• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Yönetim Hizmeti Yeterlilik Belgesi Hk.

dozsoy3

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Eylül 2019
Şehir
İzmir
Firma
x
2) Çevre yönetim birimi yeterlik belgesi; Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği ek-1 veya ek-2 listesinde yer alan işletmelerin bünyesinde kurulan, sürekli istihdam edilmek üzere en az iki personelden oluşan ve bu personellerden en az birinin bu maddenin birinci fıkrasının (a) veya (b) bendi uyarınca belgelendirildiği ve diğerinin ise çevre ile ilgili en az üç yıllık mesleki tecrübeyi haiz olduğu birimlere, başvuru yapmaları halinde verilir.

-2017 yılında kurulmuş ve Çevre Yönetim Birimi Yeterlilik belgesi olan bir tesis;

Hali hazırda devam eden süreçte "Çevre Görevlisi Belgesi" var her iki mühendisinde

Peki bu Çevre Yönetim Hizmeti Yeterlilik Belgesi ne mi dönüştürmeli ?
 
Arkadaslar vize yenileme işlemi için belgelerimi yüklüyorum ama dekont onay almıyor sürekli uygun değil ibaresi ile karşılaşıyorum iade bildirimi alıyorum daha önce bu sorunla karşılaşıp çözüm bulabilen var mı?
 
@Olgaç Sürmelihindi olgaç bey vize sürecindeki çevre yönetim hizmeti başvuru formunundaki eksik kısımları doldurtuktan sonra nereye yükleyeceğiz sistemde yer göremedim fotoğraf ve dekont kısmı var sadece onu nasıl yüklüycez.
 
Merhabalar ,

Pdf olarak ve 10 Mb boyutunu aşmayacak şekilde yüklemeniz gerekmektedir.
Sıkıntı devam ediyorsa sistemsel bir çalışmaya denk gelmiş olabilirsiniz.
Gün içinde birkaç kez deneyin. Eğeryine sonuç alamazsanız o zaman Mehmet Gürsoy'dan bir maille destek isteyebilirsiniz.
 
Fatih bey dosyayı taratıp yükledim ancak diğer gün iade bildirimi aldım, dosya png formatında ve kenarları kırpılmamıştı bende kirpıp pdf ye dönüştürdüm ve 10 mb boyutunun altında bir şekilde yükledim ancak yine 1 gün sonra iade bildirimi aldım açıkçası hata tam olarak ne anlayamiyorum JPG olarak mı denesem
 
Merhaba arkadaşlar, çevre yönetimi hizmeti yeterlik belgesi (çevre görevlisi belgesi) vize yenileme aşamasında vesikalık ve dekontu yükledim, sonraki sekmeden yani deneyim bilgileri kısmını doldurmamız gerekiyor mu, bir de başvuru formu kısmında mezuniyet bilgilerim( çevre mühendisiyim) gözükmüyor siz de gözüküyor muydu?
 
Merhaba,

O bilgileri ben "Kişisel Bilgiler" kısmından yüklemiştim ve oradan otomatik çekiyordu. Sizde yüklü mü bir kontrol edebilir misiniz?
 
diploma kısmında yükleme yapmıştım, ama deneyim kısımlarına birşey yazmamıştım. işe giriş bildirgelerini yüklediniz mi siz, çünkü onlara ulaşmam zor olacaktır umarım gerek yoktur
 
@Giizeem Geçmiş dönemler için E-Devlet üzerinden alacağınız SGK bildirgelerinizi yüklemek yeterli. Şu anki işim için işe giriş bildirgemi yüklemiş durumdayım.
 
Merhaba arkadaşlar? Çevre Mühendisi olup, vize yenileme süresini kaçıran arkadaşlara sorum var;?
Sistemde ekrandaki yazı çıkıyor.


Çevre Yönetimi Hizmeti Yeterlik Başvurusu Genel Bilgilendirme
En az 4 (dört) yıllık üniversitelerin çevre mühendisliği bölümünden mezun olmak veya çevre mühendisliği veya çevre bilimleri veya çevre teknolojileri konularında yüksek lisans veya üzeri eğitim almış olmak ve çevre mevzuatı konusunda Bakanlıkça yapılacak/yaptırılacak eğitime katılmak ve çevre mevzuatı konusunda yapılacak sınavda başarılı olmak.
-->Belge Sertifa Süresi geçtikden sonra yapılan vize yenileme işlemleri geçersizdir.Vize Yenileme Eğitimi olsa bile işlemi gerçekleştiremez.Bu durumda Çevre Görevlisi yeniden çevre görevlisi eğitimine katılıp daha sonra başvuru yapması gerekmektedir.Eğitimi aldıktan sonra eğer önceden taslak durumunda olan bir başvuru varsa silinip,yeni başvuru yapılmalıdır.Aksi halde dekont yatırılsa bile sistem tarafından kabul edilmez.İlgili kişilere duyurulur...


Aşağıdaki bedelleri ödeyip vize yenileme yapabiliyor Muyuz? Vize süresini geçiren ve vizesini yenileyen arkadaşlarımız var mıdır?
Kalem AdıKalem KodBirim FiyatıGelir Kod
ÇEVRE GÖREVLİSİ BELGESİ199400,00 ₺113
Çevre Görevli Belgesi Vize Başvuru Bedeli (Geçikme Bedeli)208175,00 ₺113
Bu bedelleri ödemek yeterli midir?
 

Ekli dosyalar

  • Çevre Görevlisi.PNG
    Çevre Görevlisi.PNG
    19.1 KB · Görüntüleme: 47
Bende yatırılması gereken para miktarı bile gözükmüyor. Sadece uyarı var. Mehmet Bey'e mail attım fakat cevap gelmedi.
 
referans numarası olması gerekiyor, ödeme kısmında. o referans no olmadan ödeme yapamıyorsunuz.
benim de sürem geçmişti ama başvuru oluşturduğumda sadece vize bedeli ödeyecekmişim gibi görünüyor; gecikme bedeli dahil olmuyor. o yüzden bekliyorum mecburen, çözemedim mevzuyu...
siz de bir gelişme var mı acaba?
 
Arkadaşlar merhaba, ben 2018 yılında Çevre Görevlisi Belgesi uzaktan eğitimi almıştım, sonra e-sertifika aldım fakat sonraki işlemleri yapmadım. Şu an hesabımda taslak başvuru olarak görünmektedir. Ben şimdi bu belgeyi almak için e-imza veya mobil imza ile işlemi tamamlamam gerekiyor değil mi?
Bir de şöyle bir yazı var
"Eğitimi aldıktan sonra eğer önceden taslak durumunda olan bir başvuru varsa silinip,yeni başvuru yapılmalıdır.Aksi halde dekont yatırılsa bile sistem tarafından kabul edilmez.İlgili kişilere duyurulur.."

Yani benim tekrardan mı başvuru oluşturmam gerekiyor?
Bir de başvurudan sonra ne zaman onaylanıp tarafımıza belge gelir?
 
Üst