• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre sorunları

firaaat

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Nisan 2016
Firma
ozkardas insaat
arkadaşlar merhaba

yaşanılmış çevre sorunu arıyorum bilginiz varmı :9
 
En Önemlisi tabikide SEVESO , bunların yanında Meksika körfezi -2010 , Japonya Mart 2011 , tabiki de ÇERNOBİL i unutmamak gerekli.
 
Arkadaşlar ben de çevre kazası ile ilgili bir soru sormak istiyorum.

Firmamızda meydana gelen her türlü kimyasal döküntüsünü / sızıntısını çevre kazası diyerek raporlamalı mıyız (çevre kazası formu doldurmalı mıyız?), örneğin kimyasal ürün depoladığımız 24 m3'lük silolar var, onların altında taşkın havuzları var. O silolardan ürün sızarak taşkın havuza sızmasına çevre kazası demeli miyiz, yoksa taşkın havuzu ve geçirimsiz zemini aşarak toprağa sızması mı gerekmektedir çevre kazası olması için?
 
Beril Hanım Günaydın, taşkın havuzlarının amacı sızıntı veya döküntü meydana gelebilecek kimyasal maddelerin toprağa veya alıcı ortama yayılmasını önlemektir. Zaten taşkın havuzlarının içerisi beton zemin ile kaplıdır. Elbette silolarda sızıntı meydana gelebilir. Bu tür durumların meydana gelmesini çevre kazası diyemeyiz. Ancak sızıntı meydana geldiğinde düzeltici faaliyet formu oluşturarak sızıntıyı önleyebilirsiniz.
 
Günaydınlar,

@Aytaç Emre ve Olgaç Bey cevaplarınız için teşekkür ederim. Çevre kazası prosedürümüz var ve içinde kimyasal sızıntı / döküntü olayı geçiyor. Bu prosedüre bağlı çevre kaza formumuz var ve söylediğinizden anladığım kadarıyla bütün sızıntı ve döküntü olaylarında doldurulması gerekmiyor, sadece toprağa / alıcı ortama karışması durumunda çevre kazası demeliyiz. Doğru mudur Olgaç Bey?

Eğer öyle ise, her dökülmede çevre kazası formu doldurmamız gerekmeyecektir. Fabrika alanımız komple geçirimsiz zemindir, fabrika dışına kadar ilerlemediği sürece bir toprağa / alıcı ortama karışma durumu söz konusu olmayacaktır
 
Üst