• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre mühendisliği

Hilmi Katırcılar

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Haziran 2011
merblar...
Yeni mezun, yetiştirilmek üzere gibi palavralarla 800 - 900 tl ye mühendis çalıştıran patronları kınıyorum.

Patronuna mühendis çalıştırdığını hatırlatmayan, ücretinin ve standartlarının bu kadar düşük olamıycağını ifade etmeyen muhendis arkadaşları kınıyorum.

Unutmayalım kı çevre muhendıslığının önemini ve mühendislerin standartlarını artırmayı sağlayacak olan biz ÇEVRE MÜHENDİSLERİ 'yiz.
 
ben danışmanlıkta çalışmıyorum yalnız aldığım duyumlara göre 100 lira ya kadar çevre görevlisi veya danışmanlık ücretleri veren firmalar varmış üzülüyorum duyunca ama bu fiyatlar ile kendi kendimizi sıkıntıya sokarsak cevre mühendisleri kendı kendının refah sevıyesını en az bir makinacı bir inşaatcı gibi birbirlerini korur şekilde davranmazsa,, bu fiyatlar ile ilgili hiçbir değişim olmaz. ne danışmanlık firması kazanır ne çevre mühendisliği mesleği kazanır kaybeden hepimiz oluruz

en azından ben sınavla çevre görevlisi belgesi almış,(bir sınav ile benim 4 yıllık emeğimi gasp eden bir çalışan),, çalıştıran firmayla asla çalışmıyorum.
çalışacağım kişi çevre mühendisi olmalı....
eminim herkesin yapabileceği bir şeyler muhakkak vardır ,tabi çmo eminim bu maaş ve danışmanlık ücretleri ile ilgili bir çalışması vardır. ben ilerisi için umutluyum herkes elinden geldiğince mesleğine sahip çıkarsa meslek itibarımızda okadar artar diye düşünüyorum
 
bu konu hakkında şöyle bir açıklama yapabilirim yenı mezunum okulda aldığım eğitim suanki işimde yetmıyor bile patronlarım çevre mühendisi bana birseyleri ögretiyorlar gercek anlamda.

birde iş veren gözüyle bakmak lazım benim suan iş yerıme maaliyetım maaş +yol + skk + yemek ( sabah +ögle) tek maaşla bakmamak lazım işe ve sen ne kadar katkıtada bulunuyorsun iş yerıne çok önemli o yuzden yenı mezunlar 1 2 sene iş tecrubesi kazanıp kendımızı geliştirdigimzde bu sertifika olur bilgi olur dil olur ozaman istedigimiz maaşı alabilirz...
 
ya gerçekten merak ediyorum bir işveren için çalıştırdığı bir çevre mühendisinin aylık maliyeti nekadar ki bu kadar az maaş veriliyor? Mesela aylık 1000tl maaşı olanın aylık sigorta ödemesi ne kadar olabilir ki ?
 
ben sunu biliyorum asgari ücretle çalışan bir kişinın skk masrafı 350 tl prim yatırılıyor.
bunu nerden biliyorum arkadaşımın atölyesınde 10 kişi çalışıyordu onların maaş düzenlemesınde yardımcı olmuştum orda görmüştüm
 
Üst