• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre yönetim birimi-Belediyeler

Erdem Akgül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Şubat 2009
Firma
TARSUS BELEDİYESİ
belediyelerde çevre denetim veya çevre görevlisi olarak çalışan var mı??Çevre görevlisi ve danışmanlık firmaları hakkında yönetmelikte M:7 3. bentte belediyler en az bir çevre görevlisi çalıştıracak veya çevre denetim birimi kuracak diyor.Belediyemizde sözleşmeli pozisyonda çalışıyoruz.ÇG çalıştırma şartında sanırım bu durum engel değil ve bağlı bulunan müdürlük bünyesinde bu işleri takip ve tanzim edebiliriz diye düşünüyorum.
1-fakat bu durumda Çevre Görevlisi belgemizi şahıs olarak mı yoksa belediye adına başvuru yapılarak alınacak??
 
Erdem Bey yanlış bilgi vermek istemem ama bildiğim kadarıyla Çevre Görevlisi belgesi çalıştığın kurum veya firma ile alakası yok yani siz belgenizi kişisel olarak alacaksınız. Sözleşmelilik buna engel olmaz.
 
Rıdvan Bey, belge konusu böyle olabilir ama elektronik imza da belediye adına mı alınacak.yani ben imzayı belediye alıp ç.g. belgemi de alırsam herhangi bir başvuru yapılacak mı bnm belediye adıan ç.g oalrak çalıştığımı nasıl yasalaştırım.??ve belediyemiz adına herhangi bir izin çalışması yapılacak mı yoksa sadece atık yönetim planları hazırlamama yeterli olacak mı??sanırım forumumzda bu konularda girişim yapan arakdaşlar vardır.bilgisi ve fikri olan meslekdaşlarımızın paylaşım yapmalarını bekliyoruz..
 
Belediye belediye bünyesinde çalışmıyorum ancak uygulama şu şekilde olmalı,

Çevre Görevlisi Belgesi şahısa verilir, bazı meslek kuruluşları bunu almaya yetkindir.
Çevre görevlisi belgesi alabilmeniz için, yine şahsa ait E-imza/Mobil imza olması gerekiyor.
Belediye de ise çevre konularında alınacak izin/lisanslara başvuru için imza yetkisi olanların E-imza/Mobil İmza sı olması gerekir.(Tercihim e-imzadır)
 
Bugün bir belediye ile görüştüm. Çevre Sağlığı birimi bulunduran bir belediye. Norm kadroda bu birim olduğundan dolayı ayrıca ÇYB kurulmasına gerek yok denmiş. Bunu bir araştırın isterseniz.
 
Merhabalar.. belediyede çalışan bir çevre görevlisi olarak..asfalt plenti için yapılan emisyon-imisyon ölçüm sonuçlarını sisteme girmem gerekiyor. ancak sisteme tesis kaydını ne şekilde yapıldığı konusunda sıkıntı yaşıyorum.yani sonuçta asfalt plenti bir tesis değil.belediye bünyesinde kurulmuş bir yer.böyle olunca tesisi adı ve tesisi bilgileri ne olacak? belediyenin adı mı? bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi??
 
arkadaşlar merhaba

çevre yazılım portalında çevre yönetim biriminin seçilmesi ile ilgili problem yaşıyorum. sistemde çevre yönetimi birimini seçemiyorum. sanıyorum hata yapıyorum. çevre görevlilerinin kuruma atanması ile ilgili olarak izleyeceğimiz yöntem konusunda bilgisi olan arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var. çevre görevlisi arkadaşın ben de dahil atanması işleminde izlenen yolu tek tek aktarabilirseniz çok sevinirim. ben ve çevre görevlisi arkadaşım işletmenin personeliyiz.

teşekkür ederim. kolay gelsin.
 
@ayse_

ayşe hanım asfalt plenti tesisleri çkagilhy gereği ek 2 ye tabidir, dolayısı ile orası bir tesistir. emisyon konulu çevre iznini almanız gerekir. buaradaki vergi numarası ,işyeri numarası,adres bilgileri ,kapastesi, hepsi sisteme girilmelidir.

@Erdem AKGÜL

erdem bey, bende bulunduğum belediyedeki tek çevre mühendisiyim sözleşmeli olarak çalışıyorum. ve belediyemizin çevre iznine tabi tesisleri için çevre görevlisiyim ancak tek kişi olduğum için sistemde sadece bir tesisimizin girişlerini ben yapıyorum, aslında buna sistemin izin vermesi tuhaf ama en başta bir sıkıntı yaşamamıştım. bu ek 1 tesisi için ve önce gfb yi sonrada çevre iznini aldım. ancak ileriki dönemlerde asfalt plenti tesisimiz içinde emisyon konulu çevre izni almam gerekti ancak sistem buna izin vermedi, ve bakanlık ilede telefonla görüşmelerim sonucunda çyb nin oluşması gerektiğini sölediler. bütün tesislerin çevre izin işlemlerini yürütmek için yani. sorunuzun cevabı ise siz de beldiyenizin çkahgilhy gereği çevre görevlisisiniz, çevre görevlisi belgeniz sizin adınıza tanzim edilmiştir.ama kurumunuz adına işlem yapacaksınız.gfb yada çevre izninizde sizin adınız değil kurumunuz adı çıkacaktır. sizin sözleşmeli oalrak çalıştığınız sgk ve işyeri numaranızdan ötürü kuruma bağlı gözükeceksiniz sistemde.eğer ek1 ve ek 2 tesisiniz yoksa zaten problem yok. ambalaj atıkları,geri dönüşüm faaliyetleri bunlarda çevre görevlisi belgenizi kullanmanıza ihtiyaç yok.yani ben ben hiç kullanmadım. bakanlığın bu yönetmelik ile yapmak istediği şey aslında her kurumun veya kurluşun çevre iznine tabi işletmeleri için kendi çevr eyönetim birimlerini oluşturmaları ancak 1 kişi iseniz bu mümkün olmuyor bir çevr egörevliisne daha ihtiyacınız olacak.
 
Nazan hanım hayli uzun zaman olmuş o arada ben de asfalt plent e kadar gelebildim.önceden çok sorun ve eksik bilgilerimiz varmış zamanla tamamlanıyormuş!! ve artık 2 kişiyiz:))
 
bende yardımcı olabilirim biz kurduk.bizim çevre yönetim birimimiz 3 çevre mühendisi/çevre görevlisinden oluşuyor. 3 müzde çevre görevlisi belgemizi kendi adımıza aldık. zaten çevre yönetim birimini kurduktan sonra çevre görevlisini o kurum için ataman gerekecek.(çevre yönetim birimini ayrı olarak sistemde kurman gerekiyor.) Çevre görevlisi olarakda senin kendi sayfandan bunu kabul etmen gerekecek. Ve yine çevre görevlisinin o kurumda çalıştığını gösteren sgk döküm belgesininde sisteme yüklenmesi gerekecek. Umarım yardımcı olmuşumdur. Başka sorun varsa cevaplamaya çalışırım
 
Merhaba,

Belediyede çevre yönetim birimi adım adım nasıl kuruluyor özetleyebilen biri var mı acaba?

Protokol işlemlerinden firma eklendiğinde, sistem cevre yönetim birimi kurulma işlemlerine yönlendiriyor mu?
 
tabi önce çevre bilgi sistemine kaydolmanız ve orada tesislerinizi çevre bilgi sisteminde görüntülensin seçeneğini de işaretlemeniz gerekir. çyb kurarken protokole gerk yoktu sanırım..direk kendinzi belediye yetkilisi olarak da kaydedin ki bu işlemle uğraşmayın...en az iki çg olması zorunlu..sonra tesileriniz çg üzerine kaydedin.kendi sayfanızdan da onaylayınız..
 
@Ece İyidirli Öner

Çevre Görevlisi, Çevre yönetim birimi ve Çevre danışmanlık firmaları hakkında yönetmelik gereği madde 8 Çevre yönetim birimi niteliklerini tanımlamaktadır.

MADDE 8 – (1) Aynı vergi numarasına veya 5 inci maddenin üçüncü ve beşinci fıkraları kapsamında olup aynı SGK numarasına sahip işletmeler, çevre yönetimi faaliyetlerini çevre yönetim birimi ile yürütebilirler.

(2) Çevre yönetimi biriminde en az 2 (iki) çevre görevlisinin sürekli istihdam edilmesi ve bunlardan;

a) Birinin çevre mühendisliği bölümünden mezun veya çevre bilimleri veya çevre teknolojileri konularında yüksek lisans veya üzeri eğitim almış veya 7 nci maddenin ikinci fıkrası kapsamında belge almış çevre görevlisi olması,

b) Birinin, kamu veya özel sektörde çevre ile ilgili olarak en az 3 (üç) yıllık mesleki tecrübeye sahip bir çevre görevlisi olması,

zorunludur.

(3) Çevre yönetim biriminin sorumlu olacağı işletme sayısının 5 (beş)’ten fazla olması durumunda ikinci fıkrada belirtilen personel sayısına her beş işletme için bir çevre görevlisi ilave edilir.

(4) İşletmede, çevre yönetim biriminde görevli personel sayısına uygun olacak çalışma mekânları bulunmak zorundadır.

Bu Maddeye göre şartları sağladıktan sonra mı başvuruyu belirttiğiniz şekilde sağladınız? Bu şartlara göre başvuru yapılması gereken bir yer var mı, il çevre gibi..
 
@Ece İyidirli Öner

Ece Hanım, sistemi bizden vekaletname istedi. Nasıl birşey hazırlamamız gerekiyor acaba? Ayrıca kendimi sisteme eklerken "bu çevre görevlisi halen çalışmaktadır." şeklinde bir hata aldım. Hiç bir yerde çalışmıyorum. Eski işimden ayrılırken çıkısımı sistemden yapmıştım. Kendi iiznlisans sayfama girdiğimde zaten hiç bir tesisim olmadığı görünüyor. Bununla ilgili bakanlığa mail attım. Dönüş bekliyorum. Şu kurma işi bir hallolsa...

@İrem Bengisu Erol

Merak edenler için; ALO 181 sorunu çözdü :)
 
Merhaba Belediye de çalışıp belediyeye (aynı vergi numarası) ait 3 adet tesise veya daha fazla sayı da tesise çevre görevlisi olarak bakılabilir mi ? Ayrıca tesislerin hepsi EK-2 listesinde.
 
Üst