• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Mühendisliğini Kapsayan Alanlar

HakanBurakAKKAYA

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Şubat 2017
Firma
---
Merhabalar Çevre Mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim. Çevre Mühendisliğinin yapı taşı olan hava kirliliği, su kirliliği, toprak kirliliği ve danışmanlık derslerini okulumuzda detaylı bir şekilde görüyoruz. Bu gördüğümüz derslerden ziyade günümüz çevre, iklim ve tarım sorunları daha fazla ilgimi çekiyor ve kendimi bu konularda çözüm aramaya daha ilgili hissediyorum. Uzmanlaşmak istediğim alanların başında İklim Değişikliği ve Kaynak verimliliği geliyor. Ziraat Mühendisliğinin alanına girdiğimi düşünmeme rağmen sürdürülebilir tarım ve ülkemizdeki tarım geleceğinde çevre mühendisliğinin büyük bir emeği olacağına eminim. Benim gibi bu konulara ilgi duyan var mı yoksa Çevre Mühendisliğinin yapı taşları olan su, hava ve toprak konuları üzerine mi yoğunlaşmalıyım. Fikirleriniz aklımdaki kariyer hedeflerimi belirlememde benim için önemli, yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Çevre Mühendisliği disiplinler arası bir mühendislik dalıdır o yüzden Ziraat Mühendisliğinin alanına girdiğini bence düşünme bizler için keskin sınırlar ile çevrilmiş bir alan yoktur. Canlının olduğu her alan unutma ki Çevre Mühendisliğinin konusudur güzel bir kariyer planı işte görmek istediğimizde bu kırın kalıpları sadece su,hava ve toprak olmasın konumuz.
 
merhabalar. öncelikle hayırlısıyla mezun olmanız dileğiyle şahsi fikrimi sizinle paylaşmak isterim. öncelikle yukarıda bahsettiğiniz konular da tabiki çalışabilir, kendinizi bu konuda yetiştirerek uzman olabilirsiniz. ama ben ÇEVRE MÜHENDİSİ' ni bunlarla yanyana koyamıyorum. çünkü bu konularla uğraşan başka mühendisliklerde olduğu gibi yeni yeni bilim dallarıda açılıyor. ÇEVRE MÜHERNDİSİ = ATIĞI YÖNETEN KİŞİ'dir bence. bu konuda başka bir meslek grubu yok. biz bunun için varız. bu yüzden kurulmuşuz. " ve çevre mühendisi altyapı ile ilgilenir. üst yapı ile değil. kendinizi bu konuda yetiştirin. hangi atık ilginizi çekiyorsa o atıkla ilgili geliştirin kendinizi.sağlıcakla kalın
 
Üst