• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Mühendisliğinde Proje çizmek ve Proje okumak

Süleyman Ç.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Ağustos 2012
Şehir
Balıkesir
Firma
.
İyi Günler

Bizim bölüm ile ilgili iş başvurularında da bu tür bir ibare var

* Üniversitenin ilgili bölümlerinden mezun,
* Proje çizen ve Proje okuyabilen,
* İyi Derecede İngilizce bilen,
..

bu tam olarak nasıl bir şey diye bu konu hakkında bilgisi olan, Çevre Mühendisi olarak çalışan buradakilere sormak istiyorum

yani proje okumadan kast autoCAD bilgisi mi yahut diğer mimari programlarda çizilmiş yada manuel çizilmiş projeleri/çizimleri okumak demek mi? yoksa daha farklı bişey mi?
 
Bu tam olarak o ilanı veren kişinin hiçbir şeyden anlamadığını göstermektedir.

Proje okumak kısmı projeyi yorumlamak olarak değerlendirebiliriz. Size gelen bir projeyi yorumlayarak ne olduğunu çözmeniz diyebiliriz.

Proje çizen kısmı daha karışık. Ne projesi? Bu fakülteyi bitiren herkes her projeyi çizebilir diye bir kanun yok. Teknik ressamlık mı yaptıracak yoksa? Bana proje çizmek denilirse ben şunu anlarım. Belli standartlar çerçevesinde hesabı kitabı yapılacak, teknik resim kurallarına uygun olarak çizime dökülecek ve nihai olarak imalar için sahaya gönderilebilecek bir süreç.
 
Bence çok tehlikeli bir madde :) neden derseniz. evet proje okuyabiliyorum derseniz ( böyle bi tabir yok bence) hangi projeden bahsediyor. mimari elektrik mekanik ? daha sonra önünüze bir statik proje koyup ta oku bakalım nereye kaçlık demir kaç cm atacağız mı diyecek :) ne diyecek yani:)
 
AhmetYükcellin dediği gibi yapmak çok doğru 'okuyabiliyorum' örneğin bu karedir 20x20 olup çokgenler ailesinin en tatlı üyesidir.. :))
 
:) ilgiç yorumlar var işin aslı önünüze gelen bi mimarı projeyi, arıtma tessisi projesi v.b... projelerin metrik hesaplamarını anlayıp anlamadığınızı kastdediyor aslında yanı orada görünen bi rakam neyi ifade ediyor duvarın capınımı uzunluğunumu yoksa beton ebadınımi yada orada gördüğünüz kare alan nedir. Örneğin tesistede kare şekline de bi yer ifade edilmiş bu hangi cephede ve hangi alanla bağlantılı.. Kolay gibi gelebilir ama hiç de kolay bi iş değil 2 boyuttan 3 boyutu görebilmek görek ve işi bilen birisi sizın anlayıp anlamadığınızı hemen fark eder yanı bilmiyorsanız tabi tabi demeyin okulda proje çizimi yaptım ve proje dersleri aldım bilgim var demenizde fayda var bence...
 
Burada yapılan iş proje çizmek okumak diyorsa zaten projelerde genelde en ince ayrıntıya kadar yazılır çizilir ama projenin işleme konulması konusunda genelde sıkıntı çekilir proje okumak esasen kolay olmakla birlikte zahmetlidir sadece fakat proje çizmek çizim istediği programa göre değişir ben gider projeyi teknik resim olarak çizerim auotcad de de çizerim fakat başka program verseler çizemem bide uygulamaya geçmesi varki en zahmetlisidir. bence bu gibi ilanlara başvururken cv nize proje okuma ve çizme konusuna değinin sonra işe alınırsanız zorluk çekmezsiniz cv de belirttiğiniz için.bir şeyde diyemezler size ama direk başvurup sonra önünüze zat diye proje koyarlar al bunu hayata geçir apışık kalırsınız sonra :D :D :D
 
Üst