• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Yönetim Hizmeti Yeterlilik Belgesi Hk.

dozsoy3

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Eylül 2019
Şehir
İzmir
Firma
x
2) Çevre yönetim birimi yeterlik belgesi; Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği ek-1 veya ek-2 listesinde yer alan işletmelerin bünyesinde kurulan, sürekli istihdam edilmek üzere en az iki personelden oluşan ve bu personellerden en az birinin bu maddenin birinci fıkrasının (a) veya (b) bendi uyarınca belgelendirildiği ve diğerinin ise çevre ile ilgili en az üç yıllık mesleki tecrübeyi haiz olduğu birimlere, başvuru yapmaları halinde verilir.

-2017 yılında kurulmuş ve Çevre Yönetim Birimi Yeterlilik belgesi olan bir tesis;

Hali hazırda devam eden süreçte "Çevre Görevlisi Belgesi" var her iki mühendisinde

Peki bu Çevre Yönetim Hizmeti Yeterlilik Belgesi ne mi dönüştürmeli ?
 
@Banu KILIÇ evet arkadaşların dediği gibi e-imza firması ile daha hızlı çözüme kavuşabilirsiniz. Mobil imza konusunda maalesef haklısınız ben sim kartı Tekirdağ da buldum müşteri hizmetlerini arayıp kayıtlar oluşturduktan sonra
 
Arkadaşlar belgemin süresi martta Doluyordu şimdidenvize başvuruSu yaptım her ihtimale karşı garantiye alayım istedim . Sisteme sadece dekont(PDF) ve vesikalık yükledim . 350 TL vize yenileme bedeli ödedim . İki gün içinde onaylandı . Ayrıca 2015 de aldığım belgem Mart sonuna kadar geçerliydi ama yeni çıkan belgede başvuru onaylanan tarih dikkate alınmış önceki belgeye göre düzenleme yapılmamış Şubat 2024 yılına son geçerlilik tarihi olarak hesaplanmış bilginiz olsun .
 
Merhaba,

Tüm belgeler için bu böyledir. Çevre izni yenilemesini de resmi olarak 180 gün önce başlatmanız gerekir. Uygunluk yazısını da düşünüp 10 ay kadar önce başlatırız genelde. Geçerli iznin bitmesine 5 ay kala bile yenilenmiş olsa; yenilenen tarih dikkate alınır. Ayrıca ideal zamanda yapmışsınız. Son 30 gün kala yapacağınız başvurularda %50 cezalı ödeme yapardınız.
 
Bakanlık yetkilileri geçerli belgenizi yeniletmek için çok erken başlatmayın, derler.yeni belgeniz onaylandığı tarihten itibaren geçerli olacağı için eski belgenizdeki kalan süre boşa gitmiş olur. Yönetmelikteki 1 aylık süre de onun için konmuştur.
 
Merhaba;
2018 yılında çevre görevlisi eğitimine katıldım. Ancak yeni yönetmelikte çevre mühendislerinin eğitime ve belgeyi gerek duymadığı söylendiği için herhangi bir başvuruda bulunmadım. Şu anda bir geri dönüşüm firmasında çalışıyorum ve izin lisans belgesinin süresi dolmak üzere. Süreci yürütebilmem için çevre yönetim hizmeti belgemin olması gerekiyor. Ben şimdi sistemde taslak olarak görünen başvurumu e-imzalayarak bu süreci yürütebilecek miyim yoksa yapmam gereken başka şeyler var mıdır ? E-imzadan sonra çevre yönetim hizmeti belgem olmuş olacak değil mi ? Yardım ederseniz çok sevinirim
 
Esra Hanım Merhaba, sizin eçbs üzerinden gerekli belgeleri yükleyerek yeniden başvuru yapmanız gerekir. Almış olduğunuz eğitim geçerliliği yitirmiştir. belgeleri yükledikten sonra sistem size referans numarasıyla ödeyeceğiniz miktarı belirleyecek. Siz halk bankasına referans numarasıyla ödeme işlemini gerçekleştireceksiniz ve daha sonra e-imza ile işlemlerini tamamlayacaksınız. Süreç değerlendirme aşamasında olacak ve değerlendirme tamamlandıktan sonra belgeniz sistem üzerinden çıkmış olacak.
 
Olgaç Bey çok teşekkür ediyorum desteğiniz için. Peki evrak ne kadar sürede çıkar onunla ilgili bir bilginiz var mı ? 12.ayda izin lisans sürem doluyor uygunluk yazısını da düşünecek olursak işlemlere birkaç gün içinde başlamamda fayda var. Bir de TAT belgesinin de yenilenmesi gerekiyor onun için çevre yönetim hizmeti belgesine ihtiyacım var mı ?
 
Bakanlık, Çevre Yönetimi Hizmeti Yeterlik Belgesi başvurularını 2020 yılı için açacak mı? Bu hususta bilgisi olan var mı?
 
Esra hanım ben de sizinle aynı durumdaydım eğitim sertifikam vardı fakat malum durumları beklediğim için belge başvurusu yapmamıştım. İlk başvuru olduğu için herhangi bir ücret ödemeden belge sahibi olabilirsiniz. 4 yıl sonra vize ücreti ödeyeceğiz.
 
Üst