Arkadaşlar Merhaba,
Madencilik veya başka sektörlerde işletmelerin geçici faaliyet belgesi başvurularında firmaya ait ticaret sicil gazetesi istenilmektedir. Merkez firmaya ait faaliyet gösterilen şubelerde ise şubeye ait ticaret sicil gazetesi istenilmektedir. Ancak bazı durumlarda şubede üretimi yapılan ürünün herhangi bir satışı yapılmadan merkez firmaya gönderilmesi veya şubede üretilen ürünün satışı yapılması durumunda faturalandırma işlemlerinde merkez firmaya ait sicil gazetesindeki firma bilgileri kullanılmaktadır. Bu tür durumlarda şubeye ait ticaret sicil gazetesi çıkarılamadığından dolayı merkez firmaya ait ticaret sicil gazetesi ile birlikte bağlı bulunan ilin Ticaret Müdürlüğünden alınacak "merkez adres üzerinden ticari işlem yapıldığına dair" yazının geçici faaliyet belgesi başvurularında kullanılması uygun görülmektedir. Bilgilerinize.
İyi çalışmalar.

Madencilik veya başka sektörlerde işletmelerin geçici faaliyet belgesi başvurularında firmaya ait ticaret sicil gazetesi istenilmektedir. Merkez firmaya ait faaliyet gösterilen şubelerde ise şubeye ait ticaret sicil gazetesi istenilmektedir. Ancak bazı durumlarda şubede üretimi yapılan ürünün herhangi bir satışı yapılmadan merkez firmaya gönderilmesi veya şubede üretilen ürünün satışı yapılması durumunda faturalandırma işlemlerinde merkez firmaya ait sicil gazetesindeki firma bilgileri kullanılmaktadır. Bu tür durumlarda şubeye ait ticaret sicil gazetesi çıkarılamadığından dolayı merkez firmaya ait ticaret sicil gazetesi ile birlikte bağlı bulunan ilin Ticaret Müdürlüğünden alınacak "merkez adres üzerinden ticari işlem yapıldığına dair" yazının geçici faaliyet belgesi başvurularında kullanılması uygun görülmektedir. Bilgilerinize.
İyi çalışmalar.

yeniçevreci
Kayıtlı Kullanıcı
@Olgaç Sürmelihindi son satırda kapasite raporu da yeterli olacaktır deniyor. Bunu, resmi yazı olmasa dahi sadece kapasite raporu ile geçerli olabileceğini yorumluyorum. Doğru muyum, beni teyit edebilir misiniz
↑Önceki cevapları görüntüle…
yeniçevreci
Kayıtlı Kullanıcı
@Olgaç Sürmelihindi şubeye ait firma bilgileri derken, firmanın şube adresinden başka bir bilgiye gerek var mı, bir de o adreste ki üretim konusu olması yeterli diye düşünüyorum. bir de, sanırım o adrese dair üretimsel bilgiler. Başka bir bilgiye gerek var mıdır.
Resmi yazı olmadan kapasite raporunun yeterli olması için (:
İlgi ve yardımınız için şimdiden teşekkürler, üstadım
Resmi yazı olmadan kapasite raporunun yeterli olması için (:
İlgi ve yardımınız için şimdiden teşekkürler, üstadım
@yeniçevreci resmi yazı mutlaka alınması gerekli. Kapasite raporu merkez firmaya çıkartılacağı zaman hem merkez firmanın hem de şubenin bilgilerini içerir.