• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre mühendisliği yüksek lisans tez çalışması

Erdem Akgül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Şubat 2009
Firma
TARSUS BELEDİYESİ
Merhaba arkadaşlar;
Çevre Mühendisleri olarak siz aynı bölümde yüksek lisans yapmış olsaydınız hangi konuda çalışmaya yönelirdiniz ve neden???
Bu konuda herkes fikrini belirtirse, en azından sitemizin de mesleğimizn gelişmesi ve ağırlık kazanması konusunda ufakda olsa yardımlarınız bulunmuş olacaktır.
Herkese şimdiden teşekkürler
İYİ ÇALIŞMALAR....
 
Lİsans tezim farmasötik bileşiklerin aktif çamurda giderimi üzerine. Seneye yüksek lisansa devam edersem oda biyolojik arıtma üzerine olucaK büyük ihtimalle. Yani inşallah yaparım..:))
 
bence bunların hepsinden başka asıl çevre mühendislerinin enerji piyasasında yaygınlaşması gerektiğini düşünenlerdenim.. Kamu, özel sektör ve yurtdışı projelerinde aranan özelliklerden biri de bu alanlarda master yapmak..

Ve şunu da ekliyeyim çoğu çevre mühendisi kendi bölümünde master yapması gerektiğinin kendi açısından geliştirebileceğini düşünür.. ( Özellikle su ve hava konuları) . Bölümüm kurulduğundan beri bu alanda çalışıyor ve her sene her öğrenciye benzer konular hakkında seçim veriliyor. Benim fikrime göre master konun ilgi alanına girmeli, gelecekte sana iş imkanında 1 adım önde olmanı sağlamalı...

Master yapacak arkadaşlara önerim multidisciplinary ( çok disiplinli ) programlara yönelmeleri... Böylece kendinizi sadece tek alanla kısıtlamazsınız. katı, geri dönüşüm, enerji,ekonomi ve politika düzeyinde de yetiştirebilirseniz..

Ama illa çevre müh diyorsanız benim tavsiyem biyoteknoloji ...
 
bu arada söylemeyi unuttum ... Yer sistem bilimleri ( ODTÜ- Earth System Science) 'da Enerji, Çevre Ekonomisi ve Politikası üzerine master başladım...:utandim:
 
merhaba arkadaşlar bende bu dönem yüksek lisansa başlamış bulunuyorum..derslere başladım..ancak hala hangi konu üzerine çalışacağıma tam olarak karar vermiş değilim atıksu veya katı atık üzerine çalışmayı düşünüyorum...bu konularda bilgisi olan arkadaşlardan tecrübe ve bilgilerini paylaşmalarını bekliyorum...
 
merhabalar bugün ciddi kararsızlıklar içerisindeyim.
düşündükçe boğulacak gibi oluyorum:(
yaklaşık 9 aydır geri dönüşüm sektöründe çalışmaktayım. Aynı zamanda Yüksek Lisans da yapıyorum, benim de konum belli değil ama 3 yıla uzayacağı kesinleşti yüksek lisansın :S
Özel Sektörde çalıştığım için dersleri tamamlama aşamasında da ne yazık ki zorluk çekiyorum derslere gidemiyorum ödevleri yapamıyoruuum :( sadece sınawlara girerek dersleri geçtim şimdiye kadar ama bundan sonrası özellikle de tez aşaması bu şekilde devam edemez, etmemeli de:(
Almış olduğum sorumlulukları yerine getirememek beni ayrı bir rahatsız ediyor
acilen karar vermem gerekiyor İŞ mi? Yüksek Lisans mı?
siz bu sorunun cevabını biliyor musunuz?
ya da özel sektörde hem işi hem yüksek lisansı birarada götürebilen varsa nasıl başarıyorsunuz???
benim acil yardıma ihtiyacım war!!!
 
@elfcn


iş ve yüksek lisansı bir arada götürenleri gördüm tabi şirketin insiyatifiyle. Ben her zaman iyi bir işten yana oldum. İyi bir iş bulduktan sonra kendini kanıtladıktan sonra şirketlerin toleransları artıyor. Ondan sonra ister yüksek yap ister 2. üniyi oku..
 
Bende hem çalışıp hem de yüksek lisans yapanlardanım.Eğer akademik hayat düşünmüyorsanız,yüksek lisans beyninizi sıcak tutmaya yarayacak itici güç olacaktır.İnsan üniversiteden mezun olunca yeni teorik şeyler öğrenmek konusunda biraz sıkıntı çekiyor.Bu sıkıntı anlamamaktan veya başaramamaktan değil yoğunluktan,ilk zamanlardaki hevesinin kalmamasından ve beynin öğrenme performansının üniversite yıllarındakine göre gitgide düşmesinden kaynaklanıyor bana göre.Yüksek lisans teorik konularda beyninizi sıcak tutacaktır.Ama hevesiniz varsa ben kendi kendimi çok rahat yetiştiririm diyebiliyorsanız ve başarabilecekseniz sizin için yüksek lisansın ünvanın dışında çok büyük bir artısı olmayacaktır.

Bu muhabbetin iş cephesine gelirsek.İş sırasında paha biçilmez pratik bilgiler ediniyorsunuz.Bu birbiriyle alakalı veya alakasız,ufak tefek bilgilerden çok kıymetli bir yekün oluşturmanıza neden olacak,bu yekün size problemleri çözme yetisini kazandıracaktır.

Mesele teorik ve pratiği güzel bir şekilde harmanlamak.Nacizane fikrim iş ve yüksek lisansı birlikte yürütebiliyorsanız yürütün.Bu size teorik ve pratik konularda kendinizi geliştirme imkanı tanıyacaktır.Sağolsunlar amirlerim ve hocalarımla anlayış içerisinde yüksek lisansımı sürdürüyorum.Ama bir tercih yapmam gerekirse ben kesinlikle iş derim.
 
aynı şekilde bende hem çalışıyorum hemde yüksek lisans yapıyorum..yüksek lisansa yeni başladım şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım diyebilirim ancak ödevler biraz zorluyor çünkü çalıştığım için fazla zaman ayıramıyorum. o nedenle daha çok yüzeysel ve yapmış olmak için yapıyorum ödevleri buda tabi o konuyu daha iyi öğrenmemi ve kendimi geliştirmemi zorlaştırıyor.
Akademik kariyer şu an için düşünmüyorum o yüzden çok spesifik bi konu üzerinde çalışmak istemiyorum.ama şu ana kadar ne üzerine çalışacağıma karar veremedim.
Eğer ileride iş veya yüksek lisans arasında tercih yapacak olsam ben yüksek lisansı seçerim çünkü bu fırsat herzaman elimize geçmeyebilir.arkadaşın da dediği gibi iş hayatının yoğunluğu içinde dersleri anlama ve çalışma performansı gitgide düşer ve belli bi yerden sonra okumak daha zor gelebilir. Eğer çalıştığımız iş maddi ve mesleki yönden tatminkarsa iş tercih edilebilir...Ancak çalıştığımız yer bize birşey katmıyorsa o zman yüksek lisansı tercih etmek daha mantıklı gibi geliyor bana..
 
hala karmakarışığım :S
bugün enstitüyle görüşücem kararım ona göre netleşecektir sanırım
İş mesleki açıdan ve maddi açıdan çok tatmin edici değil ancak ilerisini düşündüğümde de farklı bir yerler için öncelikle tecrübeye bakıyorlar (min 2-3 yıl tecrübe şartı var)
hayırlısı bakalım neler olacak?
 
hem işi hem y.l birada götürmek çok zor.ben bilfiil 4 yıldır devam ediyorum gün geldi atıldık gün geldi işten izin alamadım.bu alanda sanırım tükiye rekorunu elde edecem.ama durumlar zorlaştıkça ben de inatlaşıyorum.şu an birinci uzatmadayım 2. si de olmak zorunda.şöyle bir çözüm buldum :işimle ilgili bir problemi çalışıyorum projemi işyerimde kurdum çalışmalrı oradan yürütüyorum.ancak böyle devam edebildim...
sizlere de kolaylıklar dilerim
 
Cevap: çevre mühendisliği yüksek lisans tez çalışması

hem kamuda çalışıp hemde yüksek lisans yapmak nasıl olur sizce birde bilginiz varmı diyelim bunu yaptık daha sonra yüksek lisans bitince araştırma görevlisi olmak yani doktoraya geçebilmek için kamudan istifamı etmek gerekir yine ikisi bir arada gidermi



bu arada elfcn bence braz daha gayret edip işinizi bırakmadan devam etmeye çalışın
 
ya bende çevre mühendisliğinde yüksek lisans yapıyorum bana kimyasal arıtımla alakalı tez konusu örneği verebilir misiniz?şimdiden teşekkür ederim...
 
@çevrecikız
Merhaba,
"Kimyasal arıtım" ifadesi geniş bir kapsamı ifade ediyor. Daha detay bir bilgi verebilirseniz yardımcı olmaya çalışırım.
İyi günler
 
@çevrecikız
Konu ile ilgili bende mevcut olan makaleleri ekliyorum.
İyi çalışmalar
 

Ekli dosyalar

  • Kimyasal Çöktürme.rar
    1.4 MB · Görüntüleme: 71
merhaba arkadaşlar.zeytin karasuyunun arıtılması lisans tezim var.artılma yöntemlerinden sürekli yöntemlerde 2.5 fazlı arıtım için bilgi bulamıyorum.tezimde bana yardımcı olabilir misiniz ?
 
Üst