• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Yönetim Birimi Kurmak

Kürşad Yüksel

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
29 Nisan 2010
İyi günler;

Şimdi soracağım soru bir uzman sorusu ve bilgisi olmayan rica ediyorum cevaplamasın, daha çok insanların kafasını karıştırmasın. Haftalardır bakanlığa ulaşmaya çalışıyorum fakat ulaşamadım, mail attım cevap alamadım.

Durum şöyle;
Bulunduğum holding 6 adet firmaya sahip, bu firmaların altısının da vergi numaraları farklı fakat holding adına tek bir vergi numarası da mevcut. Bildiğiniz üzere yönetmelikte belirtildiği üzere bir Çevre Yönetim Biriminin birden fazla tesis veya firmaya danışmanlık yapabilmesi için aynı vergi numaralarına sahip olmaları gerekiyor; buna dayanarak holdingin vergi numarası olan tek vergi numarasını referans göstererek, 2 çevre görevlisinden oluşan çevre yönetim birimi kurarak 6 firmanın da sorumluluğunu alabilir miyiz?

Şimdi geleyim ayrıntı sorulara;
1)Eğer bu şekilde çevre yönetim birimi kurabiliyorsak çevre görevlilerinin sigortaları holding adına mı yatıyor yoksa 6 firmaya dağıtılıp parça parça mı yatırılıyor?
2)bu bahsettiğim 6 firmanın 2 tanesinin birer adet şubeleri mevcut ve bu şubeler şehir dışında aynı lokasyonda, çevre yönetim birimi şehir dışına da bakabiliyor mu?
3)Bu 6 firmanın 3 tanesi aynı adreste, aynı fabrika içerisinde. Aynı adres olmasından ötürü aynı çevre görevlisi bu 3 firmaya bakabilir mi?
4)Çevre Yönetim Birimi nasıl kurulur? Bakanlıktan onay nasıl alınır?

Durumun karışık olduğunun ben de farkındayım fakat bu sorular yanıtlanabilirse Çevre Yönetim Birimi konusunda akıllarda soru işareti kalacağını düşünmüyorum.

İlgilenenlere teşekkürler.
 
Arkadaşlar Merhaba;
Belediye Su Ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü İçin Çevre Yönetim Birimi oluşturuyoruz.
Çevre Yönetim Birimi 2015 yılı harcı olan 7.150 Tl yi. mutlaka elden yatırıp makbuzunu yüklememiz gerekiyormuş sisteme fakat sizde takdir edersiniz ki devlet kurumlarında bu parayı elden almak zor ve çok meşakkatli,
Bu parayı Bakanlığın hesabına havale ettiğimizde de kesinlikle kabul edilmeyeceğine dair bir durum var mı? ya da devlet kurumlarında bu durum gecerlimi havale yoluyla olurmu?
Teşekkürederim hayırlı haftalar.
 
Bu konu ile ilgili yapabileceğiniz tek işlem ; kendi adınıza mutemet oluru alacaksınız parayı kurumunuzdan alıp aynı gün bakanlığın hesabına yatırıp dekontu kurumunuza getireceksiniz. ben o şekilde hallediyorum bakanlık ödemelerimi.
 
arkadaşlar , bir holdinge çevre hizmeti vermeye başlayacağım. bu holdinge ait 5 farklı şube var. bunların vergi numaraları aynı. aslında hepsi kapsam dışı. şimdi ben bunlara ayrı ayrı çed, kanal bağlantı izni, çevre izni, endüstriyel atık yönetim planı onayı, tehlikeli atık saha onayı alacağım değil mi? online çevrede şifre kod alırken nasıl olacak? yardımcı olabilir misiniz?
 
düşüncemi söylemek istiyorum; şimdi 5 farklı şube var ise bunlar demek ki farklı adreslerde o yüzden kanal bağlantı izinleri tek tek alınmalı, atık yönetim planları, çed leri, çevre izinleri, atık sahası, alınmalı adresler farklı belki şöyle yaparsınız şifre kod alırken merkez holding gösterip diğer yerleri şube yaparsınız yani. o kadar. diğer bütün işler adresleri farklı olacak ise hepsini tek tek almanız gerekecek.
 
İzin lisans yönetmeliği ekli listelerde faaliyeti yer alıyorsa kapsam dışı yazısı almanız gerekiyor bunun içinde bahsettiğniz belgelerin temini gerek. online çevreye kayıt olurken aldemir071 in dediği gibi yol izlenebilir
 
Arkadaşlar Merhaba,

Uzun zamandır kimse bir yorumda bulunmamış konuyu hortlatayım dedim.

ÇYB için Çevrimiçi sistem sanırım burada anlatılanlara göre değişiklik geçirmiş. Çünkü Çevre Birimi kurma işlemine belgeleri yükleme yapılacağı esnada Çevre Görevlisi ekleme ekranında 3 Yıllık ÇG (Koordinatör), 2 Yıllık, Diğer seçenekleri var. Çevre Mühendisi olan Çevre Görevlisi gibi bir seçeneğin olmaması çok üzücü.

Çevrimiçi Sistemle İlgili Olarak Yardımlarınızı Beklediğim Konular ise;

1- Danışmanlık hizmeti alırken Çevre Yönetim Birimi Başvurusunda bulunulabilir mi?
2- Çevre Yönetim Biriminde eklenecek tesislerde aynı vergi numarasına sahip sadece 1 tesis bulunulabilmekte Bakanlığa başvuruda bulunup konu danışılmalı mı yoksa Çevre Danışmanlık Hizmeti alındığı için mi gözükmüyor?
3- Çevre Görevlisi ekleme kısmında Çevre Görevlisi belgesi alınalı 5 yılı geçmesine rağmen Tecrübe kısmında 2 yıldan az yazmaktadır? bu sorun için ne yapmak gerekmektedir?
4-Çevre Yönetim Biriminde bulunacak tüm çevre görevlileri Birimde yer alan bütün tesislerin denetimin yer almak zorunda mıdır? Yoksa sadece o tesis için görevlendirilmiş Çevre Görevlisinin bulunması yeterli midir?
 
@EG08

Merhabalar.

daha önceden açmış olduğunuz konu hakkında çözüm bulabildiniz mi. bende sizin bahsettiğiniz problemlerle karşı karşıyayım, özellikle 3. ve 4. sorularda nasıl çözüm yolu buldunuz bu konularda bana da yardımcı olabilirmisiniz.
 
@EG08

Merhaba;
1-Çevre yönetim birimi kurulup aynı anda danışmanlı hizmeti de alabilirsiniz.
2-izin lisans sistemine vergi numarasını yazdığınızda çıkan firmanız sizin maliyede kayıtlı olan bilgilerinizdir. Oraya protokolünüzü yükleyin. Farkı tesise çevre yönetim birimi veya danışmanlık hizmeti alacaksanız yeni tesis ekle deyip yeni kayıt açıp, çıktıyı Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne sunacaksınız. Yeni tesis kaydı açılacak. Protokolü oraya da yükleyeceksiniz.
3-Maalesef çevre görevlisi belgesi aldığınız tarihe bakmıyor, sigortalı şekilde çevre görevlisi olarak çalıştığınız süreye bakıyor. Haa sizin çalışma süreniz 3 yıl fakat orada 2 yıldan az yazıyorsa çevre görevlisi eklerken onu değiştirebilirsiniz.
4-Sadece o tesis için atanmış çevre görevlisinin bulunması yeterlidir.
 
@gagatayguzel


3. soruya cevaben;

Çevre görevlisi tecrübe süresi belge alınma tarihine göre değil sigortalı çalışma süresine göre belirleniyor. Çevre görevlisi olarak çalışıldığında sistem tecrübeyi otomatik olarak ekliyor. ancak çevre görevlisi haricinde bir işte çalışıldığında(çevre mühendisi olarak) örneğin atıksu arıtma tesisinde; izinlisans.cevre.gov.tr sisteminde meslek bilgileri kısmından 4a hizmet dökümü yükleyerek tecrübe bilgileri güncellenebiliyor. Önemli nokta sigorta meslek kodunun 2143.01 olması gerekiyor.
 
@Hasan ARIKAN
Hasan bey merhaba,
Bir firma için çevre yönetim birimi kurmak istiyoruz. Firmanın aynı vergi numarasına kayıtlı olan 7 tane şubesi var. Bunlardan biri ek-1 kapsamında ve hali hazırda danışmanlık hizmeti alıyor. Bir tanesi de ek-2 kapsamında ve kendi bünyesinde çevre görevlisi var. Size sorum şu olacak.
1- Çevre danışmanlık hizmeti alan şube çevre yönetim birimine eklenebilir mi? Ben o tesisi de çevre yönetim birimine eklersem danısmanlık firmasıyla olan işi otomatik olarak sona ermiş mi olur yoksa hem çevre yönetim birimi içerisinde olup hem de danışmanlık hizmeti mi almış olur?

2- Kendi bünyesinde çevre görevlisi olan tesisin çevre görevlisini çevre yönetim birimi personeli olarak ekleyip tesisi de çevre yönetim birimine eklersem bir sorun olur mu?

Bu konularda çok acil yardımınıza ihtiyacım var. Aradığım cevaba bir tek sizde rastladığımdan bu konuları bildiğinizi düşünüyorum.

Şimdiden teşekkürler...
 
1- Çevre danışmanlık hizmetini feshedip çevre yönetim birimini ekleyebilirsiniz. İkisi aynı anda olmaz. Otomatik olarak sona ermez, sizin danışman firma ile feshetmeniz, onların sistemden düşürmesi gerekiyor. Resmi olarak çevre yönetim birimi bulunup gayriresmi danışmanlık hizmeti isterseniz alabilirsiniz. Böyle yapan firmalar var.
2-Aynı vergi numarası olduğu için sorun olmaz
 
Arkadaşlar merhaba ;
2016 haziran ayı işe giriş tarihim.
2017 nisan çevre görevlisi olarak sisteme kendimi atadığım tarih.
Tecrübe yılım hangisi baz alınarak belirlenir?
 
@çevreci3

mevzuat tecribe yılınızı çevre mühendisi olarak çalıştığınız tarih baz alarak hesaplar, çevre görevlisi olarak çalıştığınızı değil. Ancak şöyle bir durum var, çevre görevlisi olarak çalıştığınız süreyi otomatik hesaplarken, çevre görevlisi dışı bir işte(örn. proje firmasında) çevre mühendisi olarak çalıştığınız süreyi sigorta dökümü yükleyerek siz ilave ediyorsunuz.
 
Üst