• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre yönetim birimi yeterlilik belegesi alma işlemleri

sdagtekin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Ocak 2012
Şehir
İstanbul
Firma
Vakıf
Merhaba arkadaşlar,

Çevre yönetim birimine yeterlilik almak için çevrim içi çevre izinleri online sayfasından dekont yükleyerek ve diğer belgeler ile işlem yapan var mı acaba. Ben bakanlık ile görüştüm, önce meslek bilgileri kısmına 3 sene tecrübeyi kanıtlayacak rapor ve hizmet dökümü ile yükleme yapılıp daha sonra dekont yükleyerek yeterlilik almak gerekecek,

bu işlemleri yapan arkadaş var mı acaba, bir de bir bilgisayarda sadece bir e - imza mı kullanılabiliyor?

hiç çevre yönetim birimine yeterlilik alan arkadaş yok mu aranızda:(
 
Biz konu ile ilgili çalışmaya başladık Selma Hanım, birim olarak iki kişiyiz ikimizde üç yılı sağlıyoruz. Hatta sistemde çevre yönetim birimimiz üç yıllık olmasada (bir kaç aya olacak), meslek bilgileri ekranında üç yıldan fazladır şu anki iş yerinde çalıştığımız gözüküyor.O yüzden eski işyerlerinde çalıştığımıza dair bir belge eklemeden başvuruyu yapacağız. Müdürlüğün sitesinde yazana göre de parayı yatırıp dekontu yükleyip yanıtlarını bekliyeceğiz. İşlemler bitince buraya yazarım bir sıkıntı çıkıp çıkmadığını.
 
İzin lisans sisteminden kullanıcı hesabı açmadan önce firmayı Çevre Bilgi Sistemi üzerinden kayıt ettik. Yaklaşık 1 hafta oldu ama izin lisans sisteminde hala görünmüyor?
 
Merhaba,
Biz de 2 hafta önce Çevre Yönetim Birimi başvurusu yaptık dün de belgemiz bakanlık tarafından onaylandı. Ama bizden 3 yıllık mesleki tecrübe için herhangi bir belge yüklememiz istenmedi. Kaldı ki çevre görevlilerinin sistemde hangi firmada ne kadar süre çalıştığı bilgisi yer alıyor. Kanıta gerek olmamalı bu durumda.
Öncelikle firmamızı ÇBS'ne kaydettik, daha sonra firma bilgileri, çevre görevlisi bilgilerini,vb. girdik, firma yetkilimiz e- imza ile onayladı, son olarak ta dekontu yükledik, sanırım işimiz yaver gitmiş:) sorun yaşamadık
 
Bizim eski yönetmeliğe göre kurulmuş bir çevre yönetim birimimiz vardı sadece belgemiz olmadığı için dekont yükleyerek belge için başvuru yaptık, daha sonra bakanlıktan aradılar ve çevre görevlilerinden birisi için hizmet dökümü belgesi yüklememizi istediler ben de e-sgm'nin sitesine girerek hizmet dökümümü indirdim. Daha sonra bu hizmet dökümünü sisteme yükleme sırasında sıkıntı yaşadım çünkü, devam eden başvuru işlemlerim olduğu için sistem güncelleme yapmama izin vermedi. Bakanlık'taki personel ile tekrar görüştüğümde kendini firmadan çıkar tekrar kaydederken sgk giriş bildirgeni değil hizmet döküm belgeni yükle dedi bende bu şekilde yaptım. şu anda sistemde "çevre yönetim birimi bilgileri uygundur" açıklaması ile birlikte belge başvurusu değerlendirilmektedir gözükmekte.

Yani size tavsiyem yeni bir birim kurmaya çalışıyorsanız mutlaka 3 yıllık çevre mühendisi için sgk işe giriş belgesini değil hizmet döküm belgesini yükleyerek kayıt yapın.
 
@zuhall
Tamamladım Zuhal Hanım değerlendirilmektedir diyor sistemde. Açıklama kısmında "Çevre yönetim birimi bilgileri uygundur" diyor. Belge imzada herhalde.
 
Teşekkür ederim Tolga Bey. Biz de ödemeyi yaptık dekontu yükleyeceğiz. İşe giriş belgelerimiz sistemde gözüküyor ama Bakanlıkla görüştüğümde hizmet dökümü istediler. hizmet dökümünü yüklemek için işe giriş belgelerimizi çıkartmam ve tekrar tesis yetkilisine imzalatmam gerekiyor sanırım. Tesis yetkilisi de izinde izin dönüşünü bekleyeceğiz artık. Bu arada Bakanlığın sitesinde vize süresi geçenlerden belge ücreti %50 fazla alınır yazıyor. Ama bu bizim için geçerli değil. Çünkü vize değil bizimki.
 
Rica ederim Zuhal Hanım bizim sisteme işe giriş bildirgesi ve hizmet dökümü bir arada yüklenmiş, belgemiz dün çıktı 2 hafta sonunda. Sadece dekontu yükleyerek belgeyi aldık.
 
Tolga bey belge yüklemesi sizde gerçekleşti mi, bizim başvurumuz onaylandı ama belge kısmında yüklenmiş bir belge görünmüyor,, size bir sormam gerekir mi 2 hafta oldu
 
@shalic
Merhaba Selma,

Biz de 02.06.2014 tarihinde başvuru yaptık sistemde hala değerlendirilmektedir olarak gözüküyor açıklama kısmında da çevre yönetim birimi bilgileri uygundur diyor sanırım onayda ben bekliyorum. Ayrıca tesislerimle ilgili GFB başvuru işlemlerimi de devam ettirebiliyorum. Bir sıkıntı yok gözüküyor
 
Üst