• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Mühendisliğinde Karşılaşılan Sorunlar

Bu konu süresiz olarak sabitlenmiştir.

Fatih Koçak

Etkinlik Grup Lideri
Yönetim Grubu
Etkinlik Grubu
Katılım
5 Ocak 2016
Şehir
Kocaeli
Firma
Fernas İnşaat A.Ş.
Herkese Merhabalar ,

Bildiğiniz üzre geçtiğimiz günlerde CMNet olarak yöneticilerimizden Melih Türkay Coşar, Mahmut Akif Yılmaz ve Ecem Demirel Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan yardımcısı Sayın Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar ve ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Sayın Ahmet Talha Türkoğlu ile görüşmeler gerçekleştirmişti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi milletvekilleri ile yapılan görüşmelerde ise Kamu İhale Kanunu ve ilgili mevzuatta iyileştirme yapılarak çevre mühendislerinin özellikle altyapı mühendisliği alanındaki içme suyu, yağmur suyu, atıksu, arıtma tesisi konularındaki hak mahrumiyetinin sonlandırılması gerekliliği izah edildi. Çevre Kanunu'nda yer alan çevre görevlisi ifadesinden dolayı alt mevzuatta devam eden uygulamalara değinildi. Diğer meslek mensuplarına ve çevre mühendisi olmayan Bakanlık çalışanlarına da hâlâ çevre görevlisi olabilmeyi imkan sağlamakta olduğu belirtildi. Asbestli atıklarla ilgili belediyelerdeki uygulamalaların farklı olduğu özelikle yıkım ruhsatının standartlaştırılması gerektiği ifade edildi.
Kendilerine mesleğimizin içinde bulunduğu sıkıntılı ve sorunlu durumların dile getirildiği bir rapor ileterek görüşmeleri tamamladık.

Bu görüşmelerin ve çalışmaların ilerleyen süreçlerde de devam edeceğini bildirmek istiyoruz :)

Bu kapsamda Mesleğimizin daha iyi yerlere gelebilmesi ve daha iyi koşullarda sürdürülebilmesi adına siz değerli üyelerimizden bu başlık altında daha da hazırlıklı olabilmemiz ve tüm sıkıntıları dile getirebilmemiz için karşılaştığınız veya deneyimlediğiniz sorunları ve çözümlerini paylaşmanızı rica ediyoruz.

Not: Sorun - Çözüm şeklinde paylaşımlar yapılması kolaylaştırıcı ve daha iyi olacaktır.
Not 2 : Hazırladığınız veya hali hazırda elinizde bulunan dosya paylaşımlarını da ekleyebilirsiniz.

Saygılar...
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar , danışman mıyız? Denetçi mi ?
Danışman isek, fabrikalar istediği paraya , istediği danışmanı çalıştırabilir. Ama denetçi isek, paramızı fabrika değil, devlet verir. Fon kurar, fon kapsamına giren tesis, devlete parasını verir. Bizde , oradan alırız paramızı. Resmen danışman olarak , fabrikaların şamar oğlanına döndük. Gıkımızı çıkartamıyoruz.
Eğri oturalım doğru konuşalım.
 
Şamar oğlanı kısmında çok haklısınız. Danışman firmayı kaybetmemek için yeri geliyor 40 takla atıyor. Tesislerde bunun farkında, sen olmazsan daha ucuza başka bir firmayla çalışırım diyor. Hangisi işine gelirse kardeşim diyip işin içinden çıkıyorlar.
 
Biz Hava kalitesi EMİSYON – İMİSYON Ölçümleri yapan ÇEVRE MÜHENDİSLERİ olarak bacalarda düşme olayları, ölüm olaylarına dur demek istiyoruz çözüm için destek istiyoruz. Yakın zaman da arkadaşımızı kaybettik odamız ile beraber ne gerekiyorsa elimizden gelenini yapmak istiyoruz.

İLGİLİ KİŞİLER KİMSE ADIM ATMAK İSTİYOR ÇALIŞMA BAŞLATALIM ..

Önerisi olabilecek arkadaşlar olursas lütfen bana iletebilirler..

LÜTFEN EKTE YAŞADIĞIM OLAY İLE İLGİLİ GÖRSELLER VARDIR ...
EA0qL4-XUAcy2J5.jpgEA0qMjhXUAUzrVw.jpg
 
Üst