• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre ve İSG Çalışmaları

@Cemre Aysalar Naçizane ben cevap vereyim. Biz atık alıcısıyız. Faturada ne yazıyorsa o şekilde beyan etmek zorundayım kaldı ki müdürlükler bütün atıkların kalem kalem yazılmasını uygun buluyor. Ama atık firması ile teyitleşmek önemli. Firmayı arayıp faturadaki şekilde beyan etmeleri gerektiğini rica ediniz. Sizin öyle yapmanız gerektiğini söyleyiniz. İyi çalışmalar dilerim.
 
Merhaba arkadaşlar. Hammaddeden PP levha ve PP kutu üretimi yapan bir firmamiz var. Bu firma üretimini hammaddeden yaparken şimdi dısaridan pp hurdaları da alacak. Pp hurdalarini tesisinde kirarak hammadde olarak kullanacak. Bunun için tehlikesiz atik geri kazanım lisansı basvurusu yapacak. Burada hava emisyonu için il müdürlüğüne ayni anda görüş sormalımiyiz? Birde toplama ayirma belgesine de başvuru yapmak gerekirmi?
 
Merhaba ,

Dışarıdan PP hurdaları almak ve kırma işlemini yapmanız için tehlikesiz atık geri kazanımı belgesini almanız gerekmektedir.
Tehlikesiz atık geri kazanım belgesi ile de pp hurdalarının atık alımını gerçekleştirebilirsiniz.
Dolayısıyla pp hurda almak için sadece GKT olmanız yeterlidir.
 
Fatih üstadımın dediklerine ek olarak; sistem üzerinden il müdürlüğü uygunluk yazısına başvuru yaptığınız zaman çevre izninden muaf olup olmadığınızda belli oluyor. Hava emisyonu için ayrı bir başvuru yapmanıza gerek yok. Eğer emisyon kaynağınız yok ise muaf seçeneğini işaretliyorsunuz.
 
olgaç bey iyi günler size bişey danışabilir miyim ben ambalaj bilgi sisteminden eksik fatura girdim farkettiğimde formu il müdürlüğüne göndermiştim nasıl düzelticem yada bi sorun olur mu ?
 
Merhaba, sistemi geri açtırarak eksik faturayı ekleyebilirsiniz. Sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Siz miktarı beyan ettikten sonra fatura bazen gözden kaçabiliyor.
 
Bağlı olduğunuz ilin İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne dilekçe yazarak açtırabiliyorsunuz hangi ay için işlem yapmak istediğini de dilekçenize yazmalısınız. Örnek dilekçe;
 

Ekli dosyalar

  • Bursa Dilekçe.docx
    12.1 KB · Görüntüleme: 58
Merhaba arkadaşlar. Bir tesisten gönderilen tehlike atığın atık çıkış tarihi aralık-2019 iken atik isleme tesisi tarafindan kabulü ocak-2020 de yapılmıştır. Bu atığın beyanını yaparken hangi tarihe gore yapacağız. Atığın tesisten çıkışına göre mi yoksa atığın kabul edildiği tesise göre mi?
 
Merhabalar. Tehlikesiz atık toplama ayirma belgesi olan bir firmanın kütle dengesini yapiyorum. Tehlikesiz atık çıkışı yaparken 'Lisansınızda bulunan bir atığı gönderdiğinizden sebebini belirtiniz ' yaziyor. Ama tat belgesi olan bir firma baska bir tat belgesi olan firmaya gönderim yapabiliyor. Ne yapmam gerekiyor acaba veya ne açıklaması yazmam gerekiyor??‍♀️? ilk defa kütle denge bildirimi yapmaya çalışıyorum ?‍♀️
 
Esinhanım merhaba, "geri kazanım amacıyla gönderilmektedir" ifadesini yazabilirsiniz. Sizin başka bir tat firmasına gönderdiğiniz atığı geri kazanım firmasına gönderecektir.
 
Üst