• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre ve İSG Çalışmaları

Silinmiş
Herkese Merhaba,

@trozgur arkadaşımız tarafından hazırlanan "Çevre Tatbikat Değerlendirme Formu" ve "Çevre Acil Durum Ekip Yazısı" ekte yer almaktadır. Kendise teşekkür ederiz. Umarım faydalı olur.

İyi çalışmalar. 😊
 

Ekli dosyalar

  • CEVRE_TATBIKAT_DEGERLENDIRME_FORMU.docx
    28.2 KB · Görüntüleme: 210
  • ÇEVRE ACİL DURUM EKİBİ - ÇEVRE ACİL DURUM EKİP YAZISI.docx
    18.8 KB · Görüntüleme: 203
Hap Bilgiler!!!

Bakiye atık: İşlenmek üzere atık işleme tesisine kabul edilen atıklardan işlenemeyen veya işlenme sonucunda geriye kalan atıkları ifade eder.

Ambalaj atığı ve tehlikesiz atık geri kazanım sonucu oluşan bakiye atıklar, çevre lisansına sahip geri kazanım veya bertaraf tesisine gönderilmesi gerekir.

Kaynak: Bazı Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanımı Tebliği ve Atık Yönetimi Yönetmeliği
 
Arkadaşlar Merhaba,

"Çevre Mevzuatları Kapsamında Tesislerin Almakla Yükümlü Olduğu Belgelerin Geçerlilik Süreleri, Ambalaj ve Atık Beyanları Kapsamı ile Beyan Tarihleri ve Bildirimlerin Geçerlilik Süreleri" ile ilgili çalışmanın pdf formatı ekte yer almaktadır. Umarım faydalı olur.

İyi çalışmalar. 😊
 

Ekli dosyalar

  • evre Mevzuatları Kapsamında Tesislerin Almakla Yükümlü Olduğu Belgelerin Geçerlilik Süreleri, ...pdf
    231.2 KB · Görüntüleme: 124
Hap Bilgiler !!!

Herkese Merhaba,

Tehlikeli ve Tehlikesiz Atık Beyan Sistemine (TABS) proses sonucu oluşan tehlikeli, tehlikesiz ve ambalaj atıkları beyan edilecektir. Toplama ayırma tesisleri atık üreticilerinden almış oldukları atıkları bu sisteme beyan etmektedirler. Bu uygulama yanlış. Toplama ayırma tesisleri atık üreticilerinden almış oldukları atıkları kütle denge sistemine ve ambalaj bilgi sistemine beyan etmeleri gerekir.

Ayrıca toplama ayırma tesisleri, Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında sıfır atık yönetim sistemi kurma zorunluluğu bulunmamaktadır (Toplama ayırma tesisleri ÇED Yönetmeliği kapsamınq girmemektedir). Sadece gönüllülük esasına göre yapabilir.
 
Merhabalar herkese,
Elinde hazırlanmış Atık Yönetmeliği Eğitimi ve Genel Çevre Mevzuatları Eğitimi olan var mı? Acil paylaşabilir mi ?
 

Ekli dosyalar

  • çevre eğitimi.pptx
    7.8 MB · Görüntüleme: 118
Tehlikesiz atık toplama ve ayırma tesisleri için de mevcut eğitim slaytı da var mı acaba.
 
Arkadaşlar Merhaba,

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği kapsamında Ek-1 ve/veya Ek-2 listesine giren tesislerin almakla yükümlü olduğu "Çevre izin ve/veya Lisans Belgesi Süreçleri" ve "Sıfır Atık sisteminin kurulum ve başvuru süreçleri" ile ilgili görsel ekte yer almaktadır. Umarım faydalı olur.

İyi çalışmalar. :)

Screenshot_20210523-122525_OneDrive.jpg

IMG_20210526_134850_623.jpg
 
Arkadaşlar Merhaba,

"Sıfır Atık Yönetmeliği" kapsamında idari ofisler/binalar, laboratuvar,çay ocakları,revir ve diğer birimlerden oluşacak atıkların türlerine ait çalışma ekte yer almaktadır. Proses atıkları sıfır atık kapsamı dışında yer almaktadır. Umarım faydalı olur.

İyi çalışmalar. :)

1624299846550.png
 

Ekli dosyalar

  • Sıfır Atık Kapsamında Oluşacak Atık Türleri Şeması.docx
    311.3 KB · Görüntüleme: 124
Herkese Merhaba,

09-11 Aralık 2021 tarihlerinde Online olarak Çevre Mühendisleri Odası’nın düzenlemiş olduğu 14.Ulusal ve 2.Uluslararası Çevre Mühendisliği Kongresi tamamlandı.

Bildiri kitabına aşağıda yer alan linkten ulaşabilirsiniz:

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Kongrede gerçekleşen sunumların videolarına aşağıda yer alan linkten ulaşabilirsiniz:

 
Üst