• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre yönetim birimi hakkında

Serap DİKTAŞ ÖZSARI

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Ocak 2011
Şehir
İstanbul
Firma
Metro Holding -Mepet Metro Petrol ve Tesisleri San. Tic. A.Ş
Merhaba, çalışmış olduğum firma Çevre Kanununca Alınması Gereken İizn Ve Lisanslar Hakkındaki Yönetmeliğe göre Ek-2 listesinde yer almaktadır.Firmamıza aitaynı vergi numarası altında farklı illerde akaryakıt istasyonu bulunmaktadır.Bu akaryakıt istasyonlarına ait çevre izinlerini tek bir çevre mühendisi alabilir mi yoksa bir çevre yönetim birimi kurmak zorunda mı?Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.Ayrıca eğer farklı vergi, numaralarına sahip ise durum nasıl oluyor.Bu konda yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
 
Sadece bir akaryakıt istasyonuna ait çevre izin belgesi almak istiyorsanız tek çevre görevlisi üzerinden çevre izni alabilirsiniz.Fakat firmaya ait diğer istasyonlarda çevre izin belgesi almak istiyorsanız çevre yönetim birimi kurmak zorundasınız(vergi numaraları aynı olmak koşulu ile).Eğer farklı vergi numaralarına sahip ise aynı firmaya ait farklı tesislere bakamaz çevre yönetim birimi kuran firmalar sadece aynı vergi numarasına sahip olan tesislere bakabilir. Farklı vergi numarası olan istasyonlar bünyesinde çevre görevlisi bulundurmak şartı ile çevre iznine başvuru yapabilir.
 
Böyle bir durumda muhakkak çevre yönetim birimi kurmak şart mı yani,tek çevre görevlisi hiç birşekilde diğer tesislerin çevre izinlerini almaya yetkili değil mi?
 
Tek çevre görevlisi sadece bir istasyon için başvuru yapabilir.Eğer hepsine çevre izni almak istiyorsanız mutlak çevre birimi kurmak zorundasınız..
 
ÇEVRE GÖREVLİSİ VE ÇEVRE DANIŞMANLIK FİRMALARI HAKKINDA YÖNETMELİK

Çevre yönetim biriminin nitelikleri

MADDE 8 – (1) Çevre yönetim birimlerinde en az bir tanesi çevre mühendisi veya çevre mühendisliği alanında yüksek lisans ve üzeri eğitim almış çevre görevlisi olmak üzere en az iki çevre görevlisinin sürekli olarak istihdam edilmesi zorunludur.

(2) Aynı vergi numarasına sahip tesis veya faaliyetler, tek çevre yönetim birimi ile de çevre yönetim faaliyetlerini yürütebilir.

(3) Çevre yönetim birimi kuran tesis veya faaliyetler Bakanlıktan onay alırlar.

(4) Birden fazla tesis veya faaliyetten sorumlu olan çevre yönetim birimi sorumluluk alanlarını Bakanlığa bildirmek zorundadır.

(5) 6 ncı maddenin üçüncü fıkrası gereğince çevre görevlisi belgesine sahip olan kişiler, çevre mühendisleri ile aynı hakka sahip olarak çevre yönetim birimlerinde çalışabilirler.
 
Firma bir çevre görevlisi daha istihdam edecek. Sonra E-izin giriş sayfasından Kullanıcı kayıt kısmından çevre yönetim birimini seçip çalıştığınız firma adına kullanıcı açmış olacaksınız. Sonrasında kendinizi ve yeni aldığınız çevre görevlisini oradan yönetim birimine davet edeceksiniz. kendi kullanıcı sayfalarınızdan o davetleri kabul ettikten sonra bakanlık onayına sunulacak. onay verildikten sonra istediğiniz bütün işlemleri yapabilecek duruma geleceksiniz
 
  • Beğen
Tepkiler: Elf
Teşekkür ederim yardımlarınız için.Peki bir konuda daha sorum olacak şimdi firmamdaki bir benzin istasyonunun deşarj izni bitmiş durumda ancak şuanda çevre yönetim birimimiz mevcut değil.Bu durumda ben bu deşarj izni için başvuru yapamaz mıyım?Çok karışık bir durum içinde bulunduğum şey o yüzden biraz da kfam karıştı yardımcı olursanız sevinirim..
 
Bir sorum daha olacak benim dışımda 1 tane daha çevre görevlisi almam yeterli olacak mı?İki Çevre Görevlisi bu durumda yeterli olur mu?
 
ek 2 listesinde iseniz, 2 çevre görevlisi çevre yönetim birimini kurabiliyor.
aynı zamanda deşarj izni için çevre il müdürlüğüne başvuru yapabileceğinizi düşünüyorum.
 
Arkadaşlar çok teşekkürler, sabahtan beri araştırıyorum, bulamamıştım açık ve düzgün bir anlatım.. Burada yazdıklarınız sayesinden aydınlandım gerçekten.. Tabii bazı sorularım olmazsa olmaz di mi =))
"Retaw"
ek 2 listesinde iseniz demişsiniz de benim okuduğum kadarıyla yönetmelikte ek 1 listesindeysek de 1i çevre mühendisi veya yüksek yapmış olmak kaydıyla 2 çevre görevlisi olması çevre yönetim birimi kurmak için yetiyor değil mi?
bir de bazı okuduğum yazılarda e imzadan bahsetti..firmanın da e imzası veya mobil imzası olması mı gerekiyor? olmadan çevre yönetim birimi kuramaz mıyız?

çoook teşekkürler.... iyi çalışmalarr.
 
Üst