• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre ve İSG Çalışmaları

@oguzhandiker Merhabalar gittiğiniz kursta (yazıldıysanız tabii) geçmiş yılların soruları paylaşılıyor fakat güncel çıkmış soruların paylaşımı yasak maalesef. Sorularda sınavlara girenlere gözüküyor. Sadece %10 Luk kısmı (bu şekilde hatırlıyorum) herkese açılıyor
 
Merhabalar,
Birden fazla sunumdan ve yönetmelikten yararlanarak oluşturduğum iş güvenliği temel eğitimini paylaşıyorum.
Not: İçerisinde sadece sağlık konuları yoktur (İlk yardım, meslek hastalıklarının sebepleri vb.) İş güvenliği uzmanlarının anlatmakla yükümlü olduğu temel konuları içermektedir.
 

Ekli dosyalar

  • İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitim.pptx
    15.2 MB · Görüntüleme: 212
@Fatih Koçak Fatih Koçak arkadaşımız emisyon ölçümünün gerçekleşmesi için bacaların sağlaması gereken koşullarla ilgili dosya hazırlamıştır ve ekte yer almaktadır. Kendisine teşekkür ederiz.
 

Ekli dosyalar

  • BACA ŞARTLARI BİLGİ FORMU+Fotoğraflar.pdf
    1.4 MB · Görüntüleme: 203
Arkadaşlar merhaba, bugün de çalışma yerine çevre mühendisliğinde yapılan bazı hatalar,yanlışlar ve çekinceler bulunmaktadır. Bu durumları aşağıda maddeler halinde sıralamak istiyoruz:
1-) Yönetmelikleri okumuyoruz veya gelişi güzel okuyoruz. Bundan dolayı anlam karmaşası oluyor. Yönetmelikleri özümseyerek ve anlayarak okuyun. Gerekirse kendinize sorular sorun.Yönetmelikler en büyük yardımcımız ve gerektiğinde en ufak bir durumda lehimize çevirme şansımız olabilir.
2-) Firmanın prosesini en ufak ayrıntısına kadar inceleyin. Bazen prosesle ilgili can alıcı sorular sorulabilir ve siz firmanın prosesini avantaj ve dezavantajlarıyla bilmek zorundasınız. Bazı firmalar aynı işi yapabilir ama prosesi aynı olacak diye bir zorunluluk bulunmamaktadır. Bu yüzden iş akım şeması ve proses özetlerini kendiniz hazırlayın. Gerektiğinde size yardımcı olunacaktır. Hazıra konmayın.
3-) Firmanın çevre dosyasını mutlaka inceleyin. Aylık değerlendirme ve iç tetkik raporlarını okuyun. Firmada çalışanlardan tesisle ilgili bilgiler alın. Çevre dosyasını kendinize göre oluşturun. Hiç kimseden hazırlanmış aylık değerlendirme raporu ve iç tetkik raporu istemeyin. Kimse sizden 4*4'lük bir rapor hazırlamanızı istemiyor. Raporları sade ve öz bir şekilde hazırlayın. Mutlaka sonuç ve öneriler kısmına o ay yapılan işlemleri kendinizi ve firmayı zor duruma düşürmeyecek şekilde yazın.
4-) Site de benzer konularda açılmış olan başlıkları araştırın ve inceleyin. Sorunuzun cevabını %99 bulacaksınız. Mutlaka ARAŞTIRIN.
5-) Tecrübesizim, hata yaparsam ne düşünürler diye korkmayın. Kimse 4*4'lük doğmadı. Bilgi; tecrübe ve hata yapılarak öğrenilir. Tecrübe kazandıkça bilginiz artacak ve araştırma isteğiniz daha da artacak. Kimse tecrübeli değildi. Hatalar yaparak insan kendisini geliştirir.
6-) Sadece çevre mühendisliği ile yetinmeyin. Kalite ile ilgili sertifikalar alın, yüksek lisans yapın ve yabancı dil öğrenin. Çalıştığınız yeri ve ortamı küçümsemeyin ancak daha büyük firmalarda çalışmak için kendinizi geliştirin.
7-) Takıldığınız yer olursa mutlaka sorun. Bu soru onlara göre kolay, bunu sorsam küçük düşer miyim diye düşüncelerden uzak durun. Bir kişi tek başına bilgiyi öğrenemez. Paylaştıkça öğrenir ve çoğalır. Mutlaka sorun,araştırın ve sormaktan çekinmeyin. Bir kişi sormadan öğrenemez. Mutlaka yardım alın.

Şimdilik bu kadar arkadaşlar. Mesleğimiz gerçekten çok güzel ve daima kendinizi geliştirin. Geliştirdikçe çalışmaktan zevk alacaksınız. :)
 
Merhaba arkadaşlar, tehlikesiz atik toplama ayirma tesislerinde kütle denge sistemi doldurulurken;
1- tehlikesiz atik girisi yapıyoruz
2- R12 proses giriş ve çıkışı
3- tehlikesiz atik gönderimi yapıyoruz ( tehlikesiz atik toplama tesislerine veya tehlikesiz atik geri kazanım firmalarına)
Ama benim anlamadığım ürün çıkışı kısmı (ürün hareketleri)
Tehlikesiz atık toplama ayirma tesislerinde (hurdacılarda) atıklar presleme işleminden baska bi isleme tabi tutulmuyorsa ürün hareketi olmaz değilmi.?
 
Arkadaşlar merhaba, 02.04.2015 tarih ve 29314 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Atık Yönetimi Yönetmeliği kapsamında atık üreticisinin prosesi sonucu oluşan ve/veya oluşacak tehlikeli ve tehlikesiz atıkları için hazırlaması gereken endüstriyel atık yönetim planı ile ilgili bilgileri içermektedir. İnşallah sizlere faydalı olur. Dokümanı hazırlarken @Okan Türe arkadaşımızın hazırlamış olduğu formatı kullandım ve kendisine formatı kullanmama izin verdiği için teşekkür ederim. :)
 

Ekli dosyalar

  • ENDÜSTRİYEL ATIK YÖNETİM PLANI HAZIRLANMASI VE DEĞERLENDİRMESİ.docx
    186.4 KB · Görüntüleme: 342
@Fatih Koçak kardeşim güzel düşüncelerin için çok teşekkür ederim. Beni çok şaşırtıyorsun. Senin tarafından yaptığımız çalışmalar beğeniliyor. :) Senden ufak bir ricam olacak. Çevre mühendisleri instagram hesabına yapılan çalışmaları ekleyebilir misin ? Ne istersen gönderirim :)
 
Üst