• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre ve İSG Çalışmaları

Büyük endüstriyel kazaların önlenmesi ve etkilerinin azaltılması hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik yayınlanmıştır.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
ulaşabilirsiniz.

Arkadaşlar merhaba, satış, nakliye ve ikincil ambalajlar bazen karıştırılıyor. Bir kola imalatı yapan firma var diyelim; kolaları cam şişelere doldurduğunda cam şişeler satış ambalaj kapsamına girer. Bu cam şişeleri bir arada tutan yapışkan etiket tarzındaki ambalajlar ikincil ambalaj kapsamindadir. Bu şişeleri palet ya da plastik bir kasaya konulduğunda palet ya ds kasa nakliye ambalaj kapsamindadir.
 
Herkese merhaba, ambalaj ve tehlikesiz atık alımlarında bazen kafa karışıklığı yaşanabiliyor. Ambalaj atığı be tehlikesiz atık üreten bir firma bu atıklarını çıkış yapmak istediğinde; ambalaj atıklarını, ambalaj atığı toplama ayırma lisansına sahip firmaya verebilir. Tehlikesiz atıklarını ise, tehlikesiz atık toplama ayırma belgesine sahip firmaya ya da geri kazanım firmasına verebilir. Ambalaj atığındaki gibi tehlikesiz atık toplama ayırma belgesine sahip firmaya verme zorunluluğu bulunmamaktadır. Tehlikesiz Atık toplama ayırma belgesi lisans kapsamında sayılmamaktadır. Firmalar bazen ticari anlamda iş yapabilmek için bu belgeyi alabilirler.
 
Başlığı konunun ilgisini de açıklayacak şekilde daraltmak daha yerinde olur sanırım. Çevre Çalışmaları deyince her şey giriyor buna :) Çevre düzeni dahil :)
 
@Olgaç Sürmelihindi

Tehlikesiz Atık toplama ayırma belgesi ile aldığımız atıkların bildirim, belgeleme vs. işlem yapmak gerekir mi ?
Ambalaj atığı toplama ayırma lisanlı firma da bu belgeyi alabilir mi ?
Bu belgeyi alırken tebliğ kapsamında olmayan kodlar dışında diğer bütün tehlikesiz kodlar alınabilir mi ?
 
Tehlikesiz Atık toplama ayırma belgesi ile aldığımız atıkların bildirim, belgeleme vs. işlem yapmak gerekir mi ?
Evet
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresi üzerinden Kütle Denge Bildirimleri kısmından tesise gelen ve tesisten çıkan tehlikesiz atıkların aylık bildirimin yapılması gerekmektedir.

Ambalaj atığı toplama ayırma lisanlı firma da bu belgeyi alabilir mi ?
Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma belgesinden bahsedıyorsanız alınabılır tabıkı fiziksel şartları sağladığı zaman.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
burdan inceleyebilirsiniz.

Kodlar konusunda sınır var mı bilemiyorum.
 
İşe yeni başlayacak olan ve başlayan çevre mühendisleri. Bir firmada prosesi bilmek ve hakim olmak önemlidir. Firmanın çevre dosyasını inceleyin, proseste girdi ve çıktı nedir bunları öğrenin, proses sonucu oluşan atıkları kendiniz belirleyin ve bunlara uygun atık kodu tanımı yapın. Her şey evrak incelemek değildir. Üretimde etkin rol oynamakta önemlidir. Atıkları aldığınız ve verdiğiniz yerleri iyi araştırın. Gerekirse yeni firmalar arayışına girin. Önceliğiniz kaynakta azaltım ve geri dönüşüm olsun. Son çare bertarafı tercih edin. Bizim işimiz sadece evrak bazlı değildir. Üretimde bizim parçamız ve daha önemlidir.
 
@Hatice arpacı
Hatice hanım aynı sorun benim köyümde de mevcut bunun için bende araştırma yapmıştım ama mülk sahipleri orası benim baba ocağım yıkık dökük de olsa elletmem, öyle kalsın gibi cümlelerle karşılaştım. Siz bunu teklif edene kadar hiç akıllarında olmayan yerler sizin teklifiniz de değerlenecek, kıymete binecek.
 
Arkadaşlar merhaba, çevre ile ilgili yaptığınız çalışmaları buradan paylaşırsanız çok iyi olur. Hem bizler hem de yeni mezun arkadaşlarımız başka konu başlığı açmadan çalışmaları buradan takip edebiliriz. Şimdiden herkesin eline sağlık.
 
Merhabalar,

Aynı firma içerisinde artık Çevre ve Arıtma alanında çalışacağım. Çevre mühendisiyim ancak önceki çalışmalarımda bu alanda çalışmamıştım.

Firma vitiriye üzerine çalışıyor. Danışmanlar ile çalışıyoruz ancak takip etmem gereken noktalar nelerdir bilmek istiyorum.

Motat girişleri, beyanlar, çevre izinleri , sera gazı vs. gibi işlemler hakkında bilgileneceğim dokümanlar var mı ?

Ayrıca firmada arıtma olarak fiziksel ve kimyasal bir arıtma olmakta. Arıtma işletmesi ile ilgili hangi kaynaktan yararlanmalıyım ?
 
@H.Yet

Merhaba arıtma tesisiniz için Türkiye Belediyeler Birliğinin yayımlamış olduğu, Atıksu arıtma tesisleri işletimi kitabı sorununuzun yüzde 85'lik kısmını teorik olarak yanıtlayacaktır. Diğer konuya değinecek olursak, tüm bildirimlerinizi takip edin, firmada atladığınız veya danışmanınız tarafından atlanan birşeyler varmı çek edin, tüm personele gerçekten bir eğitim düzenleyin(eğitim verilmesi için zorunluluktan değil, kontamine atık nedir dediğinizde cevabını alabilmek için), çevre konusunda iyileştirmeler yapmaya çalışın, kaynağında ayrıştırmalara özen gösterin, hangi yönetmeliklere tabisiniz ve yönetmelikte belirtilen fiziki şartları halen sağlıyormusunuz kontrol edin, ölçümlerin tesis faaliyetine uygun yapılmışmı kontrol edin, iç tetkik dosyanızı komple gözden geçirin kafanıza takılan şeyleri danışmanınınz ile paylaşın devamı gelecektir. Kolay gelsin.
 
Arkadaşlar Merhaba,
Bir firmamda bor yağı mevcut. Firmalar çıkışlarını 12 01 09 kodu ile alıyorlarmış dendi. Hangi firmalar alır ? Bidiğiniz varsa yardımcı olursanız sevinirim.
 
Merhabalar arkadaşlar huzurlu cumalar dilerim.
Bir sorum olacak TEKNİK UYGUNLUK RAPORU için EÇBS bildirimlerinin yapıldığına dair İL MÜDÜRLÜĞÜ ONAY YAZISI almak gereklidir deniliyor.Bu nedenle raporun hazırlanmış olması şart mıdır yoksa hazırlanmadan da onay yazısı alınabilir mi?
 
@Asude Çavdar
Yapmış olduğunuz beyanlara istinaden il müdürlüğü uygunluk yazısını almanız gerekmektedir. Teknik uygunluk raporun hazırlanmış veya hazırlanmaması buna bağlı değildir.
 
Üst