• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Yönetim Birimi Kurmak

Kürşad Yüksel

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
29 Nisan 2010
İyi günler;

Şimdi soracağım soru bir uzman sorusu ve bilgisi olmayan rica ediyorum cevaplamasın, daha çok insanların kafasını karıştırmasın. Haftalardır bakanlığa ulaşmaya çalışıyorum fakat ulaşamadım, mail attım cevap alamadım.

Durum şöyle;
Bulunduğum holding 6 adet firmaya sahip, bu firmaların altısının da vergi numaraları farklı fakat holding adına tek bir vergi numarası da mevcut. Bildiğiniz üzere yönetmelikte belirtildiği üzere bir Çevre Yönetim Biriminin birden fazla tesis veya firmaya danışmanlık yapabilmesi için aynı vergi numaralarına sahip olmaları gerekiyor; buna dayanarak holdingin vergi numarası olan tek vergi numarasını referans göstererek, 2 çevre görevlisinden oluşan çevre yönetim birimi kurarak 6 firmanın da sorumluluğunu alabilir miyiz?

Şimdi geleyim ayrıntı sorulara;
1)Eğer bu şekilde çevre yönetim birimi kurabiliyorsak çevre görevlilerinin sigortaları holding adına mı yatıyor yoksa 6 firmaya dağıtılıp parça parça mı yatırılıyor?
2)bu bahsettiğim 6 firmanın 2 tanesinin birer adet şubeleri mevcut ve bu şubeler şehir dışında aynı lokasyonda, çevre yönetim birimi şehir dışına da bakabiliyor mu?
3)Bu 6 firmanın 3 tanesi aynı adreste, aynı fabrika içerisinde. Aynı adres olmasından ötürü aynı çevre görevlisi bu 3 firmaya bakabilir mi?
4)Çevre Yönetim Birimi nasıl kurulur? Bakanlıktan onay nasıl alınır?

Durumun karışık olduğunun ben de farkındayım fakat bu sorular yanıtlanabilirse Çevre Yönetim Birimi konusunda akıllarda soru işareti kalacağını düşünmüyorum.

İlgilenenlere teşekkürler.
 
Tesisin çevre görevlisiyim ancak tekim. lisans başvuru süreçlerini az çok biliyorum. evraklarımızda ve başvuru şartlarında bir eksiğimiz yok. ancak ek 1 den daha önce başvuru yapmamıştım. malesef danışman şirketlede problemler yaşıyoruz. evrakların tam olmasına karşın süreç anlayamadığım bir şekilde uzuyor. ve bunu iş verenlere anlatmak kolay olmuyor. Buyüzden ya yeni bir danışman şirket yada 2. bir meslektaşımın alınmasını tercih ediyorum. çevre yönetim birimi kurmak uzun sürerse lisans alma işlemide uzayacağından tereddütte kaldım. ama sanırım yeni bir arkadaşımızada iş imkanı sağlamak daha sağlıklı olacak.

buarada yardımınız için teşekkür ederim...
iyi akşamlar
 
Merhaba Arkadaşlar ,
Fatma ve Aslı Hanımın aslında tam dediklerine cevap verilmemiş bu konuda bizlerinde sıkıntısı var.Bunu uygulamada yapan arkadaşlar paylaşırsa seviniriz.Dedikleri gibi çevre yönetim birimi oluşturulduğunda sistem kullanıcı adı ve ad soyad istiyor.Bu durumda kullanıcı adına şirket ismi kaydedildi sayalım ad soyad kısmına 2 çevre görevlisinden biri mi eklenecek.Firma sahibi eklenirse her seferinde firma sahibinin e-imzası yada mobil imzası kullanılması gerekecek.Dolayısıyla sistemi kim kullanacaksa bir çevre görevlisinin ad ve soyaı yazılsa sıkıntı olur mu zaten iki çevre görevliside sistemde görünecektir.
 
e-çevre izinleri portalına çevre yönetim birimini kurmak için girdiğimde, beni çevre bilgi sistemi yazılım portalına yönlendiriyor. Buradan önce tesis kaydı yapmam gerekiyormuş tesis kaydı yapıyorum, ancak bu seferde il çevre orman müdürlüğüne gönderilmek üzere bir başvuru formu çıkarttı karşıma. İl müdürlüğünü aradım ancak bu konuda bilgilerinin.olmadığını söylediler. E çevre izinlerine girdiğimde tekrardan vergi numarasını yazdığımda firma bulunamadı d,yor. şimdi ben ne yapmalıyım anladım. Biri yardımcı olursa çok sevinirim.
 
önce cevre.cob.gov.tr den firmanın vergi numarasını yazıosun otomatık olarak adı adresı gelıo sonra tesis kısmında tesis ekle den butun tesislerini kaydediyosun en son bittiğinde onlardan cıktı alıp beklıosun.
sonraki aşama kayıt orada sısteme o ekledıgın tesıslerın hepsi cıkıor fırma dahil. o önceki tesis eklediğin kısımda işlemleri sonlandıra tıklamana gerek yok ana sayfaya dönersin.bu kısıma geldıkten sonra tekrar yardımcı olabılırım kolay gelsin.
 
@DURMUŞ

Ben dediğiniz adımları yaptım. Zaten aynı firma üç dört defa kaydedilmiş bu da başka bir saçmalık hiç anlamadım. Başvuru formunun çıktısını da aldım. Ama zaten benim çevre bilgi sistemine girişte kullandığım bir kullanıcı adı ve şifrem var şimdi atık beyanlarını bu kullanıcı adı ve şifre ile yapıyorum. Ancak e-çevre izinleri portalında firmamı vergi numarası ile bulamadım sonra sadece isim yazdım ve vergi numarasının yanlış girildiğini gördüm. İl çevreden arkadaşlar tekrar başvuru formu gönderin dediler sonra e-çevreye girebilirsiniz diyorlar.Başvuru formunu göndereceğim.

Ama benim anlamadığim e-çevre izinleri portalına firma ara dedğimde gelen firma bilgisinde vergi numarasının neden değiştirilemediği çünü çbs'e tekrar kayıt yaptığımda vergi numarasını doğru girdim..
 
İyi günler benim bir sorum olacak; Bir danışmanlık firmasında çalışıyorum ve e-izin sitesinde o firmanın çevre görevlisi olarak kayıtlıyım. Diyelim ki, iş yerinde bir anlaşmazlık çıktı ve iş yerinden ayrılmak istiyorum. Kendimi sistemden çıkartırsam ancak çalıştığım firma çıkmamı istemiş ve bu isteği onaylamazsa ne olacak? Nasıl bir süreç olacak? Yanıtlarsanız sevinirim..
 
Merhaba arkadaşlar, ben de çevre birimi işlemleriyle uğraşıyorumda, her şeyi hallettim yetkilinn çevre görevlisine verdiği vekalet yazısında takıldım. Taslak örneği bilen olan var mı?
 
@esrasanli

Biz çevre yönetim birimini daha önce kurmuştuk ama sizin dediğiniz kısım sisteme sonradan eklendiği için onu da halletmem gerektiğini düşünerek (ve daha önce sisteme girilmiş bir örnekten yola çıkarak) bir vekalet yazısı hazırladım. Bazı arkadaşlar bunun noter onaylı olup olmaması konusunda tereddüt içerisindeler. Bu konuda da şunu söyleyebilirim, daha önce sisteme başka biri için eklenmiş yazıda noter onayı falan görmedim. Tesis izin-lisans süreçlerini tamamlamış durumda. Yani sıkıntı olmamış. Ama bu mevzu bahis tesis ek-2 tesisi. Yani Çevre İl Müdürlüğü ile yürütülmüş işlemler. Bakanlık belki farklı bir yol izleyebilir. Ya da bundan sonra o şekilde isteyebilirler... Benim kullandığım format aşağıdaki gibi:


Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Kolay gelsin.
 
merhaba arkadaşlar ben tat ve gdt nin beraber olduğu bir firmada işe ve mesleğe yeni başladım. firmada bana yol gösterecek kimse olmadığı için zorlanıyorum.benim sorunum şu firmanın lisansı bitmiş ve çevrim içi çevre izinlerine kayıtlı değil. ben bu firmayı sisteme kaydederken çevre yönetim birimi olarak mı yoksa danışmanlık firması olarak mı kaydedeceğim ???
 
merhaba arkadaşlar,

baş ağrısından ötürü başlık altında yazılanların tamamını okuyamadım.muhtemelen soruma cvp vardır ama dediğim gibi baş ağrısı.

tat lisansı aldık ve şimdide ankara'da bir ilçeyle atık yönetim planı hazırlayacağız. bu durumda o ilçede bir aktarma merkezimizin olması gerekıyor. istanbul merkezlı bu firmanın çevre görevlisi olarak ankaradakı aktarma merkezininde çevre görevlisi olabılıyormuyum.ekstra bir veri girmeden?
 
@waztez
Waztez, alıntı yaptığım bu mesajınız yanlış bilgi içermektedir ve tekrar düzeltmekte fayda var;
Tesisinizin/tesislerinizin Ek-1 veya Ek-2 olması fark etmeksizin, ayrı adreslerde konumlanmış, birden fazla tesisiniz varsa, fakat aynı vergi numaralarına sahip ise, tek bir çevre yönetim birimi kurmanız ve bu birimde toplam 2 adet çevre görevlisi çalıştırmanız gerekecektir/yeterli olacaktır. (aynı zamanda bu görevlilerden birinin çevre mühendisi olması zorunludur)
Ayrıca, vergi numaraları farklı olan tesislerin kesinlikle her biri için bir çevre görevlisine ihtiyaç vardır. Bu durumda yönetim birimi kurmak yerine her birinde Çevre Görevlisi istihdam etmek daha uygundur.
 
Waztez'e hitaben yazdım o mesajı sizin konunuzu cevaplayamayacağım ancak Çevko ile görüşmenizi tavsiye ederim sonucu da paylaşırsanız biz de faydalanmış oluruz (:
 
@sema kayıkcı
Sema hanım ben danışmanlık firmasından ayrıldıktan sonra sisteme girdiğimde "Meslek Bilgileri" kısmında firma bilgileri, işe giriş ve çıkış tarihlerini görmekteyim, endişelenmenize gerek yok, ayrıca E-Devlet portalında da sigorta giriş ve çıkış bilgilerini takip edebilirsiniz.
Bahsettiğiniz gibi olur ve firma sizi çıkarmak istemezse etik olarak sigortanızı yatırmak kaydıyla yeni bir çevre görevlisi bulana kadar sizi çalıştırabiliyor/kayıtlı gösterebiliyor. Böyle bi durumda zaten tesislere ziyaret yapamayacağınız için kimse sizi zorla tutmaz merak etmeyin (:
 
@maqrosoft

Evet, yanlış bilgi içerdiğini daha sonra öğrendim ama mesajı silme gibi bir seçenek yok malesef. Site yöneticileri yardımcı olabilirler belki?
 
Önemli olan yanlış bilgilerin aklımızda yerleşmemesi, bu konuşmalar aydınlatıcı oldu yeterince zaten.
 
@kurbantuncay

Çalışma alanımız bir nevi bilişim uygulamaları laboratuarı olmuş durumda. İyi yönde katkıları da oluyor çok zorlayıcı durumlarda bıraktığı da... Bu bir süreç :)
 
Üst