• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın logosu belli oldu...

Ödüllü logo yarışmasına Türkiye genelinden 859 başvuru oldu.

Yarışmada, Rize'nin Ardeşen ilçesinde Teknoloji-Tasarım öğretmenliği yapan Mustafa Topaloğlu'nun tasarladığı logo birinci seçildi.

Logodaki turuncu renk şehirleri simgelerken, yeşil renk çevreyi, mavi renk ise gökyüzünü ve denizi temsil ediyor.

Başvurular arasından Bakanlığın yanı sıra, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü, Çevresel Etki Değerlendirme İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü olmak üzere dört genel müdürlüğün de logosu belli olurken, diğer üç genel müdürlük için ödüle layık bir eser bulunamadı.

Bakanlığın web sitesinden yapılan açıklama şöyle;

BAKANLIK LOGOSU SEÇİCİ KURUL TUTANAĞI

644 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak yeniden yapılanan Bakanlığımızın loğo ve kurumsal kimlik tasarım yarışması düzenlenmiş 27/07/2011 tarih 050.06/5702 sayılı “Olur” ile yarışma için seçici kurul oluşturulmuştur. Şartnamede son teslim tarihi olan 22/08/2011 tarih saat 17.00′a kadar Bakanlığımız Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı evrak kayıtlarına toplam 895 adet değişik rumuz numaralı tasarım teslim edildiği anlaşılmıştır. 25/08/2011 tarihinde seçici kurulumuz toplanmış ve bahsi geçen tasarım ürünlerini değerlendirmiştir.

1. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı için 859226 rumuz numaralı tasarım,
2. Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü için 761234 rumuz numaralı tasarım,
3. Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü için 885496 rumuz numaralı tasarım,
4. Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü için 101811 rumuz numaralı tasarım,
5. Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü için 907078 rumuz numaralı tasarım, Kurulumuzca birincilik ödülüne layık görülmüştür.

a. Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü,
b. Yapı İşleri Genel Müdürlüğü,
c. İmar ve Kentsel Altyapı Genel Müdürlüğü için verilen tasarımların hiçbiri birincilik ödülüne layık görülmemiştir.

Birincilik ödülüne layık görülen tasarımlar ile ilgili başvuru dosyaları ekte sunulmuş olup, işbu tutanak seçici kurulumuzca 3 (Üç) asıl nüsha halinde düzenlenerek 25/08/2011 tarihinde imza altına alınmıştır.

Makamlarınızca uygun görülmesi halinde seçici kurulun almış olduğu kararın onaylanması hususunu tensiplerinize arz ederiz.

672585_detay.jpg
 
Çevrenin pabucu dama atıldı, yaşasın yapılaşma, inşaatlar, betonarme düzen logodan bile anlaşılıyor neyin ön planda tutulacağı
 
Evet bana kalırsa holding amblemi gibi olmuş..Kurum gereği hiç uymamış..
 
@gokselkurtulus

bende aynen bunu yazıyordum, şehircilik çevrenin önüne geçmiş :)
 
Çevre ve Orman Bakanlığı logosu çıtayı yükselttiği için beğenilmesi zaten zor olacaktı fakat en azından çevre kısmı için de biraz çalışsalar iyi olurmuş...
 
Logoyu sentezlemek gerekirse " Deniz manzaralı Yeşil her yere bina yapılacak" mesajı verilmiş :)
 
Hehehehe.Güzel bir tespit Fatih Bey.Sonuna kadar size katılıyorum. :)
 
turuncular bınaya benzıyor hadı onu anladık da cevreye benzeyen hiçbir şey yok.yanı yarısmaya katılanlar içinden ilk on arasında anket yapsalardı keşke.onlara sadece ilk onu belirlemek kalsaydı.birinciyi siteye girenler seçseydi iyi olurdu.
 
yahu işte yeşil var mavi var daha ne istiyorsunuz size de yaranılmıyor :D
bu arada tasarımcı arkadaş demiş ki;
"şimdi buraya 6 tane toki binası diksem tasarımı bozar, 1 tane diksem az kalır beğenmezler.. en iyisi allahın hakkı üçtür mantığı ile 3 tane koyim..hem başbakanımızda 3 çocuk istemişti her çocuk için 1 apartman daha sempatik olur" :D
 
Konu eski bir konu ama yine de yazmak istedim. Açıkçası bu logoyu çok da başarılı bulmadım. New York'taki gökdelenlerden falan mı etkilenildi bilmiyorum. İnternette ya da sağda solda baktığımda büyük ebatlı logoları bile kalitesiz duruyor. Daha güzel bir logo yapılabilirdi. CMNet'in logosu bile ondan daha güzel. Logo basit olmakla birlikte hiç olmazsa şu yazı fontu biraz değişik olsa iyi olurdu.
 
konu hortlayınca her yeni gelen bakan logo değiştirme yarışması yapıyor sandım neyse ki öyle değilmiş :) herşey fevkaledenin fevkinde zaten bakanlıkta rayına oturmuş bir sistem!! var logomuz da kusurumuz olsun di mi ama logonun çevre mühendisliğiyle çok yakından bir alakası olmamakla beraber mavi rengi az da olsa kendimiz için olduğunu düşünmek istiyorum.
 
Logoyu yaparken sanırım şuradan etkilenmişler yani New York'ta Central Park diye bir yer var böyle göl, nehir, ağaçlar ve arkadaki yüksek gökdelenler falan:

Central_Park_NYC.jpg
 
Üst