• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Yönetim Birimi

Mert_keskin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Kasım 2019
Şehir
İstanbul
Firma
yok
Arkadaşlar merhaba danışman firmadan sonra Çevre Yönetim Birimi kuran firma bunu il müdürlüğüne dilekçe ile bildirmeli midir ? Bilgisi olan var mı ?
 
@Olgaç Sürmelihindi Peki Olgaçbey cevre yönetim birimi kurarken 10.300 tl kadar Bakanlığa para yatırılması gerekiyor.Çevre Danışmanlık hizmeti alınırsa bu para Bakanlık tarafından alınmıyor.Hangisi mantıklı sizce?
 
@dilek kaya çevre yönetim birimi kurmak veya çevre danışmanlık hizmeti almak firma yetkilisinin kararına bağlıdır. Firmanın merkez ve şube firmaları olur. İhtiyaç olması halinde çevre yönetim birimi kurar. Bir merkez ve bir şube firması olur. Çevre yönetim birimi kurmak istemez ancak danışmanlık almak ister. Firmaların bazıları çevre yönetim birimi kurmaya başladı. Hatta belediyelerde sıfır atık yönetmeliği kapsamında nüfusu 250.000 üzerinde ise çevre yönetim birimi kurmak zorunda. Bu güzel bir gelişme. Bu tamamen firmanın veya kurumun insiyatifine bağlı.
 
EK-1 kapsamında tam zamanlı bir Çevre Mühendisi olarak çalışsanız da E-İzin işlemlerinizi yürütemezsiniz. Çünkü yönetmelik gereği EK-1 kapsamındakiler ya ÇYB kurmak ya da danışmanlık firmasından hizmet alması gerekmektedir.
 
@TAHA UMUT KORKUT EK-2 iseniz ÇYB niye kuruyorsunuz diye sorardım ben patron olarak :D Olumlu yanı, birden fazla çevre mühendisi/görevlisi bulunacak olması, işlerin 30 gün boyunca tesiste bulunacak mühendisler/görevliler ile kolayca çözülebileceğidir. Bunun dışında fayda/maliyet analizi yapalım:

Örneğin; 4 tane tesisiniz olduğunu düşünelim.
ÇYB Maliyeti:
2 Mühendis gideri (aylık 5.000 TL/kişi gider ile)= 480 bin TL / 4 Yıl
ÇYB Belge bedeli= 10.300 TL / 4 Yıllık

Toplam= 490.300 TL (ortalama rakamlar)

Danışmanlık Firması Bedeli:
Tamamı EK - 2 kapsamında olduğu varsayılarak, ortalama 1.000 TL/tesis danışmanlık hizmeti düşünülürse:
1.000 TL x 4 Tesis x 12 Ay x 4 Yıl = 192.000 TL

Aradaki fark işletmeciye uçurum gibi gelecektir. Ama Fayda/Maliyet hesabı yaparsanız; 490.300 TL'ye 4 yılın tamamında mühendis buluduracaksınız. 192.000 TL'ye ise 4 yılın sadece 48 günü mühendis bulunduracaksınız.
 
Üst