühendisliğinde kimyasallar sıkça kullanılır. kimyasal kullanılan laboratuvar ve arıtma tesislerinde her kimyasalın öncelikle msds' i mutlaka olacaktır. msds te yazan depolama şartları, yangın söndürme koşulları ilk yardım kuralları uygulanabilir olacaktır. kimyasal dökülmelere karşı göz ve boy duşları bulunmalıdır. klor amonyak gibi zehirli tahriş edici kimyasallarla çalışmada gereken iş güvenliği önlemleri mutlaka alınacaktır. 2 kimyasal birbiri ile tepkime vermeyecek şekilde saklanacaktır (sülfirikasite su dökülmeyeceği gibi). kimyasalların mutlaka tanımlı olması gerekir ayrıca olası dökülmelere karşı tüm kimyasalı içine alabilecek kap olmalıdır. arıtma tesisilerinde özellikle korkuluklara ve kaygan zeminlere dikkat edilmeli. elektrik ve mekanik her türlü riskler gözönüne alınmalıdır. tabi çalışanların sağlık kontrolleri de.
ben yardımcı olmaya çalışarım size. elimdeki dökümanları tekrar inceleyip size dönüş yapacağım.
 
Üst