• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

çevre yönetim birimi kurulması

noructut

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Mayıs 2011
merhabalar,

çevre ve orman bakanlığının sayfasından çevre yönetim birimi kurmak için başvuruda bulunmak istiyoruz. kurumumuz sanayi bölge müdürlüğü, çevre görevlisi belgesini aldık, ancak, bu konuda çalışanlar bilirler, 7 aşamalı kayıt işleminin 4. aşamasında tesis seçiniz kısmında ekle dediğimde ekleyebileceğim bir tesis çıkmıyor, bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlardan acil yardım bekliyorum. ayrıca bölge müdürlüğümüz bizim için bir yetkilendirme yapmadı, zaten bölge müdürlüğü çalışanıyız ve sadece çevre görevlisi belgesi aldık.

iyi çalışmalar herkese...

Nilgün Oruçtut
 
kurduğunuz çevre birimine kendinizi eklemeniz gerekmekte. bunun için 3. aşamada yanlış hatırlamıyorsam TC kimlik numaranız ile arattırıp davet gönderiyorsunuz. daha sonra kendi üyeliğinizi açıp biriminizin gönderdiği daveti kabul ediyorsunuz.(ayrıca çevre birimi kurabilmek için 2 çevre görevlisi gerekmekte). 4. aşamada çıkmayan bilgilerle ilgili olarakda 1. aşamada firma bilgilerini tam ve eksiksiz girdiğinizden emin olun. doğru girdiyseniz çıkması gerekmekte. doğru girdiğiniz halde çıkmıyorsa bakanlığı arayın ve durumu izah edin. onlar gerekli düzeltmeyi yapacaklardır.
 
öncelikle teşekkür ederim,

evet çıkmayan tesis için tesis kayıt işlemi de yaptım, ancak orda da tesis yetkilisinin e-imzası ile evrak imzalaması gerekiyor çıkıyor, şimdilik tesis yetkilisinin e-imzasının olup olmadığını bilmiyorum,ayrıca sizin dediğiniz gibi tekrar dönüp kendi hesabıma bakınca meslek bilgileri kısmında bazı uyarılar gördüm, eğer çevre görevslisi iseniz ve hala tesis çalışanı iseniz meslek bilgisi kısmını boş bırakın diyor, o zaman benim tesis çalışanı olduğumu nerden bilecekler,

ayrıca çevre denetim yönetmeliğinde OSBler, ya en az 2 çevre mühendisi yada çevre yönetim birim kurmalı yada danışmanlık hizmeti almalı diyor: zaten şu an 2 çevre görevlisi çalışıyor, o zaman birim kurmam da gerekmiyor gibi anlıyorum, acaba yanlış mı anlamış oluyorum.
 
yo hayır 2 çevre görevlisinden kastı en az 2 çevre görevlisinden oluşan çevre birimi kurmak anlamına geliyor. yani çevre birimi kurmanız gerekmekte ki zaten kurmuşsunuz.
e-imza meselejine gelince kendi e-imzanız ile imzalamayı deneyin. sistem izin verirse bi sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum. çünkü ben genelde tesis yetkilisinin imzalamsı gereken yerleri kendim imzalıyorum ve bi sıkıntı yaşamadım.
meslek bilgileriniz kısmında bahsettiğiniz yazının altında meslek bilgileri listesi olacak. orada sanayi bölge müdürlüğünde çalıştığınızı gösteriyor olması lazım. son yapmanız gereken işe giriş bildirgenizi yüklemek ve birim sayfanızdan çevre biriminizi bakanlık onayına sunmak.
 
sizin çevre birimi kurmanıza gerek yokmuş ki. yönetmelikte en az bir çevre görevlisi yeter demekte. çevre birimi kurmak sanayi bölge müdürlüğünün keyfiyatına kalmış.
 
Üst