• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre mühendisliği ve yüksek lisans?

alptekinkaymaz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
26 Temmuz 2012
Selamlar arkadaşlar. Ben çevre mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim.Gelecek kaygılarını yaşamaya başladığım bu dönemde sizlere sorularım olucaktır deneyimli arkadaşların fikirlerini bekliyorum.

Çevre mühendsiliği üzerine mezun olduktan sonra master yapmayı düşünüyorum,seçeceğim bölüm şu anda inşaat gibi gözüküyor yüksek lisansı inşaat uzerıne yapmamın bana imza yetkisi getirisi olacakmıdır olmucaksa faydaları olur mu?

Yüksek lisans için sizin düşünceleriniz nelerdir?

Şimdiden ilginiz için;
Teşekkür Ederim.
 
Merhabalar;
öncelikle tavsiyem 3. ve 4. sınıfı hele bir bitir sonrası çorap söküğü gibi geliyor. belli mi olur belki benim başıma gelen senin de başına gelir. ben de senin yaşlarında inşaatta yüksek lisans yapıcam diye hayallerim vardı sonra hangi sınıftaydı hatırlamıyorum ama betonarme ve çelik yapılar diye bir ders gördüm. ve en son geçtiğim dersti hiçbir hocamdan not istemedim ama sağ olsun ondan istedim geçirdi beni ama bir şartla '' seni mezun olduktan sonra inşaatla alakalı bir yerde görmeyeceğim'' dedi. işin ucunda geçmek vardı ben de tamam hocam dedim. sonra mezun oldum inşaat üzerine yüksek lisansla iş arama işe girme arasında bocaladım bir süre. tam kayıt yaptıracaktım ki bir iş başvuruma kabul edildim. ilk işimdi ve atıksu arıtma tesisi inşaatları ile alakalıydı. hocama verdiğim sözü tutamadım ama iyi tecrübe edindim. içimde ayrı bir yeri var inşaatın keşke yapsaydım diyorum bazen ama bir yandan da iyi ki o işe girmişim. simdi 5. işim her işimi ilk işime bağlı olarak buldum. ya yüksek lisans yapsaydım biter miydi iki yıl iş bulur muydum bilmiyorum hakkında hayırlısı olsun.
 
Çiğdem Hanıma katılıyorum. 2.sınıf gelecek kaygısı yaşamak için çok erken bence de.. 3.sınıfı bitirdikten sonra Çevre Mühendisliğinin birçok alanlarıyla tanışıyor insan. Mesela ben yüksek lisansı hiç düşünmezdim ömür boyu okucak mıyım ben yaaa diye hep işe girip çalışma hayalleri kurardım :D 4.sınıfın sonbahar döneminde ALESe öylesine bi girdim nasıl oluyormuş bu sınav diye mayısında da dil sınavına girdim bakalım bunda ne soruluyormuş diyerek :) Ağustosta bi baktım kendimi yüksek lisansa kayıt yaptırırken buldum :D O zamanlar ömür boyu okucam mı ben yaaaa istemem eksik olsun dediğim yüksek lisansı yarıladım :) Hatta bi sır vereyim mi :) Doktora da yapmayı düşünüyorum :D Kadro açıldığı gibi de vınnn üniversite hocalığı :D Hiç hayalimde olmayan bişeydi kendiliğinden gerçekleşiverdi :)
Herkesin hakkında hayırlısı diyelim ;)
 
@çiğdem aksoy


Çiğdem Hanım Merhaba
Ben düşük ortalamayla mezun oldum yani mezun olma sınırı civarında. Bu durumda yüksek lisans benim için imkansız mıdır? Yada özelde yüksek lisans yapabilmek için ücretler çok uçuk rakamlar mıdır?
 
merhabalar;
yüksek lisans için hangi şartlar gerekiyor tam olarak bilmiyorum ama şu söyleyeyim alesten yeterli puanı alın yeterli bence. Okul ortalamasından ziyade başka şeylere bakıyorlar. kendi üniversitenizde yaparsanız hocalarınızı tanıdığınız için seçerken çok zorlanmazsınız, yok ben okuduğum okul istemiyorum başkası olsun derseniz o da olur.
ben başka üniversiteye çevre üzerine yüksek lisans için görüşmeye gitmiştim hoca açık açık söyledi bana ben başka birini düşünüyorum diye. meğer alınacak kişi zeki, çalışkan hem de hocanın memleketindenmiş. tabi moralim çok bozulmuştu. üniversiteye bir tanıdıkla gitmiştim. bana benim burada tanıdığım inşaat müh. bir hoca var gelmişken onu ziyaret edeyim dedi birlikte girdik odaya laf lafı açtı odasına girmeden önceki yaşadığım olayı anlattım. sınavdan yeterli puan aldıysan pazartesi gel başla yüksek lisansa dedi madem memleket meselesi bu bende memleketlimi alayım dedi yani işin özeti torpil bulduğun sürece özel ya da devlet hiç farketmez. parasal açıdan özellere ortalama bir araba parası gider. birde dersleri zamanında veremezsen daha da uçar rakamlar. herzaman devlet üniversitesinden yanayım imkanın varsa neden olmasın.
 
Üniversitelerin İnşaat bölümündeki yüksek lisans programlarına çevre mühendisliği mezunları kabul edilmiyor diye biliyorum...(en azından benim bazı üniversitelerin başvuru koşullarında baktığım kadarıyla)
 
Merhaba,
Şu inşaat üzerine yüksek lisans mevzusu daha öncede açıldı diye hatırlıyorum.Ben meslek hayatıma arıtma tesisi inşaatında başladım.Zamanla inşaat konularına kısmen hakim oldum.Ama bir inşaat mühendisiyle kendimi yarıştıramam.Şimdi inşaat alanında yüksek lisanstan bahsediyoruz da bir çevre mühendisi olarak inşaatın temel konularına ne kadar hakimiz bunu irdelememiz gerekir.Yüksek lisans sırasında sızdırmazlık contası,genleşme derzi,tevzi,pilye,... gibi yüzlerce anlamını bilmediğiniz kavramlar çıkınca baya bir uğraşacaksınız ki bunlar bu işin temeli,yüksek lisans düzeyinde bir öğrenciye hiçbir inşaat mühendisliği hocasının A'yı B'yi(kendisine göre) öğretmesini bekleyemezsiniz.Belki intibak şartıyla çevre mühendisliği mezunu kabul eden bir üniversiteye başvurursanız bu işten verim alabilirsiniz.Buda en iyi ihtimalle 3 yıllık bir yüksek lisans süresine tekabül eder.

Nacizane fikrim,inşaat üzerine yüksek lisans yerine inşaat mühendisliği alanında çift anadal yapmanız,imkanınız yoksa okul bitiminde veya okula paralel inşaat teknikerliği okumanızdır.Aksi takdirde temeli sağlam olmayan binanın sağlıklı olmayacağı düşüncesi içerisindeyim.Başarılar dilerim.
 
Merhabalar,
Öncelikle çevre mühendisliğinin eskiden inşaat mühendisliği fakülteleri altında var olduğunu (hatta ABD'de hala öyle fakülteler mevcut) daha sonra içerisindeki kimyasal ve biyolojik bilgiler dolayısıyla inşaat mühendisliğinden ayrılıp başlı başına bir dal olarak meydana geldiğini söylemek istiyorum,

Çevre mühendisliğinden bu sene mezun oldum, kendi üniversitemde inşaat mühendisliği için yüksek lisansa başvurdum ve başvurum kabul edildi fakat bilinmesi gereken bazı şeyler var;
İnşaat mühendisliği altında çok fazla alt dal var, genel olarak ilk akla gelen yapı mekaniğidir (sanırım burda da ilk o akla gelmiş) ki bu programa genelde inşaat mühendisleri kabul edilir çünkü statik, fizik ve jeoloji bilgileri gereklidir, çevre mühendisliği lisans eğitiminde bu konulara sadece temel olarak 1. ve 2. sınıfta değinilir. Eğer inşaat mühendisi gibi yapı mekaniği alanını hedefleyenler varsa yüksek ortalama ve iyi referanslarla bu bölümlere başvurabilirler, fakat kabul edildikleri takdirde inşaat mühendisliği lisans programında 3 ve 4. sınıf derslerinden bazılarını alıp geçmeleri şart koşuluyor ve master programı 3 seneye çıkıyor, bilginize.

Çevre mühendislerinin girebileceği alanlar ise Hidromekanik, Su kaynakları gibi zaten 4senelik lisans programında kullandığımız bilgileri barındıran İnşaat mühendisliğinin yüksek lisans programlarıdır. (akışkanlar mekaniği, hidroloji, su temini vs vs)

Mezun olduğum üniversitede lisans süresi boyunca 4tane önemli dersi zaten inşaat mühendisliği fakültesinden alıyorduk, bu sebeple de yüksek lisansta bu derslerden alınan notlara da bakılarak başvurular değerlendiriliyor olabilir, tabi ALES ve referanslar da önemli.
 
Cevaplarınız için herkese ayrı ayı teşekkür ederim. Yurt dışında dil eğitimi alıp yüksek lisans için mücadele vericem inş herşeyin hayırlısı olur.Ama şu anda düşündüğüm alanlar içerisinde atık su arıtma tesisleri inşaattı hayyallerimin mesleği olan inşaat mühendisliği bana hep çok sıcak geliyor :) tekrar hayırlsıı olsun diyelim .
 
Üst