• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre ve İSG Çalışmaları

Merhaba arkadaşlar, ambalaj bilgi sisteminde geri dönüşüm tesisimize, lisanlı tat firmasından gelen yanlış tutardaki fatura kontrol edilmeden onaylanmıştır.(Ek8 B tesise gelen ambalaj bilgileri) onayladıktan sonra iptal etme veya silme işlemi nasıl yapıyoruz? Tesisimize gönderim yapan firma yanlışlık yaptığını anlayınca yeniden bildirim yapmış o da şimdi onay bekleyenlerde.Ama ben eski onayladığımızı silemedim ki yenisi onaylayayım.Silme veya iptal etme seçeneklerini bulmaya çalışıyorum ancak bulamadım yardımcı olabilecek var mı acaba? (ilgili ekran görüntüsü ekte mevcuttur)
 

Ekli dosyalar

  • Yeni Microsoft Word Belgesi.docx
    253.6 KB · Görüntüleme: 59
Arkadaşlar merhaba,

İngilizce'ye yeni başlayanlar için güzel bir kaynak olan "McCarthy (1999). English Vocab in Use (Elementary)" çalışmanızı tavsiye ederim. Ben bu kaynaktan çalıştım ve faydasını gördüm. Umarım faydalı olur :)
 

Ekli dosyalar

  • McCarthy (1999). English Vocab in Use (Elementary).pdf
    4.3 MB · Görüntüleme: 131
Arkadaşlar Merhaba,

Okan Türe arkadaşımız tarafından oluşturulan ve revize edilen Çevre Mevzuatı kapsamında sorumlu olduğumuz bazı Yönetmelikler ile ilgili çalışma ekte yer almaktadır. Umarım faydalı olur.

Hayırlı ramazanlar :)
 

Ekli dosyalar

  • ÇEVRE MEVZUATI GENEL DEĞERLENDİRME RAPORU.pdf
    783.2 KB · Görüntüleme: 212
Arkadaşlar Merhaba,

Özel bir Danışmanlık firması tarafından "Geri Dönüşüm Plastik Malzemelerinin Otomotiv Sektöründe Kullanımı" konulu uzaktan eğitim vermiştir. Eğitime ait sunum ekte yer almaktadır. Bu çalışmayı incelemenizi tavsiye ederim. Bu firma uzaktan eğitimler düzenliyor ve katılmanızı öneririm.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • Otomotiv Sektöründe Geri Dönüşüm Plastik Malzemelerin Kullanımı V2300420 (2).pdf
    1.9 MB · Görüntüleme: 161
Arkadaşlar Merhaba,

02.03.2020 tarihinde PAGEV'in yaptığı GEKAP ve Sıfır Atık sunumları yayımlandı. Sunumlara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar. Hayırlı ramazanlar :)

Not: Bilgilendirmeyi Fatih Koçak arkadaşımız yapmıştır. Kendisine teşekkür ederiz.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Yüksek lisans dersin de yaptığım sunum. AAT tasarımını kabaca anlatan bir sunum bir çok hesaplamayı ve tasarım ile ilgili genel bilgileri içermektedir. İnşallah faydalı olur. :) ?
 

Ekli dosyalar

  • ATIKSU ARITMA TESİSİ TASARIMI.pptx
    2.8 MB · Görüntüleme: 131
Arkadaşlar Merhaba,

Bir firmada ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi ile ilgili süreçlerin yer aldığı çalışma ekte yer almaktadır.Umarım faydalı olur.

İyi çalışmalar. Hayırlı ramazanlar :)

NOT: Bu çalışmanın hazırlanmasında @Elif Esin Yalçın , @Murat Çelebi ve @Şule Pekbak arkadaşlarımızın katkılarından dolayı teşekkür ederiz.
 

Ekli dosyalar

  • ISO 14001-2015 ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ.pdf
    559.3 KB · Görüntüleme: 251
Uzaktan eğitim platformu ZOOM’da başlayacak İleri Excel Eğitimimize katılmak ister misiniz?
İleri Excel Eğitiminde sadece excel yapısını ve fonksiyonlarının öğretilmesini gerçekleştirmiyoruz. Biz ileri excel eğitiminde fonksiyonların nerede ve nasıl kullanılabileceğini uygulamalı öğretiyoruz. Çünkü, çoğumuz excel formüllerini biliyor ama fonksiyonları yöneticilerin ya da müşterilerin istediği tüm analiz ve raporlamalarda zaman kazandırıcı şekilde kullanamıyor.

İLTEM olarak, ileri excel eğitimlerini uzman eğitmenlerle maksimum 10 kişilik sınıflarda online veya yüz yüze gerçekleştirmekteyiz. Ayrıca, talep halinde bireysel veya gruplara özel eğitimler de yapabilmekteyiz. Bu doğrultuda gruplara özel verilen eğitimlerde ileri excel eğitim süresini ve içeriğini eğitimi alacak kişilerin bilgi seviyesine ve hedefledikleri amaçlarına göre planlamaktayız.

Detaylı bilgi almak için whatsapp hattımızdan ve diğer iletişim kanallarından bizimle irtibata geçebilirsiniz. İLTEM Mühendislik Eğitim Danışmanlık Ltd. Şti. Beşevler Mah. Aktaş Sok. Pars İş Merkezi. No:5 Kat:4 Büro:8 Nilüfer/BURSA Tel : 0 224 443 70 90 Cep : 0 554 872 10 91 Whatsapp : 0 556 062 94 11 e-posta: egitim@iltem.com.tr
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
.tr

1589190352846.png
 
Arkadaşlar Merhaba,

Madencilik veya başka sektörlerde işletmelerin geçici faaliyet belgesi başvurularında firmaya ait ticaret sicil gazetesi istenilmektedir. Merkez firmaya ait faaliyet gösterilen şubelerde ise şubeye ait ticaret sicil gazetesi istenilmektedir. Ancak bazı durumlarda şubede üretimi yapılan ürünün herhangi bir satışı yapılmadan merkez firmaya gönderilmesi veya şubede üretilen ürünün satışı yapılması durumunda faturalandırma işlemlerinde merkez firmaya ait sicil gazetesindeki firma bilgileri kullanılmaktadır. Bu tür durumlarda şubeye ait ticaret sicil gazetesi çıkarılamadığından dolayı merkez firmaya ait ticaret sicil gazetesi ile birlikte bağlı bulunan ilin Ticaret Müdürlüğünden alınacak "merkez adres üzerinden ticari işlem yapıldığına dair" yazının geçici faaliyet belgesi başvurularında kullanılması uygun görülmektedir. Bilgilerinize.

İyi çalışmalar. :)

1589218416342.png
 
o gün aöf'nin son günüydü ondan kayıt olmamıştım dikkat etmemişim sizin olduğunu bilseydim kaçırmazdım. Kaçıranlar makina tv'den izleyebilir, ben tekrar bakacağım teşekkürler.
[automerge]1589261708[/automerge]
Merhabalar eğitim ücreti nedir acaba? bunu otomatik birleştirmek de ne bileyim :D iki farklı mesaja iki cevap yazınca birleşmiş Olgaç Bey, neyse excel eğitim ücreti nedir acaba onu belirtmekte fayda var, Udemy gibi sık sık indirime giren bir alternatif de var çünkü :)
 
Merhabalar, Bez Maskeye Standart gelmiş. Aşağıdaki linkten TSE duyurusu ve standardına ulaşabilirsiniz. Öncelikle belirtmek isterim ki:

İSG Profesyoneli olarak önermeme sebeplerim standartta mevcut. Aşağıda da özet geçeceğim. Ama belirtildiği gibi tedarik problemi yaşayan bireyler (kişisel olarak belirtiyorum, ilk vaka olmadan etrafımız sarıldı diye internetten satınalma yapmasaydım, evde çalıştığım halde gerekli durumlar için maskem yoktu, her hafta maske için talep yaptım şifre gelmedi bana maalesef :) Bu durumlarda kullanılabilir.

1- Giriş Kısmı: Özellikle - tedarik problemleri nedeniyle - tıbbi yüz maskelerinin sağlık çalışanları tarafından kişisel koruyucu ekipman olarak kullanılmasına öncelik verildiği bir ortamda, çeşitli tekstil malzemelerden yapılmış tıbbi olmayan yüz maskelerinin kullanımı düşünülebilir. Bu durum, tıbbi olmayan yüz maskelerinin, kaynak kontrolü aracı olarak kullanımını destekleyen sınırlı sayıdaki dolaylı çalışmalara dayanmaktadır.

2- Maske ile kullanıcısının yüzü arasındaki arayüzle ilgili özel sızdırmazlık gerekliliklerini tanımlamaz.

3- ÖNEMLİ — Kişisel koruyucu ekipman (KKD) olarak kabul edilmemelidir.

3- Kapsamda belirtilen ve atlanmaması gereken bir kısım var:

NOT 1 Tıbbi ve kişisel koruyucu donanımı olarak kullanılacak maskeler için ayrıca standartlar mevcuttur.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Bu durumu şöyle açıklayayım; merkeze ait şube firmaların sanayi ve ticaret odasına kayıtlı olması gerekir. Eğer kayıtlı olmazsa ilgili kurum kapasite raporu çıkmasına izin vermiyor. Böyle olunca merkez firmaya ait adresin yer aldığı kapasite raporu çıkartılıyor. Kapasite raporunda şubeye ait firma bilgileri de yer almaktadır. Bakanlık ya da İl Müdürlükleri bu tür kapasite raporunu da kabul ediyor.
 
@Olgaç Sürmelihindi şubeye ait firma bilgileri derken, firmanın şube adresinden başka bir bilgiye gerek var mı, bir de o adreste ki üretim konusu olması yeterli diye düşünüyorum. bir de, sanırım o adrese dair üretimsel bilgiler. Başka bir bilgiye gerek var mıdır.
Resmi yazı olmadan kapasite raporunun yeterli olması için (:
İlgi ve yardımınız için şimdiden teşekkürler, üstadım
 
Arkadaşlar merhaba,

Bir arkadaşımız tarafından "Hava Kirliliği: Nedenleri, Sonuçları ve Önleme Teknikleri ile ÇED Raporlarında Hava Kalitesi Dağılımının Modellemesi" çalışmaları paylaşılmıştır. Faydalı olacağını düşünüyorum.

İyi çalışmalar :)
 

Ekli dosyalar

  • Hava Kirliliği Kontrolü-dönüştürüldü.pdf
    473.5 KB · Görüntüleme: 88
  • ÇED Raporlarında Hava Kalitesi Dağılımının Modellenmesi-dönüştürüldü.pdf
    711.5 KB · Görüntüleme: 79
Arkadaşlar Merhaba,

Aşağıda yer alan çalışma hepimize faydalı olacaktır. İncelemenizde fayda bulunmaktadır. Hazırlayanların emeğine sağlık. İyi çalışmalar. :)

ISO 19011:2018 Yönetim Sistemleri Tetkik için Rehber standardı Temmuz 2018 tarihinde ISO tarafından yayınlandı. Standart’ın ingilizce versiyonu TSE tarafından satışa sunulmuştur. Temin etmek isteyenler ISO’nun veya TSE’nin websitesinden standardı temin edebiliyorlar.

Ülkemizde Yönetim Sistemlerini kuran, kurmak isteyen ve/veya bu çalışmalara ilgi duyanların bilgiye erişimini hızlandırmak amacıyla ISO 19011:2018 standardının şart olan maddelerinin (4,5,6 ve 7) Türkçe çevirisini yaparak yayınlıyoruz. Standardın Terimler ve Tarifler kısmı ile EK A kısımlarını daha sonra çevirerek yayınlamayı planlıyoruz.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • ISO-19011-2018-Yönetim-Sistemleri-Tetkik-Rehberi.pdf
    378.8 KB · Görüntüleme: 108
Herkese Merhaba,

Daha önce paylaşım yapılmadı diye hatırlıyorum ama yine de paylaşmakta fayda var.

Atık yağ rafinasyon tesislerinin mevzuat gereği sağlaması gereken fiziksel şartlar ve uygunluk belgeleri yayımlanmıştır. İlgili belgeye aşağıdan ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar.
 

Ekli dosyalar

  • atik-yag-raf-nasyon-tes-s--f-z-ksel-sartlar-tablosu-20200406094934.docx
    23 KB · Görüntüleme: 43
Arkadaşlar Merhaba,

@aşkınmstk arkadaşımız tarafından "Entegre Çevre Bilgi Sistemi Firma, Tesis Kaydı ve Yetkili Ataması" ile ilgili çalışma ekte yer almaktadır. Hazırlayan arkadaşımızın emeğine sağlık. Umarım faydalı olur.

İyi çalışmalar. ☺
 

Ekli dosyalar

  • ENTEGRE ÇEVRE BİLGİ SİSTEMİ 1. Bölüm (Firma, Tesis Kaydı ve Yetkili Ataması).pdf
    943.4 KB · Görüntüleme: 124
Üst