• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Mühendisliği Vs Biyoloji

LJzman

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Nisan 2018
Firma
Yok
Merhaba abilerim ablalarım ben biyoloji bölümü ve çevre mühendisliği arasında kaldım ve çevre mühendisliği için yaptığım araştırmalar sonucu bu siteyi buldum ve çevre mühendisliği hakkında birçok bilgi edindim şimdi benim arada kalma nedenim ilgi alanım öncelikle akademik kariyer hedefliyorum bunun haricinde hedefim önce dünyadaki çevre kirliliğini bitirmek (tatlı suların geri kazanımı ,iklim değişikliği, deniz suyunu ucuz bir şekilde arıtma vb.)ve bu biraz uçuk kaçacak ama diğer gezenlerin iklimini çevresini insanlara uygun bir ekosisteme çevirmek bunları yapabilmek içinde biyoloji bölümünümü yoksa çevre mühendisliğini mi seçmem gerekiyor karar veremiyorum düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim
 
Biliyorsun ki bu hedeflerin hepsi sizin akademik bir değere sahip olmanızla başlayacaktır. Çoğu akademisyen tarafından bu tarz enteresan fikirlerin ortaya çıkışı normal bir durum gibi karşılanıyor. Ancak bu enteresan fikirlerin hayata geçirilmesi oldukça şaşırtıcı oluyor. Fikirleriniz açıkcası insanda merak uyandırıcı. Çevre mühendisliği alanında bu fikirlerin hayata geçirilmesi biyoloji alanına göre daha kolay gerçekleştirilecek bir alan diye düşünüyorum. Alanımızda aklınıza gelen fikrin hayata geçirilme olasılığı oldukça yüksek. Ben şu anda yüksek lisans yapıyorum. 1 ay sonra tez savunmamı yapacağım inşallah. Tez çalışmamı düşünürken o kadar çok yöneleceğimiz alan vardı ki inanın 2 ay karar verme sürecim oldu.
 
@camlii
Cevabınız için teşekkürler bende büyük ihtimalle çevre mühendisliğini seçeceğim

Üniversite olarak önerebileceğiniz bir üniversite var mı yada hangi üniversite olursa olsun da şu üniversiteye gitme diye benim ilk tercihim itü büyük ama 60-70 bin arası bir sıralamayla öğrenci alıyor ben daha çok 100-120 bin civarı bir sıralamaya girebilirim o yüzden itü den sonra yıldız teknik ve uludağ üniversitesini düşünüyorum benim için abet yada müdek akreditasyonu çok önemli çünkü kuzenim avustralyada bende 2 yıllık yeni mezun vizesiyle oraya gitmeyi düşünüyorum staj,yabancı dil ve deneyim kazanmak için
 
Ben 2012 girişli olduğum için üniversiteleri çok fazla öneremeyeceğim. Size tavsiyem şu olur; aklınızdaki üniversitelerin çevre mühendisliği bölümündeki akademik kadrolarını araştırın. Küçük üniversitelerde olup çok büyük işler yapmış akademisyenler var. Belli başlı akademisyenler bölümümüzde oldukça isim yapmışlar. Kitapları, makaleleri, bildirileri, müdürlükleri, önemli yerlerdeki temsilcilikleri olsun çoğu alanda faaliyet göstermişler. Araştırma konun üniversite değil daha çok öğrenim göreceğin akademisyen olmalı. Bu söylediğim şey büyük üniversitelerdeki hocaları küçümsemek değil tabi ki ama hangi hocadan öğrenim göreceğin en önemli husus. Benim fikrim bu yönde.
 
Üst