• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Prosedürü Yardım İsteği!!!

metinsengul

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Haziran 2011
Firma
Bir Mühendislik
Merhaba Arkadaşlar,
Benim danışmanlığını yapmış olduğum firmalardan birisi Çevre Politikası belirlemiş durumda bu politika kapsamında benden Çevre Prosedürü hazırlanması konusunda yardım istediler prosedür hazırlamanın bir standartı varmı konuyla ilgili olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim...
 
ISO 14001 standardı ve yasal yükümlülükleri ayrıca firmanın kapasitesini karşılayacak şekilde bir prosedür hazırlamak yeterli olur. Yalnız tek prosedürle çözmeye çalışmayın tüm tesisi. Her konu için ayrı bir prosedür gerekebilir. Tehlikeli atık, ger, kazanım, tehlikesiz atık vs vs bu şekilde uzayıp gider..
 
Teşekkür ederim Fatih Bey, benimde merak ettiğim bu dediğiniz gibi uzayıp giden prosedürlerin belli standart başlıkları yokmu sorusuydu yazdığınıza göre yok tamamen bize kalmış bir durumdan ibaret.
 
Bence tesisin hangi yasal mevzuatlara dahil olduğunu önce bir belirleyin. Ona istinaden talimatlar formlar prosedürler...
İso 14001 deki ana başlıklara da bir bakın derim. O standart başlıkları tesisin hangi mevzuatlara dahil olmasıyla ilgili olarak oluşturulması lazım. Mesela arıtmanız vardır numune alma ile ilgili standart veya talimat yaparsınız... Neye dahilsiniz onu tespit etmek gerek
 
Metin Bey Selamlar, ISO 14001 Standardının 2005 yılında yayımladığı bir standart var. TSE'den temin edebilirsiniz ücreti mukabilinde. İstediğiniz bütün bilgileri orda bulabilrisiniz. Anlamazsanız arkasında tablolar halinde izahati var. Danışmanlık yaptığınıza göre bunun eğitimini aldığınızı düşünmüştüm.
 
Üst