• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre tatbikatı hakkında

Enise A.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Mayıs 2012
Firma
-
Arkadaşlar acil olarak sizden bir konu hakkında yardım isteyecektim ?
Bir tesis için Çevre tatbikatı yapılması ve Senaryolu tatbikat raporu hazırlanması hakkında bilgisi olan var mı ? Ne yapılabilir ,örneği elinde olan var mı?
 
evet biz yapmıştık. iş güvenliği biriminin acil yardımı ile birlikte yaptık. senaryoyu ayrı yazdık. yangın tatbikatıydı. bizde yangın atıklarının nasıl toplanacağını ve atık sahaya nasıl götürüleceğini yaptık. tabiki bu ekip çevre koruma ekibinden oluştu. öncesinden hazırladık bu ekibi.
 
1-İşletme üretim alanında çalışan personel dikkatsizliği ile kimyasal kovasını devirmiştir.
2-olayı görenler derhal dahili numaradan çevre birimine haber vermiştir.
3-çevre birimi gelene kadar kimyasalın yayılmaması ve ateş vb için önlemler alınmaya başlanılmıştır(yangın tüpü, personelin kayıp düşmemesi için ayaklı uyarı levhası vb.)
4- Çevre biriminden gelen personeller emici malzemelerle atıkları varil içine atarak temizlik yapılmıştır.
5- zemin beton olduğu için toprağa sızıntı olmamıştır.
6- toplanan atık malzemeler uygun atık kodu ile lisanslı bertaraf firmalarına gönderilmek üzere işletme atık alanına gönderilmiştir.(eğer bez ise 150202 vb.)
7- tatbikatta herhangi bir sorunla karşılaşılmamıştır.

Bu süreçleri resimli, saat dakika vb daha ayrıntılı olacak şekilde genişletirseniz işinizi görecektir.
 
Merhaba, biz de çevre tatbikatı yapacağız. Üretimde kullanılan bir kimyasal malzemenin kutusunun normal çöpe atılması başlığı altında. Burada ne tip bir eldiven kullanılmalı? Kimyasal akıcı değil.
 
Arkadaşlar bahsettiğiniz çevre tatbikatı zorunlu mudur? bir yönetmelikte falan geçiyor mu? bilgilendirirseniz memnun olurum.
 
@dyg
Duygu hanım, çevre tatbikatı zorunlu değil ama ıso 14001 belgelendirmesi kapsamında isteniliyor. Siz ne olursa olsun çevre tatbikatı yapmanızı tavsiye ederim.
 
Kimyasal Döküntü dışında başka senaryosu olan arkadaşlar var mı acaba? Geçen sene yapmıştık bu sene için farklı birşeyler ne yapılabilir sizce?

Biz tatbikat sonrasında verdik.
 
Hazel hanım merhaba, hazır beton tesisimde yağ dökülmesi ve kimyasal dökülmesine karşı tatbikat yapmıştım. Mazot dökülmesi olabilir. Aklıma gelen bunlar.

Tatbikat içerisinde zaten neler yapılması gerektiği konusunda eğitim veriyorsunuz
 
Olgaç Bey teşekkür ederim. Döküntü dışında bir şeyler olsun istiyorum ama senaryo olarak ne olacak bilemiyorum :)
 
Senaryo konusunda sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum. Kısa ve yalın bir şekilde anlatabilirsiniz. Döküntü dışında atık alanında yangın çıkması olabilir. ☺
 
evet bu olabilir :)

Ebru Hanım bu tatbikata ait formunuz ve senaryonuz mevcutsa paylaşabilir misiniz?
 
Senaryo oluşturalım; 16.02.2019 tarihinde salı günü tehlikeli atık alanına kontamine olmuş ambalaj atıklarını biriktirilmek üzere götürüyorduk. Atık alanının kapısını açtık ve kontamlne olmuş ambalaj atıklarını 15 01 10 atık kodu yerine bırakacağım sırada telefonumun çaldığını gördüm. Bağlı bulunduğum çevre ve ve Şehircilik İl müdürlüğünden arıyorlardı. Atıkları hemen kapının önüne bıraktım ve telefona cevap verdim. Telefonla konuştuğum sırada oradan geçen tesis çalışanı bitmiş ancak sönmemiş sigarasını atıkların olduğu yere attı. Kısa bir süre sonra atıkların yandığını farkettim ve karşımdaki memura yangın çıktığını ve telefonu kapatmam gerektiğini söyledim. Hemen telefonu kapattım ve başka bir çalışan yangın söndürücü getirerek çıkan yangını söndürdü. Böylece olası bir faciayı önlemiş olduk. Daha sonra yanan atıkları big bag çuvallara koyarak ağzı kapalı bir şekilde atık alanı içerisinde uygun ve güvenli bir şekilde depoladık. Sigara içen tesis çalışanının yanina giderek uyarıda bulundum ve tavsiye verdim. Kendisi ise bir daha sigara içme alanı dışında sigara izleyeceğine söz verdi. ?
 
Üst